Share/Save/Bookmark
 
سه شنبه ۱۵ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۴۱
کد مطلب : 10868
 

مراکز توزیع تخم مرغ در مهدیشهر ساماندهی می شوند
رئیس دامپزشکی مهدیشهر از ساماندهی مراکز توزیع تخم مرغ در این شهرستان خبر داد و گفت: اجرای این طرح در راستای ارتقاژ بهداشتی عرضه این محصول است.
مرجع : خبرگزاری مهر
 
مراکز توزیع تخم مرغ در مهدیشهر ساماندهی می شوند
ایمان تجلی صبح سه شنبه در نشست خبری با موضوع تشریح برنامه های جامع ارتقاء کیفیت دامپزشکی گرمسار با حضور اصحاب رسانه، با تاکید بر ضرورت تقویت نظارت بر محصولات دامی، ابراز داشت: با وجود فرارسیدن فصل گرما و امکان فسار پذیری شدید محصولات دامی، تشدید نظارت در قالب طرح هایی مانند ارتقاء کیفیت تولیدات دامی از سوی نهاد های مربوط مانند دامپزشکی ضرورت دارد.

وی افزود: در راستای اجرای طرح برنامه جامع ارتقاء کیفیت و سلامت فراورده های خام دامی و اجرای طرح هویت دار کردن تخم مرغ خوراکی با مواردی مانند درج تاریخ تولید، انقضاء، واحد تولیدی و بسته بندی بر روی پوسته تخم مرغ توسط کارشناسان و بازرسان اداره دامپزشکی طی بازدیدهای ادواری بررسی می شود.

واحد های متخلف جریمه می شوند

رئیس دامپزشکی مهدیشهر درباره سایر بخش های طرح هویت دار کردن تخم مرغ ها در این شهرستان، گفت: این طرح با تاکید بر الزام حمل و نگهداری و عرضه تخم مرغ در سردخانه، یخچال و خودروهای پاکیزه از مرحله تولید تا عرضه، سعی دارد تا محصول سالم را به دست مردم برساند.

تجلی بیان داشت: این طرح از آغاز سال۹۵ به صورت جدی در مهدیشهر انجام و طی آن واحد های تولیدی و عرضه تخم مرغ به صورت حضوری رصد و نظارت می شوند همچنین برخورد با واحد های متخلف در دستور کار دامپزشکی مهدیشهر قرار دارد.

وی افزود: یکی از بخش های عمده اجرای طرح های دامپزشکی مردم هستند که باید حد الامکان نسبت به تهیه تخم مرغ به صورت بسته بندی ویژه خانوار اقدام کرده و در هنگام خرید به کیفیت ظاهری، تاریخ تولید، انقضاء و واحد تولید کننده آن توجه داشته باشند همچنین مردم می توانند موارد تخلف به به دامپزشکی شهرستان اعلام کنند.

توزیع سم در بین کشاورزان مهدیشهری

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان مهدیشهر درباره فعالیت های بخش پیشگیری از بیماری های دامی این اداره نیز، توضیح داد: در روزهای اخیر۱۵۰ لیتر سم رایگان «مک دلتا مترین» و «مهامترین» برای استفاده در دامداری های روستاهای منطقه فولاد محله شهرستان مهدیشهر توزیع شده است.

تجلی درباره نیاز بهره برداران تولیدات دامی از این سموم، گفت: انگل های خارجی دام یکی از مهمترین عوامل در کاهش تولید در دام و باعث بروز بیماریهای مختلفی از جمله بیماری سی سی اچ اف یا تب کریمه کنگو هستند که با توزیع این سموم امیدواریم شاهد پیشگیری از بروز مشکلات دامی برای بهره برداران باشیم.

وی افزود: سموم توزیع شده برای مبارزه با انگل های خارجی در دام ها و همچنین سمپاشی جایگاه دام روستاییان محترم صورت پذیرفته و درخواست ما از بهره برداران بخش تولیدات دامی این است که استفاده صحیح از سموم با دز مشخص و زمان معلوم را جدی بگیرند.

توزیع داروی زنبورعسل در بین زنبورداران مهدیشهری

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان مهدیشهر درباره مقابله با بیماری های بخش زنبور نیز، گفت: با توجه به پیگیری های به عمل آمده و همکاری مسئولان استانی مقدار قابل توجهی داروی زنبور عسل گیاهی موسوم به واروسید متناسب با اعتبارات تخصیصی تهیه و برای حمایت از زنبور داران و بهره برداران این حوزه در مهدیشهر توزیع می شود.

تجلی با بیان اینکه تهیه این داروی نسبتا گران برای بهره برداران این بخش مشکل است، افزود: بیماری های زنبور عسل همه ساله خسارات زیادی را به مزارع پرورش زنبور می رسانند که در همین راستا توزیع رایگان داروی گیاهی واروسید توسط شبکه دامپزشکی مهدیشهر بین زنبور داران با اخذ معرفی نامه از اتحادیه زنبور داران توزیع می شود.

وی خطاب به زنبورداران، افزود: به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری ها لازم است از هر گونه جابجایی کندوهای زنبور عسل بدون اخذ مجوز بهداشتی، قرنطینه ای از اداره دامپزشکی خود داری کنند.