Share/Save/Bookmark
 
يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۲
کد مطلب : 11086
 

40 درصد ظرفیت مرغداری‌های مازندران بلا استفاده مانده است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در حال حاضر فقط از 60 درصد ظرفیت مرغداری‌های استان مازندران استفاده می‌شود و 40 درصد ظرفیت بلا استفاده مانده است.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
40 درصد ظرفیت مرغداری‌های مازندران بلا استفاده مانده است
دلاور حیدرپور در همایش مدیران ارشد تولیدات دامی که با حضور رکنی، معاون وزارت جهاد کشاورزی در امور دام، در بابلسر برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد 164 شهید سازمان جهاد کشاورزی، گفت: استان مازندران با بیش از 650 میلیمتر بارندگی در سال دارای قابلیت کشاورزی خوبی بوده، 27 درصد تولید ناخالص داخلی مازندران مربوط به بخش کشاورزی است و اکثر فعالیت‌های اقتصادی استان متاثر از رونق کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه باید دامداران با امنیت بیشتر به فعالیت بپردازند، افزود: نوسانات و ثبات نداشتن قیمت محصولات کشاورزی و دامی و بالا بودن قیمت تمام شده در بخش کشاورزی از چالش های بزرگی است که تولید کنندگان زراعی و دامی با آن مواجه هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به ضرورت افزایش بهره‌برداری از ظرفیت‌های تولید استان، تصریح کرد: باید با افزایش تولید مقدمات صادرات را نیز فراهم کنیم. 200 میلیارد تومان مشوق های صادراتی که دولت برای یارانه لبنیات در نظر گرفته است باید با نرخ جدید 11 درصد بهره در اختیار مرغداران قرار گیرد.

حیدرپور، ناکارآمدی تشکلها در ایجاد هماهنگی در زنجیره تولید و بازار را از چالش های بخش دام و کشاورزی دانست و اظهار کرد: وجود بیماری های دامی، بهره وری نامناسب، فروش نهاده‌های دامی به صورت خام، بهداشتی نبودن دامداری های سنتی و وجود مشکلات مهم در تهیه علوفه و خوراک دام ها از جمله چالش هایی است که باید با هدایت، نظارت و سیاستگذاری‌ها و برنامه‌های مسئولان و همکاری مردم رفع شود.

وی، کمبود نقدینگی منتاسب با بهره دهی و سودآوری بخش کشاورزی را از مشکلات عمده این بخش دانست که این مهم موجب می شود آنها نتوانند محصولاتشان را به موقع و با قیمت مناسب به فروش رسانند.

حیدرپور عنوان کرد: 103 میلیارد تومان در حوزه کشاوزی از محل بسته تولید، نقدینگی دریافت شده است که به علت بالا بودن سود آن حامی تولید نیست و باید وزارت خانه تسهیلاتی با بهره کم در اختیار کشاورزان قرار دهد.

وی ادامه داد: با توجه به سرمایه گذاری که در صنعت طیور شده باید تولید جوجه یکروزه را مدیریت کنیم تا خارج از حوزه مدیریت تولید صورت نگیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران عنوان کرد: برای مدیریت صحیح حوزه مرغ هیچ کشتارگاهی نباید بدون مجور دامپزشکی کشتار کند و هیچ خودرویی نیز حق ندارد بدون مجوز دامپزشکی، به حمل و نقل مرغ بپردازد و باید این وحدت رویه در تمام استانها اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: تشکل ها باید تولید، صادرات و واردات را مدیریت کرده و مسئولیت این مهم را بپذیرند تا با سیاست های حمایتی دولت بتوانند نوسانات قیمتها را کنترل کنند.

حیدرپور گفت: بیمه محصولات کشاورزی وابسته به دولت است و باید راهکاری را پیش بینی کنیم تا این وابستگی بیمه به دولت کم شود و از صندوق بیمه انتظار می‌رود در حوزه دام، بیمه را ارزانتر کرده و غرامت را به موقع به خسارت دیدگان پرداخت کند. برای نهادینه کردن، تقویت و استمرار بیمه باید تعامل بیشتری بین بیمه‌گذار و بیمه‌گر ایجاد شود.