Share/Save/Bookmark
 
يکشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۴۱
کد مطلب : 5410
 

رئیس شورای رقابت:
اصلاح قيمت‌ها در هدفمندي بايد با نظر شوراي رقابت انجام شود
رئیس شورای رقابت با بیان اینکه طبق قانون اصل 44 اصلاح قیمت‌ حامل‌های انرژی باید از طریق شورای رقابت صورت گیرد و تاکنون پیشنهادی در این باره ارائه نشده است، گفت: برای تشویق تولیدکنندگان به اصلاح تکنولوژی نیازمند سیاست‌ معافیت مالیاتی در نرخ استهلاک هستیم و پرداخت یارانه چندان ضرورت ندارد.
مرجع : خبرگزاری فارس
جمشید پژویان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در خصوص زمان اجرای فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها اظهارداشت: درصورت اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها تعیین قیمت جدید حامل‌های انرژی از وظایف شورای رقابت است، زیرا تعیین قیمت در بازارهایی که انحصار وجود دارد به عهده این شورا است.
وی افزود: اگر پیشنهاد اصلاح قیمت‌ها ارائه شود، این شورا با تشکیل یک کارگروه و بررسی موضوع، دستورالعمل اجرایی را ارائه می‌کند و لازم به ذکر است شورای رقابت با در نظر گرفتن تمامی جوانب نظر خود را خواهد داد.
پژویان پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون پیشنهاداتی به شورای رقابت برای اصلاح قیمت‌ها در سال جاری شده است، بیان داشت: تاکنون پیشنهادی به ما برای اصلاح‌ قیمت‌ها در سال جاری نشده است.

رئیس شورای رقابت در پاسخ به این سوال که نظر شما درخصوص اصلاح قیمت‌ها در سال جاری چیست، گفت: به نظر می‌رسد یک مقدار زمان بیشتری نیاز داریم تا گام دوم اصلاح قیمت‌ها برداشته شود و به عبارت دیگر باید ثبات بیشتری
برای اجرای فاز دوم هدفمند به زمان بیشتری نیازمندیم
به اقتصاد برگردد تا تولید در جهت بهینه‌سازی انرژی گام بردار و در این صورت اصلاخات قیمتی موثر‌تر و بهتر خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که در قانون بودجه اصلاح قیمت به میزان 20 درصد به دولت داده شده و برخی از کارشناسان معتقدند این میزان اصلاح قیمت چندان اثرگذار نخواهد بود، اظهارکرد: در مورد قیمت‌گذاری، قانون اصل 44 قیمت‌گذاری را بر عهده شورای رقابت قرار داده و قوانین دیگر نمی‌تواند این اختیار را نقض کند؛ در نتیجه قانون بودجه در این باره مطرح نیست.
وی ادامه داد: البته بنده هم معتقدم اصلاحات قیمتی در حد 20 درصد تاثیر چندانی بر اقتصاد نخواهد داشت و اگر یک بنگاهی در گذشته 100 واحد برای تولید یک کالا انرژی مصرف می‌کرد در حال حاضر با اصلاحاتی در بخش تکنولوژی توانسته 30 واحد انرژی مصرف کند، افزایش قیمت بر هزینه تمام شده بنگاه تاثیرگذار نخواهد بود.

پژویان افزود: در مورد اجرا در بخش تولید برخی ناکارآمدیها و کمبودهایی وجود دارد و یکی از این مشکلات چگونگی پرداخت یارانه به تولید برای اصلاح تکنولوژی موجود است، همانطور که در گذشته اعلام کردم تشویق تولیدکنندگان به تغییر ماشین‌آلات از طریق نظام مالیاتی
نباید با پرداخت یارانه از تولید حمایت کرد
و معافیت در نرخ استهلاک عمل باید دنبال شود.
وی در خصوص انتقاداتی که نسبت پرداخت کم یارانه‌ها به بخش تولید، گفت: به نظر من نباید مبلغی به تولید پرداخت شود بلکه باید کمک به سرمایه‌گذاری در تغییر تکنولوژی بنگاه‌ها شود.

پژویان در پاسخ به این سوال که تاکنون بنگاهی برای اصلاح تکنولوژی اقدام کرده است، بیان کرد: آنگونه که اطلاع داریم تعداد معدودی از بنگاه‌ها در حال تغییر تکنولوژی خود هستند اما حرکت یکپارچه که با اعمال سیاست‌های مالیاتی و اعتباری قابل تحقق است چنین چیزی را شاهد نبودیم.
وی در پاسخ به این سوال که یکی از اهداف اجرای قانون هدفمندی یارانه ها اصلاح رفتار مصرف‌کننده بود، آیا در این مدت این اصلاح رفتار صورت گرفته است، گفت: بله؛ در این مقوله خوب پیش‌ رفته‌ایم اما برای بررسی دقیق‌تر باید باید اطلاعات مختلفی را در کنار هم قرار داد تا به تحلیل دقیقی در این باره برسیم.
رئیس شورای رقابت تصریح کرد: البته برای به دست آوردن این اطلاعات باید یک الی دو سال زمان سپری شود و براساس آن اطلاعات می‌توان در این باره اظهارنظر کرد اما برخی شواهد نشاندهنده تغییر رفتار مصرف‌کننده در جهت اصلاح الگوی مصرف است.