داخلی     آرشيو خبر    
Share/Save/Bookmark
 
پنجشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۰۹:۲۹
کد مطلب : 69
 

معاون سلامت وزارت بهداشت:
از واكسيناسيون آنفلوآنزا نوع آ استقبال نشد سرانه درمان 89 حداقل 40 درصد افزايش يابد
معاون سلامت وزارت بهداشت، نگراني مردم از عوارض واكسن آنفلوآنزاي نوع « آ» را بي‌مورد دانست و با بيان اينكه به دليل فروكش كردن اين بيماري و همچنين نگراني مردم از عوارض واكسن آنفلوآنزاي آ از اين واكسن استقبال چنداني نشده است، به گروه‌هاي پرخطر توصيه كرد كه در فاز آرامش اين بيماري، حتما براي واكسيناسيون اقدام كنند.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
از واكسيناسيون آنفلوآنزا نوع آ استقبال نشد سرانه درمان 89 حداقل 40 درصد افزايش يابد
معاون سلامت وزارت بهداشت، نگراني مردم از عوارض واكسن آنفلوآنزاي نوع « آ» را بي‌مورد دانست و با بيان اينكه به دليل فروكش كردن اين بيماري و همچنين نگراني مردم از عوارض واكسن آنفلوآنزاي آ از اين واكسن استقبال چنداني نشده است، به گروه‌هاي پرخطر توصيه كرد كه در فاز آرامش اين بيماري، حتما براي واكسيناسيون اقدام كنند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر حسن امامي رضوي در حاشيه نخستين همايش ملي بسيج سلامت و اصلاح الگوي مصرف، با اشاره به فروكش كردن بروز آنفلوآنزاي آ در ايران و ديگر كشورهاي دنيا گفت: بعد از مهر و آبان كه به دنبال موج آنفلوآنزا، تعداد زيادي از افراد كشور به اين بيماري مبتلا شدند در حال حاضر موج افزايش يافته‌اي از اين بيماري در ايران و ديگر كشورهاي دنيا وجود ندارد اما پيش بيني مي‌شود كه در اواخر اسفند با موج ديگري از اين بيماري مواجه شويم. البته خوشبختانه فرهنگ رعايت بهداشت فردي در ميان مردم جامعه نهادينه شده و همچنين اقدامات لازم براي مقابله با اين بيماري صورت گرفته است، بنابراين نبايد نگراني از بروز امواج ديگر آنفلوآنزاي نوع آ وجود داشته باشد.

وي با اشاره به واكسيناسيون گروه‌هاي پرخطر از جمله گروه‌هاي پزشكي، بيماران مبتلا به سرطان خون، دياليزي‌ها و تالاسمي‌ها عليه بيماري آنفلوآنزاي نوع آ گفت: استقبال از واكسيناسيون آنفلوآنزاي نوع آ زياد نبوده است. دو دليل براي اين امر مطرح است. ابتدا آن كه بروز اين بيماري كاهش يافته و نگراني‌ مردم از آن كمتر شده است. از طرف ديگر، به دنبال اطلاع رساني‌هايي كه در رابطه با عوارض اين واكسن انجام شد و همچنين رضايت نامه‌اي كه براي واكسيناسيون دريافت مي‌شد، بنابراين نگراني از عوارض اين واكسن توسط مردم باعث شد كه اقبال زيادي براي واكسيناسيون صورت نگيرد. اين در حالي است كه عوارض اين واكسن نيز مانند ديگر واكسن‌ها طبيعي است.

توصيه به گروه‌هاي پرخطر براي انجام واكسيناسيون عليه آنفلوآنزا نوع «آ»

به گفته دكتر امامي رضوي، در مرحله اول 300 هزار دوز واكسن آنفلوآنزاي نوع آ در مراكز بهداشتي درماني توزيع شد كه شايد تنها 10 درصد آنها استفاده شده باشد.

معاون سلامت وزارت بهداشت به گروه‌هاي پرخطر توصيه كرد كه در وضعيت فعلي و فاز آرامش آنفلوآنزاي نوع آ حتما واكسيناسيون را انجام دهند تا در صورت آغاز فاز جديد اين بيماري، گروه‌هاي پرخطر در مقابل آن ايمن شده باشند.

آغاز اجراي برنامه پزشك خانواده در شهرهاي زير100 هزار نفر تا پايان اسفند

دكتر امامي رضوي همچنين در رابطه با زمان اجراي پزشك خانواده در شهرهاي زير 100 هزار نفر گفت: آيين نامه
خوشبختانه فرهنگ رعايت بهداشت فردي در ميان مردم جامعه نهادينه شده و همچنين اقدامات لازم براي مقابله با اين بيماري صورت گرفته است، بنابراين نبايد نگراني از بروز امواج ديگر آنفلوآنزاي نوع آ وجود داشته باشد.
مربوط به اين امر در دولت مصوب شده است، در حال حاضر سرشماري جمعيت شهرهاي زير 100 هزار نفر نيز پايان يافته است. به منظور آغاز اين برنامه در شهرها جلسات متعددي با وزارت رفاه برگزار شده است. در مجموع اميدواريم برنامه پزشك خانواده در شهرها تا پايان اسفند در شهرهاي زير 100 هزار نفر تا پايان اسفند اجرايي شود. براي آغاز اين برنامه يك شهر از مركز هر استان انتخاب مي‌شود.

در صورت عدم پرداخت بدهي بيمارستان‌ها از سوي بيمه‌ها، بيمارستان‌هاي دولتي در اواخر سال با مشكل جدي روبرو مي‌شوند

وي در ادامه در رابطه با بدهي سازمانهاي بيمه‌گر به بيمارستان‌هاي دولتي و دانشگاه‌هاي علوم پزشكي گفت: بدهي سازمان‌هاي بيمه‌گر به بيمارستان‌ها زياد است و در حال حاضر بيمارستانها وضعيت خوبي ندارند. سازمان بيمه خدمات درماني حداقل 300 ميليارد تومان به بيمارستان‌هاي دولتي بدهكار است. سازمان تامين اجتماعي هم بدهي زيادي به بيمارستان‌ها دارد. سازمان بيمه خدمات درماني درخواست متمم بودجه‌اي را داده است تا از اين طريق بدهي بيمارستان‌ها را بپردازد كه اميدواريم اين همكاري با بيمه خدمات درماني صورت گيرد تا هرچه سريعتر بدهي بيمارستان‌ها پرداخت شود، درغيراين صورت بيمارستان‌ها در اواخر سال با مشكل جدي روبرو مي‌شوند.

وي افزود: در تعطيلات عيد نوروز بيمارستان‌ها به ويژه اورژانس‌هاي بيمارستاني و پيش بيمارستاني به صورت فعال به خدمت‌رساني مشغولند. اميدواريم كمبود اعتبارات سازمان‌هاي بيمه‌گر سريعتر تامين شود تا بيمارستان‌ها براي ارائه خدمات خود با مشكل مواجه نشوند.

سرانه درمان براي سال آينده حداقل بايد 30 تا 40 درصد افزايش يابد

دكتر امامي رضوي در ادامه با اشاره به سرانه درمان براي سال 89 گفت: وضعيت تورم و همچنين هدفمند كردن يارانه‌ها بايد در بودجه 89 و ميزان سرانه سال آينده در نظر گرفته شود. سرانه درمان براي سال گذشته هفت هزار تومان بود كه براي سال آينده بايد حداقل 30 تا 40 درصد افزايش يابد تا خدمات مطلوبي به مردم ارائه شود.

وي در ادامه در رابطه با اصلاح الگوي مصرف در حوزه سلامت نيز گفت: سال 88 سال آغاز برنامه‌ها براي اصلاح الگوي مصرف بود. به اين منظور در حوزه سلامت نيز برنامه‌هاي متعددي در نظر گرفته شد. به اين ترتيب منابع مالي حوزه سلامت بايد به جا و بهينه مصرف شوند. به عنوان مثال در اين زمينه بايد در امر دارو و تجهيزات پزشكي دقت بيشتري شود.

نظام ارجاع و پزشك خانواده راهكار اصلي اصلاح الگوي مصرف در حوزه سلامت

دكتر امامي رضوي بحث سطح بندي خدمات را از اصول ساماندهي اصلاح الگوي مصرف در حوزه سلامت عنوان كرد و گفت: اين امر اكنون صورت گرفته و مشخص شده كه در 5 سال آينده و در هر منطقه از كشور چه تعداد مركز درماني، خانه بهداشت، بيمارستان، نيروي انساني، ‌تجهيزات و غيره نياز است اما اين كه اين سطح بندي خدمات با چه ابزاري صورت گيرد هم مهم است. ابزار سطح بندي خدمات، نظام ارجاع است. به اين ترتيب مردم بايد بدانند و بپذيرند كه نبايد در مرحله اول به يك فوق تخصص مراجعه كنند، راهكار اين امر نظام ارجاع و پزشك خانواده است.