Share/Save/Bookmark
 
يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۴
کد مطلب : 9890
 

کنترل آنفلوانزا در مازندران/ واحدهای صنعتی آلوده نشده‌اند
دبیرکل کانون سراسری مرغ‌ تخم‌گذار کشور گفت: با اقدامات سازمان دامپزشکی، بیماری آنفلوانزای مرغی در مازندران فعلا کنترل شده و اکنون هیچ‌گونه گزارشی مبنی بر آلودگی واحدهای صنعتی ارائه نشده است.
مرجع : خبرگزاری مهر
 
کنترل آنفلوانزا در مازندران/ واحدهای صنعتی آلوده نشده‌اند
سید فرزاد طلاکش در گفتگو با مهر، آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزای مرغی در استان مازندران را مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: مازندران هنوز از وجود این بیماری پاک نشده اما بیماری مذکور فعلا در این استان کنترل شده است.

وی با بیان اینکه بیماری آنفلوانزا از بافت روستایی تجاوز نکرده است، افزود: سازمان دامپزشکی با انجام اقدامات قرنطینه‌ای در مناطق آلوده، شیوع بیماری را کاملا کنترل کرده و هم اکنون هیچ‌گونه گزارشی مبنی بر آلودگی واحدهای صنعتی ارائه نشده است.

این مقام مسئول در مورد احتمال پیشروی این بیماری در آینده اضافه کرد: آنفلوانزا یکی از ویروس‌هایی است که مدام تغییر حالت می‌دهد و از نظر ژنتیکی تغییر می‌کند، بنابراین ممکن است در آینده ما از طریق منبعی دیگر درگیر این بیماری شویم و نمی‌توان گفت امکان درگیری با آن بعید است، ضمن اینکه الان کشورهای قابل توجهی در دنیا از جمله ترکیه، جمهوری آذربایجان، روسیه و قزاقستان درگیر این بیماری هستند.

طلاکش، قیمت تخم‌مرغ را نیز بسیار پایین عنوان کرد و افزود: میانگین قیمت هرکیلوگرم از این کالا درب مرغ‌داری ۲۸۰۰ تومان و با توجه به اینکه قیمت تمام شده تولید آن ۴۱۰۰ تومان است، مرغ‌داران در هرکیلوگرم از تولید خود ۱۳۰۰ تومان زیان می‌کنند.

وی در مورد آخرین وضعیت صادرات تخم‌مرغ نیز گفت: صادرات تخم‌مرغ به کشورهای ترکمنستان و تاجیکستان پیش از این مسائل نیز انجام نمی‌شد، چراکه این کشورها موفق به تامین نیاز خود در زمینه تخم‌مرغ شده‌اند.

طلاکش با اشاره به اینکه عمده صادرات تخم‌مرغ ایران به کشورهای عراق و افغانستان بود، اضافه کرد: در حال حاضر صادرات به افغانستان بدون مشکل در حال انجام است، ضمن اینکه صادرات به عراق نیز متوقف نیست اما به شکل غیر رسمی و محدودتر از قبل در حال انجام است.

این مقام مسئول در پایان گفت: در ۲ روز گذشته حدود ۴۰۰ تن تخم‌مرغ صادر شده که تقریبا ۲۵۰ تن آن به عراق و باقی به افغانستان رفته است، ضمن اینکه برخی از روزها نیز صادرات به افغانستان بیشتر و به عراق کمتر انجام می‌شود.