|
يکشنبه ۱۹ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۲۷
کد مطلب : 3720
بازار رقابتي كيفيت نان مهمترين ثمره هدفمندي يارانهها
|
يكي از محورهاي اصلي هدفمندي يارانهها ارتقاي كيفيت نان و جلوگيري از اسراف بود كه با اجرايي شدن اين قانون و پس از گذشت مدت كمي از اجرا شاهد ارتقاي كيفيت نان و رضايت مردم هستيم.
به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند، هدفمندي يارانهها مهمترين محور طرح تحول اقتصادي است كه يك سال پس از تصويب در مجلس شوراي اسلامي توسط دولت برنامهريزي و در تاريخ 28 آذرماه سال جاري شاهد اجراي اين قانون جامع، كامل و مردمي در كشور بوديم.
پرداخت قيمت عظيم يارانه نان، عدم كيفيت نانهاي پخت شده، عدم رضايت مردم از كيفيت آن، اسراف زياد در اين قسمت و رونق گرفتن كسب و كار افاغنهاي كه اقدام به خريد نان خشك و فروش آن به واحدهاي دامپروري ميكردند و حيف و ميل شدن ثروت ملي در بخش نان از جمله عوامل مهمي بود كه دولت را بر آن داشت تا با واقعيسازي قيمت آرد تا حد زيادي از اين مشكلات بكاهد.
* سياستهاي حمايتي دولت در بخش نان سبب موفقيت در اين عرصه شد
در ابتداي كار به نظر ميرسيد كه آزادسازي نرخ آرد و تأثير آن بر قيمت نان براي خانودههايي كه قوت غالبشان نان است، مشكلساز ميشود ولي تدابير و سياستهاي دولت در اين زمينه سبب شد كه نه تنها مردم دچار مشكل نشوند، بلكه آزادسازي قيمت سبب افزايش كيفيت نان و نظارت بيشتر دولت بر نحوه پخت و پز نانواييها شد.
پرداخت يارانه 4 هزار توماني به ازاي هر فرد براي يك ماه از جمله سياستهايي بود كه دولت براي كمك به اقشار مردم اتخاذ كرد.
* استفاده از شيوههاي جديد براي ارتقاي كيفيت نان در نانواييهاي بيرجند
به سراغ نانواييهاي سطح شهر رفتيم تا وضعيت نان و ميزان رضايت مشتريان را جويا شويم كه در اين باره با شيوههاي جديد پخت و عرضه نان براي ارتقاي كيفيت و جلب نظر مشتريان مواجه شديم.
متصدي يك نانوايي كه در خيابان مدرس بيرجند قرار دارد به خبرنگار فارس گفت: پس از اجراي هدفمندي يارانهها براي اينكه مشتري بيشتري جلب كنيم و رونق نانوايي از دست نرود دقت بيشتري در زمينه پخت انجام داديم.
علي احمدي اظهار داشت: به عنوان مثال استفاده از كنجد يا سبزي بر روي نان و افزايش زمان پخت براي برشته شدن نان و زرد كردن آن از جمله شيوههايي است كه ما براي بهتر شدن نان خود انجام داديم و اين كار رضايت مشتريان را نيز در پي داشته است به طوري كه از مناطق ديگر نيز براي خريد نان به اينجا ميآيند.
* كم شدن صفهاي نانوايي يكي ديگر از اثرات مثبت آزادسازي نرخ نان
خانم مسني كه براي تهيه نان به اين نانوايي آمده بود ضمن اعلام رضايت خود از كيفيت نان اين نانوايي گفت: هم ظاهر نان بهتر شده و ديگر از كناره خميري نان نيز خبري نيست و علاوه بر آن صفهاي طولاني نيز ديگر كم شده چرا كه مردم نان كمتري خريد ميكنند.
* مردم نان بيكيفيت نميخرند
متصدي يك نانوايي ديگر كه در خيابان حكيمنزاري قرار داشت به خبرنگار فارس گفت: روزهاي نخست آزادسازي نرخ نان كه مثل گذشته پخت ميكرديم مردم استقبال نميكردند و حتي نان 120 توماني را 70 تومان هم كرديم ولي باز هم وضعيت بهتر نشد و الان در تلاش هستيم كه با شيوههاي جديد ظاهر نان خود را بهتر كنيم هر چند كه آردهاي جديد نيز كيفيت بيشتري دارد.
* موفقيت دولت در اصلاح كيفيت نان سبب اعتماد عمومي شده است
حسين اكبري يكي از همشهريان بيرجندي نيز در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: دولت تا كنون در طرح هدفمندي يارانهها و در بخش نان سياست و عملكرد خوبي را داشته است و اقدامات مؤثر در اين ارتباط به مردم ثابت كرد كه اين طرح از همه نظر كارشناسي شده است.
وي ادامه داد: مردم حاضر هستند، پول بيشتري بدهند اما نانهاي با كيفيت بخورند و دولت با اجراي اين قانون به اين هدف رسيد و ما در اين مدت شاهد تفاوت ظاهري نان با گذشته هستيم و از طرف ديگر اسراف نيز كم شده است.
* افزايش توليد آرد در كارخانجات خراسان جنوبي
دبير تعزيرات آرد و نان خراسان جنوبي نيز از افزايش توليد آرد در كارخانجات استان خبر داد و اظهار داشت: در جلسهاي كه با حضور مديران كارخانجات استان برگزار شد همه افراد بر افزايش توليد تأكيد داشتند.
* افزايش سهميه آرد در صورت افزايش كيفيت نان
دبير تعزيرات آرد و نان خراسان جنوبي ادامه داد: سهميه نانواييها مانند گذشته است و تغييري پيدا نكرده ولي اين سهميه در صورت ارتقاي كيفيت و افزايش مشتريها افزايش مييابد كه اين كار به خاطر افزايش رقابت نانواييها براي بهتر شدن نان انجام ميشود.
* رفتار مردم در خريد و مصرف نان بايد اصلاح شود
مديركل بازرگاني خراسان جنوبي نيز به اثرات اصلاح قيمتها در بخش نان اشاره كرد و اظهار داشت: اين اصلاح قيمت هم سبب اصلاح رفتار مردم در خريد و مصرف نان شد و از طرف ديگر نانوايان نيز در راه ارتقاي كيفيت نان طبخ شده تلاش بيشتري ميكنند.
* آموزش نانوايان براي كيفيت نان ضروري است
نادر ميرشكار آموزش نانوايان را در راستاي كيفي شدن نان مهم عنوان كرد و افزود: علاوه بر اين افزايش درصد سبوس آرد نيز تأثير زيادي در افزايش ارتقاي كيفيت نان دارد.
وي ادامه داد: پيش از اين واحدهاي خبازي آرد را با قيمت پاييني دريافت ميكردند به همين دليل تلاش زيادي براي طبخ نان بهتر نداشتند چرا كه اگر به مصرف مردم نميرسيد، وارد چرخه مصرف غيرانساني ميشد و باز هم فرد ضرر نميكرد.
مدير شركت غله و خدمات بازرگاني خراسان جنوبي نيز با اشاره به افزايش كيفيت نان بعد از هدفمندي يارانهها گفت: شرايط و رعايت نكات بهداشتي در واحدهاي توليدي نان، ارتقاي كيفيت و سلامت جامعه را به دنبال دارد.
غلامرضا محمدي اظهار داشت: آموزش و بهرهوري از تكنولوژي روز و رعايت نكات بهداشتي كارگران شاغل در اين بخش ميتواند از مؤثرترين روشها در ايجاد بهبود كيفيت باشد.
لازم به ذكر است هنوز برخي از واحدهاي نانوايي در سطح شهر نيز وجود دارد كه با وجود اصلاح قيمت تغيير چنداني در افزايش كيفيت آنها مشاهده نشده است ولي از آنجا كه انتظار مردم پس از اين از نانوايان بالا ميرود و انتظار دريافت نان با كيفيت در مقابل پرداخت بهاي واقعي آن دارند اين واحدها نيز بايد دير يا زود براي جلب مشتري و ادامه بقاي خود از شيوههاي جديد براي ارتقاي كيفيت نان خود استفاده كنند.
---------------------------
گزارش از مژگان حميدي