Share/Save/Bookmark
 
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۰۰
کد مطلب : 9954
 

تولید بیش از ۲ میلیون تن مرغ/ کاهش صادرات گوشت قرمز
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه امسال بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن مرغ در کشور تولید خواهد شد، گفت: با دستور وزیر جهادکشاورزی، طرح خرید حمایتی شیر خام در برخی استان‌ها استمرار پیدا می‌کند.
مرجع : خبرگزاری مهر
 
تولید بیش از ۲ میلیون تن مرغ/ کاهش صادرات گوشت قرمز
حسن رکنی امروز در نشستی خبری با بیان اینکه سال گذشته حدود ۱۵۰ هزار تن مرغ و تخم مرغ از کشور صادر شده است، اظهارداشت: در سه ماهه نخست امسال ۱۵ هزار و ۶۰۰ تن مرغ و حدود ۲۱ هزار تن تخم مرغ از کشور صادر شده است.

وی، صادرات شیر را طی سال ۹۲، ۵۵۰ هزار تن و سال ۹۳ را ۶۵۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: در سال جاری قابلیت صادرات شیر با حجمی بیش از عدد مذکور را داریم.

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه در سال ۹۳ حدود ۵ هزار و ۳۷ تن عسل از کشور صادر شده است، اضافه کرد: امیدواریم در سال ۹۴ این رکورد را بشکنیم، ضمن اینکه سال گذشته حدود ۴۰ تن گوشت قرمز به کشور عربستان صادر شد و ما به دنبال این هستیم که نیاز حجاج ایرانی به گوشت قرمز در این کشور را تامین کنیم.

رکنی، صادرات دام پروار شده سنگین در سال ۹۳ را حدود ۲۰ هزار راس عنوان کرد و افزود: در سال ۹۴ تاکنون ۹۲۰۰ راس دام پروار شده سنگین از کشور صادر شده است، ضمن اینکه سال گذشته ۷۸۵ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید شد و پیش بینی می شود امسال این میزان به ۸۰۱ هزار تن برسد.

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال حدود ۹۱۰۰ هزار تن شیر در کشور تولید شود، اظهارداشت: تولید مرغ در سالجاری به ۲۱۰۰ هزار تن خواهد رسید. همچنین پیش بینی می شود امسال حدود ۹۴۰ تا ۹۵۰ هزار تن تخم مرغ در کشور تولید شود.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی تولید عسل را در سال ۹۳، ۷۸ هزار تن عنوان کرد و گفت: این میزان نسبت به سال ۹۲، ۴ هزار تن افزایش داشته و پیش بینی ما این است که حداقل میزان تولید این محصول در سال ۹۴ به اندازه سال گذشته باشد.

رکنی با اشاره به اینکه ایران از لحاظ تعداد کندو رتبه چهارم و از لحاظ تولید عسل رتبه هشتم دنیا را دارد، اظهارداشت: بهره وری در تولید عسل قابل قبول نیست و ما باید در این زمینه بیشتر کار کنیم.

این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه متوسط تولید و مصرف گوشت قرمز در کشور حدود ۱۱ کیلوگرم است، گفت: متوسط تولید شیر در کشور ۱۱۲ کیلوگرم و متوسط مصرف داخلی این محصول ۱۰۰ کیلوگرم است، همچنین مجموع تولید مرغ دنیا ۸۴ میلیون تن است.

رکنی، متوسط تولید مرغ در کشور را به ازای هر نفر ۲۵ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: متوسط مصرف تخم مرغ در کشور ۱۱ کیلو و متوسط مصرف عسل حدود ۸۵۰ گرم است.

وی درباره رتبه ایران در تولید مرغ و تخم مرغ در جهان اضافه کرد: در سال ۲۰۱۲ ایران هفتمین رتبه تولید مرغ و دهمین رتبه تولید تخم مرغ دنیا را داشته است.

وی ادامه داد: البته ممکن است در سال‌های اخیر نوسانات جزئی در این زمینه بوجود آمده باشد.

معاون وزیر جهادکشاورزی درباره استمرار طرح خرید حمایتی شیر خام از دامداران، اظهارداشت: اخیرا سازمان حمایت از سوی ستاد تنظیم بازار موظف به اجرایی شدن مصوبه خرید شیر خام به نرخ ۱۴۴۰ تومان شده است و در همین راستا، رئیس این سازمان اعلام کرده با تمام قوا برای اجرایی کردن این مصوبه ورود خواهند کرد.

رکنی با تاکید بر اینکه توقع دامداران غیر منطقی نیست، افزود: انتظار داریم با تصمیم جدید ستاد تنظیم بازار این کار هرچه زودتر عملیاتی شود.

وی همچنین از استمرار خرید حمایتی شیر خام خبر داد و گفت: با دستور مستقیم وزیر جهادکشاورزی، سازمان تعاون روستایی در برخی استان‌ها خرید حمایتی شیر خام را ادامه خواهد داد.

رکنی با بیان اینکه شیر خریداری شده از دامداران به شیر خشک و سایر فرآورده‌های لبنی تبدیل می‌شود، گفت: محصولات تولید شده صادر خواهند شد، ضمن اینکه هرگونه افزایش در قیمت لبنیات منوط به اجرایی شدن مصوبه خرید شیر خام به نرخ ۱۴۴۰ تومان است.

این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی همچنین از کاهش قیمت نهاده های دامی در سال ۹۳ خبر داد و گفت: در سال ۹۳ قیمت اقلام پر مصرف نهاده های دامی نسبت به سال ۹۲ حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است، ضمن اینکه در حال حاضر نیز با وفور عرضه این محصولات مواجه هستیم به گونه ای که وارد کنندگان و تولیدکنندگان فرصتی دو ماهه برای پرداخت مطالبات به خریداران خود می دهند.

وی افزود: بخشی از این مسئله مربوط به شرایط جهانی و بخشی دیگر به خاطر رقابت فشرده ای است که در عرضه این محصولات در داخل کشور ایجاد شده است.

رکنی با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه تولیدات دامپروری به خوراک دام مربوط می شود، اظهار داشت: مدیریت این مسئله باعث کاهش هزینه های تولید خواهد شد.

وی اضافه کرد: در گذشته افراد خاصی عرضه نهاده ها را بر عهده داشتند که همین مسئله سبب ایجاد انحصار در این بخش شده بود. در همین راستا، ما نشست‌هایی را با تشکل‌های مربوطه برگزار کردیم و از آنها خواستیم در این زمینه حضور پیدا کنند و اقدامات موثری در واردات نهاده ها انجام دهند.

این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه اقدامات انجام شده به نتیجه رسید و در حال حاضر تعداد شرکت‌هایی که واردات نهاده ها را انجام می دهند، افزایش یافته است، ادامه داد: همین مسئله سبب شده قیمت نهاده‌ها در دو سال اخیر بدون نوسان باشد، ضمن اینکه در حال حاضر دامداران نهاده ها را دریافت می کنند و دو ماه بعد پول آن را می پردازند، این در حالی است که قبلا عکس این کار انجام می شد.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی از دیگر اقدامات این معاونت را کاهش وزن مرغ تولیدی عنوان کرد و درباره طرح عرضه مرغ به شکل قطعه بندی شده، افزود: در حال حاضر در بسیاری از فروشگاه های سطح شهر تهران عرضه مرغ به شکل قطعات تفکیک شده لاشه انجام می شود.

رکنی ادامه داد: قرار این بود که شرکت پشتیبانی امور دام نیز مرغ را به صورت قطعات تفکیک شده خریداری کند تا فرهنگ این کار در جامعه جا بیفتد اما با توجه به اینکه مدت نگهداری مرغ کامل حدود یک سال و مرغ تفکیک شده حدود ۹ ماه است به دلیل این محدودیت زمانی که وجود داشت این شرکت خرید مرغ به شکل قطعه بندی را به صورت مقطعی انجام می دهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تاکنون حدود ۵ هزار تن مرغ به شکل قطعه بندی شده توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری و ذخیره شده است، گفت: متاسفانه بسته بندی‌ مرغ‌هایی که شرکت ذخیره می کند، بزرگ است و مناسب استفاده خانوار نیست. به همین خاطر، ما به دنبال این هستیم که این خرید در بسته بندی های کوچک انجام شود تا خانوار نیز بتوانند از آنها استفاده کنند.

معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور در داخل تولید و ۱۰ درصد آن وارد می شود، گفت: برنامه ما این است که در افق ۵ ساله توازن را در بخش دامپروری مثبت کنیم.

وی با بیان اینکه ما تا سال ۹۲ حدود ۱۰۰ هزار تن واردات گوشت قرمز انجام می دادیم، افزود: سال ۹۳ مقدار واردات گوشت قرمز از حدود ۱۰۰ هزار تن به حدود ۶۰ هزار تن کاهش یافت و برای سالجاری این عدد باز هم کاهش می یابد، ضمن اینکه سال گذشته ما صادرات گوشت قرمز را از کشور به شکل دام زنده انجام دادیم.

رکنی با بیان اینکه سال قبل حدود ۶۰ هزار راس دام سبک از کشور صادر شده است، گفت: امسال نیز تاکنون بیش از ۴۵۰ هزار راس صادرات دام سبک از کشور انجام شده است.

وی با بیان اینکه یکی از مباحث دنبال شده در زمینه گوشت قرمز، اصلاح ساختار ژنتیکی دام های کوچک بوده است، اضافه کرد: بحث دیگری که ما به دنبال آن بودیم اجرایی کردن زنجیره تولید در کشور بود.

وی با بیان اینکه این طرح در استان‌های گلستان، تهران، زنجان، کردستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی اجرا شده است، افزود: حدود ۴۸ شرکت در این زمینه به ما اعلام موجودیت کرده اند که تاکنون ۱۰ شرکت موفق به دریافت مجوز از سازمان نظام مهندسی شده اند، چراکه برخی از این شرکت‌ها حلقه های ناقص دارند و در این زمینه ما به آنان کمک می کنیم تا زنجیره خود را تکمیل کنند.

معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: تشکیل زنجیره تولید سبب کاهش هزینه، کاهش سن کشتار و بهبود ضریب تبدیل غذایی می شود.