Share/Save/Bookmark
 
پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۴۳
کد مطلب : 3826
 

مشاور انجمن صنايع فرآورده هاي لبني ايران:
يارانه شير خانوار به دامدار و شير خام اختصاص يابد
مشاور انجمن صنايع فرآورده‌هاي لبني ايران گفت: اگر يارانه شير به سوي شيرخامي كه وارد چرخه صنعت مي شود سوق يابد، هم سرانه مصرف و هم كيفيت شير ارتقا خواهد يافت.
مرجع : خبرگزاری ايرنا
 
يارانه شير خانوار به دامدار و شير خام اختصاص يابد
\'حسين چمني\' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادي ايرناف افزود: اين امر به دليل اين است كه كارخانه‌ها و واحدهاي توليدي شناسنامه دار شير خام را با كنترل كيفي دريافت مي كنند.
وي افزود: از آنجا كه شيرخام 70 درصد روي قيمت تمام شده فرآورده‌هاي لبني تاثير مي گذارد، طبيعي است كه در صورت ارزانتر بودن آن براي كارخانه‌هاي لبني، فرآورده‌هاي لبني هم به قيمت مناسب‌تري به دست مردم مي رسد.
چمني خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه شير امكان نگهداري و انبار كردن ندارد، اين شيوه تنها روش خريد تضميني شير از دامداران است و از اين طريق است كه دولت مي تواند با حمايت از دامداران افزايش توليد اين ماده غيرقابل جايگزين را امكان پذير سازد.
مشاور انجمن صنايع فرآورده‌هاي شير گفت: در زمان حاضر كشورهاي توسعه يافته همچنان بر اختصاص يارانه مستقيم و غيرمستقيم به بخش كشاورزي اصرار مي ورزند و ما هم بايد از اين بخش حمايت كنيم.
وي با اشاره به تاثير اجراي قانون هدفمند سازي يارانه‌ها در بخش كشاورزي و توليد محصولات لبني، گفت: بايد منتظر بود تا آثار اجراي اين قانون پس از عبور از دوره گذار مشخص شود و همه بايد همكاري لازم را براي عبور موفق از اين مرحله داشته باشند.
چمني تصريح كرد: نكته مهم اين است كه دوره گذار داراي شرايط ويژه اي است و بايد تلاش كرد تبعات آن به حداقل ممكن كاهش يابد.
وي با اشاره به اهميت مقوله فرهنگ سازي در مصرف شير، اضافه كرد: فرهنگ سازي در افزايش مصرف شير علاوه بر تامين امنيت غذايي، ايجاد فرصت‌هاي شغلي مولد و ارتقا شاخص‌هاي سلامت و كاهش هزينه‌هاي بيماري هاي پرهزينه را در پي خواهد داشت.
مشاور انجمن صنايع فرآورده هاي شير مصرف سرانه پايين شير را براي سلامت جامعه مضر دانست و ياد‌آور شد: شير حاوي شش تركيب غذايي آب، پروتئين، چربي، كربوهيدرات، املاح و ويتامين‌ها است و اين تركيب باعث مي شود با استفاده از شير اكثر ريزمغذي‌هاي مورد نياز بدن تامين شود.
لازم به ذكر است در زمان حاضر سرانه مصرف شير كشور به استناد گزارش‌هاي بانك مركزي و مطالعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي حدود 73 كيلوگرم در سال است كه اين ميزان بايد به 300 كيلوگرم افزايش يابد.