Share/Save/Bookmark
 
چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۳۱
کد مطلب : 10096
 

دامپزشکی سهم بیشتر از تحول نظام سلامت می‌خواهد
بیماری‌های لمپی اسکی، گال کوچک، زئونس، سل گاوی و شاربون از جمله بیمارهای عفونی مشترک میان دام و انسان است که مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان به تشریح مبارزه با آنها پرداخت.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
دامپزشکی سهم بیشتر از تحول نظام سلامت می‌خواهد
شهرام موحدی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه 14 مهرماه روز ملی دامپزشکی است، اظهار کرد: بیماری لمپی اسکی که از غرب کشور وارد شد می‌تواند خسارات زیادی به جمعیت دامی وارد کند که خوشبختانه با قرنطینه و واکسیناسیون به موقع توانستیم این بیماری را مهار کنیم.

وی افزود: در شش ماهه سال جاری 46 هزار واکسیناسیون بیماری لمپی اسکی انجام شده است.

موحدی با بیان اینکه طاعون نشخوار کننده یا گال کوچک با نام مخفف PPR در حیات وحش و مناطق حفاظت شده گزارش شده است، اضافه کرد: این بیماری ابتدا در استان مرکزی و طبق آخرین گزارش در استان البزر مشاهده شده است که خوشبختانه دامپزشکی استان 190 هزار راس دام را واکسیناسیون طاعون نشخوارکننده کرد و توانست اقدامات پیشگیرانه‌ای در این زمینه انجام دهد.

موحدی با بیان اینکه خوشبختانه موردی از طاعون نشخوار کننده در حیات وحش استان اصفهان مشاهده نشده است، گفت: از 1700 بیماری عامل عفونی که در انسان ایجاد می‌شود 800 مورد آن با دام مشترک است. به بیان دیگر 50 درصد بیماری‌های عفونی مشترک میان انسان و دام است که اداره کل دامپزشکی به مبارزه با آن می‌پردازد.

وی با اشاره به اینکه بیماری زئونس جز کشنده‌ترین و خطرناک‌ترین بیماری عفونی انسان است، خاطر نشان کرد: از جمله این بیماری‌ها هاری، آنفولانزای پرندگان، جنون گاوی، سارس و مرس است که جز شایع‌ترین بیماری‌های عفونی در انسان‌ها است.

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه در شش ماهه سال جاری از 65 هزار راس گاو خون گیری شده است، گفت: از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام سل گاوی است که تشخیص تست سل انجام می‌شود و در شش ماهه سال جاری برای 69 هزار راس گاو تست سل انجام شده است.

موحدی با اشاره به اینکه بیماری شاربون نیز از دیگر بیماری‌های مشترک میان انسان و دام است، خاطر نشان کرد: در شش ماهه سال جاری یک میلیون و 200 هزار واکسن شاربون گاوی و گوسفندی تزریق شده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون 8000 واکسن هاری به سگ‌ها تزریق شده است، تصریح کرد: واکسن‌های هاری تنها برای پیشگیری از هاری سگ‌ها بوده است.

موحدی با بیان اینکه دامپزشکی استان سنگر اول در مبارزه با بیماری‌های مشترک با دام را برعهده دارد، افزود: خلاء در مباحث پیشگیری این اداره هزینه‌های بسیاری بر دوش تولید کننده و سیستم بهداشتی کشور و هم چنین اشغال تخت‌های بیمارستان به همراه خواهد داشت.

دامپزشکی اعتبار بیشتری می‌خواهد

موحدی با بیان اینکه طرح پایش آنفولانزای پرندگان از 11 مهرماه در سراسر کشور شروع شده و هم اکنون این طرح در دست اقدام است، خاطر نشان کرد: مدت این طرح 42 روز است تا وضعیت آنفولانزای پرندگان اعم از زینتی، طیور روستایی و خانگی، مرغداری‌های صنعتی و باغ پرنگان را مشخص کنیم.

وی به نظارت بهداشتی بر آبزیان و زنبور عسل اشاره کرد و ادامه داد: بیشترین فضای کاری اداره کل دامپزشکی استان پیشگیری است و استان اصفهان در جایگاه نخست به لحاظ تولید گوشت مرغ، شیر و بوقلمون در سطح کشور است.

وی با بیان اینکه متاسفانه در نظام تحول سلامت هیچ اعتباری به دامپزشکی کشور تخصیص نیافته است، افزود: با توجه به اینکه اعتقاد داریم پیشگیری بهتر از درمان است بنابراین به این حوزه باید توجه بیشتری شود.

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه انتظار اداره کل دامپزشکی استان بیشتر از نمایندگان در مجلس شورای اسلامی است، گفت: آنها باید توجه بیشتری به این ارگان کنند و اعتبار بیشتری را اختصاص دهند.

موحدی با بیان اینکه دامپزشکی وظیفه خود می‌داند که سلامت غذا از مزرعه تا سفره را تامین کند، گفت: فعالیت‌های این حوزه به گونه‌ای است که بر خوراک دام مزرعه هم نظارت می‌شود تا تضمینی بر سلامت خوراک دام باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان به فعالیت دامپزشکی در حوزه طیور اشاره کردو ادامه داد: میزان جوجه‌ریزی در شش ماهه سال جاری 40 میلیون قطعه در اصفهان بوده است و راستای نظارت بهداشتی 16 هزار آزمایش نیز بر همین تعداد جوجه انجام شده است.

11 میلیون دلار ارزش صادراتی شش ماهه نخست سال

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه در سال گذشته کمبود نیروی انسانی داشتیم اما اکنون تعداد بسیار مناسبی نیرو جذب این سازمان شدند، افزود: در سال گذشته یک هزار و 768 تن فرآورده خامی غیر قابل مصرف از چرخه مصرف حذف و معدوم شد. هم چنین در شش ماهه سال جاری 411 تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف از چرخه مصرف حذف و معدوم شدند.

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: تا کنون از استان اصفهان 28 محصول به 21 کشور جهان صادر شده است و در شش ماهه سالجاری بیش از یک هزار و 600 تن پنجه مرغ،900 تن پای مرغ،2 هزار تن پودر گوشت، بیش از یکصد و 600 تن عسل،3 هزار تن تخم مرغ، یک میلیون و 125 تن آلایش خوراکی مرغ،750 تن خوراک طیور، بیش از یک میلیون و 200 تن مرغ،16 تن سیرابی و 58 هزار قطعه پرنده زینتی به کشورهای چین، ویتنام،هنگ کنگ، عراق، ترکیه و برخی کشورهای آسیایی میانه صادر شده است.

موحدی با بیان اینکه کل ارزش صادراتی در شش ماهه نخست سال 11 میلیون دلار بوده است، گفت: کل ارزش فرآورده‌های خام دامی در سال گذشته حدود 25 میلیون دلار بوده است، گفت:

وی با بیان اینکه در مجموع صادرات شش ماهه نخست سال جاری نسبت به دو سال گذشته دو برابر شده است، افزود: صادرات پنجه مرغ در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته دو برابر همچنین صادرات مرغ نیز 50 درصد افزایش یافته است.