Share/Save/Bookmark
 
شنبه ۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۲۳
کد مطلب : 9876
 

تابلوی عبور ممنوع همدان بر بیماری تب کریمه کنگو و آنفلوآنزای مرغی
مدیرکل دامپزشکی استان همدان اعلام کرد: تا کنون هیچ مورد مشکوکی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور موجود در سطح استان همدان مشاهده نشده است.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
تابلوی عبور ممنوع همدان بر بیماری تب کریمه کنگو و آنفلوآنزای مرغی
دکتر محمودرضا رسولی با بیان اینکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است، اظهار کرد: این بیماری بین انسان و طیور مشترک است بنابراین برای پیشگیری از این بیماری باید ضوابط بهداشتی-قرنطینه‌ای رعایت شود.

رسولی تصریح کرد: این بیماری تا کنون خسارات اقتصادی فراوانی به صنعت مرغداری در سراسر دنیا وارد کرده بنابراین اجرای مراقبت فعال آنفلوآنزا، کنترل و ردگیری بیماری ضروری است.

وی با اشاره به بروز برخی تلفات غیعادی طیور با علائم شبیه به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در برخی از کشورهای همسایه، اظهار کرد: آمادگی و همکاری مسئولان و متصدیان برای پیشگیری، کنترل و مقابله با خطرات بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در راستای حفظ امنیت بهداشت عمومی این استان بسیار لازم و ضروری است.

رسولی خاطرنشان کرد: تمامی مرغداری‌ها و واحدهای روستایی در سطح استان به طور مداوم مورد پایش قرار می‌گیرند.

وی بر آمادگی و افزایش سطح آگاهی عمومی در مورد بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان تاکید کرد و گفت: رعایت موارد بیوسکیوریتی یا همان رعایت ضوابط بهداشتی-قرنطینه‌ای از جمله شست‌وشو و ضدعفونی کردن ماشین‌های حمل، کنترل ورودی و خروجی‌های استان با استقرار اکیپ‌های مشترک دامپزشکی و نیروی انتظامی و جلوگیری از نقل و انتقال دام و طیور و سایر فرآورده‌های خام دامی به دیگر استان‌ها بدون گواهی حمل دامپزشکی از جمله موارد مهم، لازم و ضروری است که باید رعایت شود.

رسولی یادآور شد: شکار پرندگان آزادپرواز و وحشی در استان همدان باید توسط دستگا‌های مسئول جلوگیری شود تا هر گونه احتمال شیوع این بیماری در استان در حدصفر باقی بماند.

وی خاطرنشان کرد: جلوگیری از تماس پرندگان مهاجر و آزادپرواز با طیور پرورشی، بکارگیری مسئولان فنی و ضدعفونی و پاکسازی مزارع پرورش طیور پیش از هر مرتبه جوجه‌ریزی، ایجاد حوضچه‌های ضدعفونی در مبادی مزرعه و سالن‌های پرورشی، استفاده از تجهیزات و لباس ضدعفونی شده برای ورود به مزرعه، سوزاندن و دفن بهداشتی لاشه‌های تلف شده و سایر مصادیق نقش بسزایی در جلوگیری از بروز احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دارد.

مدیرکل دامپزشکی همدان از عموم مردم درخواست کرد: از خرید مرغ زنده به طور جدی خودداری کرده و تخم‌مرغ و گوشت مرغ را به صورت نیم‌پز مصرف نکنند و از طریق 1512هر گونه تلفات مشکوک طیور را به اداره‌کل دامپزشکی استان اطلاع دهند.

وی در بخش دیگری از عدم وجود هر گونه مورد مشکوک دام به بیماری تب کریمه کنگو در استان همدان خبر داد و گفت: خوشبختانه هیچ مورد مشکوکی از تب کریمه کنگو در استان همدان گزارش نشده اما با این تفاسیر اقدامات پیشگیرانه نیز در این زمینه در حال انجام است.

رسولی ادامه داد: وزارت بهداشت نسبت به بومی شدن این بیماری وارداتی هشدار داده به طوری‌که این بیماری تا کنون جان سه نفر را در کشور گرفته و برای جلوگیری از این بیماری نیز مراقبت‌های ویژه‌ای در استان همدان انجام شده است.

وی به علائم تب کریمه کنگو اشاره و اظهار کرد: این بیماری نیز از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بوده و علائمی مانند سردرد، تب، درد عضلانی و خونریزی زیرجلدی داشته و اگر به سرعت مورد معالجه قرار گیرد قابل درمان است.

مدیرکل دامپزشکی همدان تصریح کرد: مردم باید تا اطلاع ثانوی از خرید آزاد هر گونه گوشت مرغ و گوسفند خودداری کرده و در صورتی گوشت تهیه کنند که مهر دامپزشکی داشته و دارای شناسنامه باشد.

وی گفت: تمامی مرغداری‌ها و دامداری‌های صنعتی استان از هر گونه بیماری پاک بوده و نظارت بهداشتی بر تولید، توزیع و عرضه گوشت مرغ و تخم مرغ انجام می‌شود.