Share/Save/Bookmark
 
يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۶
کد مطلب : 9327
 

ضرورت ارتقاء استانداردهای کیفی و کمی مرغ گوشتی در استان اردبیل
معاون بهبود تولیدات دامی استان اردبیل گفت: ارتقاء استانداردهای کیفی و کمی مرغ گوشتی در استان ضرورت دارد.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
ضرورت ارتقاء استانداردهای کیفی و کمی مرغ گوشتی در استان اردبیل
«بهلول تکلوی»، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در اردبیل، با اشاره به اینکه امروزه پرورش مرغ به یک صنعت عظیم و پیشرفته در دنیا تبدیل شده است، افزود: تولید پروتئین از طریق پرورش طیور نسبت به پرورش دام شیوه‌ای ساده و آسان‌تر شده و صنعت مرغداری ایران با 50 سال سابقه پیش از صنعت نفت و پتروشیمی کشور، حجم سرمایه‌گذاری زیادی را به خود اختصاص داده است و این صنعت در تولید ناخالص ملی و اشتغالزایی نقش مهمی ایفا می‌کند از همین‌رو افزایش کیفیت و سطح بهداشت و فرهنگسازی در مصرف گوشت مرغ از اولویت‌های اساسی این معاونت است.

وی گفت : طبق استانداردهای بهداشت جهانی دوره‌ی پرورش مرغ 40 تا 42 روز و وزن مطلوب لاشه‌ی مرغ برای مصرف 800 تا 1200 گرم بوده، اما در ایران این دوره‌ی پرورش بین 55 تا 60 روز و وزن لاشه‌های مرغ بین 1400 تا 1800 گرم است.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه در کشور هر چه وزن مرغ به سه کیلوگرم نزدیک‌تر باشد کشتارگاه هزینه‌ی بیشتری را برای آن دریافت می‌کند، خاطرنشان کرد: این علت باعث شده مرغداران برای جلوگیری از ضرر و زیان مالی به ناچار مرغ را بیش از حد نگه‌داری کنند از طرفی این موضوع موجب شده سن پرورش مرغ در استان هم‌چنان زیاد باشد و لاشه‌های طیور نیز با وزنی بالاتر از استاندارد جهانی و آنچه مورد توصیه کارشناسان است به دست مصرف‌کننده برسد.

تکلوی گفت: افزایش سن مرغ مضراتی از جمله کاهش کیفیت لاشه، افزایش چربی محوطه‌ی بطنی، کاهش ضریب تبدیل غذایی و ... دارد هم‌چنین اگر زمان پرورش مرغ را به 42 روز برسد مصرف آنتی‌بیوتیک و هزینه‌های واکسیناسیون به حداقل می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه با جدیت هرچه بیشتر در راستای ارتقاء استانداردهای کیفی و کمی برای تولید مرغ گوشتی برنامه‌ریزی اساسی تدوین کرده‌ایم، افزود: مصرف مرغ استاندارد و با کیفیت،به فرهنگ‌سازی در جامعه نیاز دارد و مردم باید از مزایای این گونه مرغ‌ها آگاه شوند.

وی با بیان اینکه سلیقه‌ی مردم و بازار نیز در تولید مرغ نقش داشته است، گفت : مردم تصور می‌کنند اگر وزن مرغ کم باشد نشانه بیماری مرغ است باید با فرهنگ‌سازی سلیقه‌ی مردم نسبت به مرغ چاق عوض شود و در این زمینه هم الگوی مصرف رعایت و اصلاح شود.

تکلوی در نقد افرادی که اعتقاد دارند مرغداری‌ها از هورمون استفاده می‌کنند، اظهار کرد: استفاده از هورمون شایعه‌ای بود که افراد ناآگاه آن‌ را رواج دادند و حقیقت این است که دانشمندان توانستند با آمیخته کردن ژن‌های مختلف سبب افزایش صفات مثبت و کاهش صفات منفی در مرغ پرورشی شوند.

معاون بهبود تولیدات دامی استان اردبیل با یادآوری اینکه تولید مرغ استاندارد در تضمین امنیت غذایی جامعه، افزایش کیفی و کمی گوشت مرغ هم‌چنین زمینه‌سازی برای صادرات آن اثرگذار است، افزود: متأسفانه بیشتر مصرف‌کنندگان به خرید مرغ‌هایی با وزن بیشتر از 2 کیلوگرم تمایل دارند که باید به‌وسیله اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی عمومی و ارائه‌ی آموزش‌های بهینه، افراد جامعه را نسبت به مضرات مصرف مرغ غیراستاندارد آگاه کرد تا مصرف‌کنندگان به خرید مرغ‌های با اندازه‌ی استاندارد ترغیب شوند.

وی با بیان اینکه گوشت طیور یکی از منابع مهم پروتئینی در تغذیه‌ی انسان است و از دسته گوشت‏‌های سفید محسوب می‏‌شود، خاطرنشان کرد: در استان اردبیل گوشت مرغ، نسبت به گوشت دیگر طیور بیشترین مصرف را دارد. گوشت مرغ بعلت خصوصیاتی از قبیل کیفیت خوب پروتئینی، چربی کمتر، طبخ آسان و سریع، هضم آسان، نسبت به دیگر گوشت‏‌ها ارجحیت دارد.