|
دوشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۰۷
کد مطلب : 5603
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی كشور گفت: كمتر ازیك درصد مرغ كشتارگاه ها براثر خفگی تلف می شوند
|
براساس اطلاعات جمع آوری شده از كشتارگاه های طیور كشور، طی سه سال گذشته میزان ثبت تلفات ناشی از خفگی و بیماری مرغ كمتر ازیك درصد بوده است.
'محسن مشكوه' روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: بازرسی بهداشتی مرغ در چند مرحله پس از كشتار در مرغداری ها، به هنگام تخلیه طیور در كشتارگاه ها و قبل از بسته بندی و ورود مرغ به سردخانه صورت می گیرد.
وی اظهارداشت: ناظران بهداشتی در بازرسی قبل از كشتار درسكوی تخلیه طیور زمانی اجازه تخلیه محموله در كشتارگاه را می دهند كه دارای گواهی سلامت از دامپزشك مرغداری باشد.
مشكوه ادامه داد: به هنگام تخلیه مرغ ها ، طی بازرسی مجدد ، طیور دچار خفگی جدا سازی شده تا در زنجیره كشتار قرار نگیرند.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی ، با بیان اینكه هم اكنون تعداد 237 كشتارگاه صنعتی طیور در سطح كشور فعال است، تصریح كرد: همچنین میانگین كشتار این كشتارگاه ها 3 هزار قطعه در ساعت است كه در مجموع رقم آن فراتر از یك میلیارد قطعه طیور در سال می شود.
مشكوه افزود: تعداد 88 كشتارگاه صنعتی طیور نیز در مراحل مختلف تاسیس قرار دارند كه با بهره برداری از واحدهای جدید میزان كشتار طیور بیشتر می شود.
وی تصریح كرد: هم اكنون ناظران و بازرسان بهداشتی و ناظران شرعی بر ذبح كشتار دركشتارگاه های صنعتی طیور كشور نظارت مستمر دارند.
این مقام مسئول ادامه داد: درسال های اخیر تلاش زیادی برای كشتار طیور در كشتارگاه های صنعتی دارای شرایط بهداشتی قابل قبول، بسته بندی و حمل از طریق كامیون و كامیونت های سردخانه دار تا محل توزیع صورت گرفته است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی كشور گفت: مصرف گوشت مرغ به عنوان محصول و فرآورده پروتئینی منبع مناسبی در بین انواع گوشت محسوب می شود.
وی اظهارداشت: طی سال های اخیر با افزایش سرمایه گذاری در بخش تولید طیور، تولید گوشت مرغ نسبت به تولید گوشت قرمز پیشرفت خوبی داشته است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی ادامه داد: درسال 89 با پرورش نزدیك به یك میلیارد قطعه جوجه گوشتی، بالغ بر یكهزارو 665 هزار تن گوشت مرغ در كشور تولید شده است .
مشكوه افزود:هم اكنون سرانه تولید و مصرف مرغ كشور 21.5 كیلوگرم است كه این رقم نسبت به میانگین جهانی (11كیلوگرم ) دو برابر است .
وی با اشاره به اینكه افزایش تولید گوشت مرغ در سال 90 نیز ادامه خواهد یافت، افزود: در دهه اخیر تولید گوشت بلدرچین، بوقلمون، شترمرغ و آبزیان (ماهی و میگو) نیز از رشد چشمگیری برخوردار بوده كه همین امر امكان تنوع منابع پروتئینی حیوانی و انتخاب بیشتر را برای مصرف كنندگان را میسر ساخته است.