Share/Save/Bookmark
 
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۰۷
کد مطلب : 9073
 

نزدیکی مرغداری‌ها به یکدیگر و خطر شیوع بیماری‌ها با وزش یک نسیم
تولیدکننده‌ی برتر کشوری در تولید مرغ‌های گوشتی و کارشناس ارشد مدیریت و پرورش طیور با بیان اینکه گاه با وزش یک نسیم ویروس‌های «ایربرن» از یک مرغداری به مرغداری دیگر منتقل و به اپیدمی یک بیماری در منطقه می‌انجامد، گفت: متأسفانه برای برطرف کردن این مشکل بجای اضافه کردن فاصله‌ی قانونی در میان مرغداری‌ها، فاصله از 1000به 400 متر کاهش یافته است.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
نزدیکی مرغداری‌ها به یکدیگر و خطر شیوع بیماری‌ها با وزش یک نسیم
«حسین گیلوری» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی سمنان، اظهار کرد: با فعالیت خود در سال‌های 90 و 91 بعنوان تولیدکننده‌ی برتر واحد طیور(مرغ گوشتی) استان و در سال 92 تولیدکننده برتر کشور معرفی شده است.

وی، صنعت مرغداری را پس از صنعت نفت دومین صنعت بزرگ کشوردانست و گفت: خوشبختانه تولیدکنندگان این بخش در کشور خود را تا حد قابل توجهی با تکنولوژی‌های نوین همگام کرده است.

این تولیدکننده‌ی برتر واحد طیور کشور در سال‌جاری، استفاده از تکنولوژی و فنآوری‌های روز را در افزایش سطح کمی و کیفی تولید موثر دانست و افزود: بی‌شک بکارگیری علوم مرتبط و تلفیق علم و دانش و تجربیات عملی نقش بسیار مهمی در ارتقاء سطح علمی تولید ایفا می‌کند.

مهندس گیلوری با اشاره به مشکلات فراوان تولیدکنندگان بخش صنعت مرغداری افزود: به غیر از مشکلات عمومی بخش کشاورزی، مرغدارن از مشکلات اختصاصی زیادی نظیر نوسانات شدید بازار، عدم توانایی مرغداران در تأمین منابع مالی، اختیار نداشتن در تعیین قیمت فروش مرغ و نسیه‌فروشی و…رنج می‌برند.

وی با اشاره به اینکه حذف یارانه‌ها و تورم‌های موجود جایگزین مناسبی در این صنعت نداشته است، تصریح کرد: با توجه به وجود خطرات فراوان برای حفظ سلامت طیور و عدم افزایش قیمت مرغ در دو سال گذشته، تولیدکنندگان این حوزه متحمل فشارهای زیادی در این بخش شده‌اند.

این تولیدکننده‌ی برتر واحد طیور کشور در سال‌جاری افزود: باتوجه به پرخطر بودن اکثر مناطق استان و کشور گاهی یک نسیم همه‌ی ویروس‌های «ایربرن» را از یک مرغداری به مرغداری دیگر منتقل کرده و تبدیل به یک بیماری اپیدمی می‌کند، که با شیوع آن باوجود اعمال مدیریت و بیوسکوریتی و بهداشت مطلوب به گرفتن تلفات فراوان از مرغداران می‌شود که متأسفانه برای برطرف کردن این مشکل بجای اضافه کردن فاصله‌ی قانونی مرغداری‌ها از یکدیگر فاصله از 1000به 400 متر کاهش یافته است.

مهندس گیلوری با اشاره به اینکه ایران در رتبه‌ی هفتم دنیا به لحاظ تولید گوشت سفید قرار دارد، گفت: شمار مرغداری‌های گوشتی در سطح کشور 18هزار و پانصد واحد است که 322 میلیون و 743 هزار قطعه مرغ گوشتی تولید می‌کنند و از این میزان یک میلیون و 871 هزار تن مرغ تولید می‌شود.

وی افزود: با توجه به تولید قابل توجه گوشت سفید در کشور، واردات بی‌رویه از عواملی است که دشواری‌های بیشتری را برای تولیدکننده ایجاد می‌کند.

این تولیدکننده‌ی برتر واحد طیور کشور در سال‌جاری با تأکید بر اینکه در همه‌ی اقدامات خود توصیه‌های مسئولان شهرستان و استان اعم از سازمان جهاد کشاورزی، امور دام، آموزش، ترویج، دامپزشکی و اساتید دانشگاهی خود را بکار گرفته است، گفت: استفاده از تجربیات و توصیه‌های علمی کارشناسان در هر حوزه نقش انکارناپذیری در میزان موفقیت هر فرد دارد.

مهندس گیلوری گفت: حدود 15 سال سابقه خدمت در حوزه‌ی تولید را دارم و از سال 84 تاکنون در مزرعه‌ی اختصاصی خود به ظرفیت 3200 قطعه مشغول به فعالیت هستم.

وی، استفاده از تجربیات پیشکسوتان و فعالان این حوزه را از عوامل اصلی موفقیت خود دانست و گفت: جایگاه امروز و موفقیت کنونی خود را مدیون حضور پیشکسوتان و راهنمایی‌های پدرم می‌دانم.

براساس این گزارش، «حسین گیلوری» تولیدکننده‌ی گرمساری این هفته بعنوان تولیدکننده برتر کشور در بخش تولید گوشت سفید معرفی شد.