Share/Save/Bookmark
 
سه شنبه ۷ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۳۵
کد مطلب : 10072
 

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اعلام کرد
آزمایشگاه کنترل آنفلوآنزای طیور نیازمند اعتبار 3 میلیاردی
مدیر تحقیقات بیماری‌های طیور موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: برای شناسایی و کار در زمینه‌ سویه جدید آنفلوآنزای طیور (H5N1) که جزو بیماری‌های خطرناک مشترک بین انسان و دام است به احداث اتاق تمیز کلاس 3 در این موسسه نیاز داریم.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
آزمایشگاه کنترل آنفلوآنزای طیور نیازمند اعتبار 3 میلیاردی
حسین گودرزی امروز - سه‌شنبه - در حاشیه همایش 60 سالگی پرورش مرغ تخم‌گذار ایران اظهار کرد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و سویه جدید H5N1 که چند سالی است به کشور وارد شده است از جمله بیماری‌های خطرناک مشترک بین انسان و دام است، چرا که اگر سویه قبلی آنفلوآنزای طیور در واحد پرورشی بروز پیدا می‌کرد با کنترل بیماری به راحتی می‌توانستیم میزان تلفات را به حدود 10 درصد کاهش دهیم اما سویه جدید این بیماری یا همان آنفلوآنزای فوق‌ حاد پرندگان اگر شایع شود به راحتی بیش از 90 درصد تلفات خواهد داشت.

وی افزود: با توجه به فرارسیدن فصل سرما امکان شیوع آنفلوآنزای طیور و افزایش خسارت‌های احتمالی آن بیشتر می‌شود، چرا که در سالی که تابستان‌اش آنفلوآنزای فوق حاد وجود داشته است مسلما احتمال شیوع آن در زمستان و فصل سرما بیشتر می‌شود.

مدیر تحقیقات بیماری‌های طیور موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ادامه داد: برای شناسایی و مقابله با بیماری‌های خطرناکی مانند آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان امکانات و تجهیزات مناسبی در کشور وجود ندارد و با توجه به این‌که ویروس این بیماری جزو خطرناک‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام است به اتاق تمیز یا آزمایشگاه کلاس 3 در کشور نیاز داریم که احداث آن در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی حدود سه میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.

گودرزی گفت: این اتاق تمیز بهتر است در حالت متحرک و سیار احداث شود تا در صورت لزوم بتوانیم آن را از منطقه‌ای به منطقه دیگر جابجا کنیم تا عملیات شناسایی و کار بر روی این بیماری را از همان مبدا شیوع آغاز کنیم.

وی اظهار کرد: در حال حاضر حدود 100 تا 150 میلیون دز واکسن جدید آنفلوآنزا و نیوکاسل را تولید کردیم که در استان‌های کشور در حال تست و مصرف است.

مدیر تحقیقات بیماری‌های طیور موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ضمن هشدار به مرغ‌داران برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحد‌های پرورشی خود تاکید کرد: پرورش‌دهندگان در گام اول باید اقدامات مربوط به ایمنی زیستی و کنترل بهداشت واحد پرورشی خود را انجام دهند و در شش ماهه دوم امسال به آن بسیار جدی‌تر از گذشته توجه کنند تا بتوان تا حدود بسیاری از شیوع این بیماری جلوگیری کرد.

گودرزی خاطر نشان کرد: در چند ماه گذشته بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان در یکی از روستاهای مازندران شایع شد و سپس به فیروزکوه رسید، اما با اقدامات سازمان دامپزشکی از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری و آنفلونزای فوق حاد پرندگان در نطفه خفه شد.