Share/Save/Bookmark
 
سه شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۲۴
کد مطلب : 9060
 

برای شب عید واردات مرکبات نداریم/ نیازی به واردات مرغ و تخم مرغ نیست
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برای شب عید واردات مرکبات نداریم، گفت: در بخش مرغ و تخم مرغ نیازی به واردات نیست و فقط 5 درصد از نیاز داخلی به گوشت قرمز از طریق واردات تامین می شود که قیمت آن نباید کمتر از تولید داخل باشد.
مرجع : خبرگزاری مهر
 
برای شب عید واردات مرکبات نداریم/ نیازی به واردات مرغ و تخم مرغ نیست
به گزارش خبرنگار مهر، محمود حجتی در نشست صبحانه کاری با فعالان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران در پاسخ به پرسش مهر در خصوص ارایه تسهیلات به بخش خصوصی، اظهار داشت: بخش کشاوری خصوصی‌ترین بخش در اقتصاد کشور است و به خصوص در عرصه تولید محصولات عمده‌ترین مسئولیت با بخش خصوصی است.

وی افزود: ما به دنبال این هستیم اگر بخش‌هایی در خدمات پشتیبانی از شرکت‌های دولتی و نهادهای دولتی حضور دارند آن را با حضور تعاونی‌ها و بصورت عام از بخش خصوصی به عمل آید و پشتیبانی از بخش دولتی به حداقل برسد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه دولت از منابع حاصل از هدفمندی یارانه ها اختصاص 10 هزار میلیارد تومان از ارقام هدفمندی یارانه‌ها را به تولید و بخش خدمات تصویب کرده است، بیان کرد: بخش صنعت، کشاورزی و خدمات حمل و نقل هم جزو این ردیف است و امیدواریم مرحله دوم قانون این بوده محقق شده و این اعتبار با توجه به اولویت در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.

حجتی در خصوص میزان اختصاص یافته به بخش کشاورزی، گفت: پس از تصویب بودجه تقسیم بندی انجام شده و در سازمان مدیریت تصمیم‌گیری می شود تا چه میزان به بخش کشاورزی اختصاص یابد.

وی با اشاره به تنظیم بازار در سال آینده، اظهار داشت: در حال حاضر تنظیم بازار بخش عمده ای محصولات برعهده وزارت جهاد کشاورزی است و امروز در ارتباط با مواد پروتینی گوشت، مرغ و تخم مرغ هم این اتفاق می افتد و سازوکارهایی در این زمینه مشخص شده است.

وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: میزان تولیدات داخلی مشخص است و برآورد می‌شود که در مرغ و تخم مرغ وضیعت مناسبی را داشته باشیم و ظرفیت تولید بیش از نیاز کشور داریم بنابراین در این بخش نیازی به واردات نیست.

حجتی با بیان اینکه حتی ظرفیت هایی را برای عرضه به بازارهای خارجی داریم، گفت: در بخش‌هایی از نهاده‌ها نیاز به واردات داریم که واردکنندگان در حال انجام این کار هستند و مقدار محدودی هم در زمینه گوشت که کمتر از 5 درصد است باید از طریق واردات تامین شود.

وی با اشاره به اینکه باید طوری بر بازار نظارت شود تا قیمت گوشت وارداتی کمتر از تولید داخل نباشد، بیان کرد: تولیدکنندگان داخلی نیاز 95 درصدی داخل را تامین می کنند بنابراین نباید شرایط واردات طوری باشد که آنها زیان ببینند.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه تعرفه واردات شکر هم باید طوری باشد که قیمت شکر وارداتی کمتر از داخلی نباشد، افزود: عمده نیاز ما در بخش روغن بیش از 90 درصد از خارج وارد می‌شود و تولیدات داخلی را بصورت قیمت تضمینی می خریم و نگرانی نداریم.

حجتی با بیان اینکه در مورد برنج هم باید واردات تحت کنترل باشد، بیان کرد: نباید محصولات وارداتی در بخش برنج به تولید داخل آسیب وارد کند.

وی در خصوص واردات مرکبات برای شب عید، اظهار داشت: با بررسی های انجام گرفته و اقدامات وزارت صنعت برای ذخیره سازی، تولیدات داخلی پاسخگوی نیاز شب عید خواهد بود بنابراین واردات مرکبات در شب عید نداریم و کماکان واردات مرکبات به کشور ممنوع است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به واردات گندم، گفت: گندم با توجه به ذخایر کشور مجوزی به وزارت صنعت داده شده بود که براین اساس 7.2 میلیون تن باید به کشور وارد شوداما بنا به دلایلی محقق نشده است.

حجتی بابیان اینکه صادرات مرغ و تخم مرغ به صورت محدود به کشورهای عراق و اقلیم کردستان انجام می شود، بیان کرد: امیدواریم در توسعه این بازارها کار کنیم اما قیمت باید با سایر کشورها رقابت کند بنابراین با تورم کشور و نرخ ارز توسعه بازارها مشکل است.

وی در خصوص حمایت از چایکاران، افزود: اعتبار 160 میلیارد تومانی در بودجه کشور مصوب شده است که برای پشتیبانی چای، خرید برگ سبر، عملیات به زراعی باغات چای و بهبود کیفیت چای تولیدی هزینه می شود بنابراین با این اقدامات امیدواریم سال آینده کمترین نگرانی را برای چای داشته باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی در باره تامین نهاده ها و واردات آن، تصریح کرد: واردات هیچ محدودیتی برای افراد ندارد و واردات نهاده ها در انحصار هیچ کسی نیست. بخش عمده ای از واردات نهاده ها در صنعت طیور مصرف می شود.

حجتی تصریح کرد: واردات با پشتیبانی دولت و صندوق های حمایت از بخش کشاورزی از سوی تشکل‌ها یکی از اهدافی است که توسط مسئولان پیگیری شده است تا این صندوق ها از تشکل ها حمایت کنند.

وی در خصوص استخدام ناظران گندم، اظهار داشت: تامین اعتبار مشکل اساسی این طرح است که البته در برخی از استان ها ، استانداران از محل بانک خزانه استان ها آن را حل کردند اما در برخی از استان ها محدودیت اعتبار دارند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تعرفه ها و موافقتنامه ها باید بر این اساس باشد که تولید داخل زیان نکند، بیان کرد: با تدوین سیاست های تعرفه های باید از تولید داخل حمایت کرد.

حجتی درباره توافقنامه سازمان شیلات با شرکت جهاد نصر، بیان کرد: جهاد نصر موسسه ای خصوصی است و بیشتر در بخش مهندسی و راهسازی فعالیت می کند بنابراین قرار شده که در زمینه مهندسی بخش کشاورزی هم از آنها استفاده کنیم که به دلیل خصوصی بودن مغایرتی با اصل 44 ندارد.