Share/Save/Bookmark
 
سه شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۸
کد مطلب : 10128
 

آمادگی صنعت شترمرغ برای جهانی‌شدن
یک فعال صنعت شترمرغ گفت: این صنعت، پس از اجرایی شدن برجام و رفع تحریم‌ها آمادگی لازم را برای ورود به بازارهای جهانی دارد.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
آمادگی صنعت شترمرغ برای جهانی‌شدن
علی‌محمد رضازاده در گفت‌وگو با خبرنگار بازار ایسنا با اشاره به پیشرفت و فراگیری صنعت شترمرغ کشور در سال‌های اخیر گفت: در حال حاضر آگاهی و شناخت صاحبان سرمایه نسبت به این صنعت به حد خوبی رسیده و مزرعه‌های موفقی برای پرورش شترمرغ در کشور شکل گرفته‌اند. ضمن آن که مردم نیز به خواص گوشت این پرنده پی برده‌اند.

مدیرعامل و عضو هیئت‌مدیره کشت و صنعت معین افزود: در سال‌های ابتدایی شکل‌گیری صنعت شترمرغ در ایران برخی افراد بدون آشنایی با مشکلات و فرایند زمان‌بر این صنعت تنها با هدف کسب سود مقطعی و کوتاه‌مدت وارد بازار شدند که این امر تاثیر منفی بر جای گذاشت اما چنین افرادی به تدریج از بازار خارج شدند و در حال حاضر افراد با شناخت بیشتری در حال فعالیت در این صنعت هستند.

وی بیان کرد: علاوه بر گوشت شترمرغ که یکی از سالم‌ترین و بهترین گوشت‌ها محسوب می‌شود روغن و چرم به دست آمده از این پرنده نیز در نوع خود از برترین‌ها هستند. به همین دلیل با وجودی که صنعت پرورش شترمرغ در دنیا تا حدودی نوپاست و بیش از 30 سال عمر ندارد اما در همین مدت کوتاه تراکنش مالی بالایی پیدا کرده است.

مدیرعامل کشت و صنعت معین ادامه داد: ایران در میان کشورهای پیش‌رو این صنعت در خاورمیانه و آسیا است. با وجود این دولت تا حدود دو سال پیش نسبت به صنعت شترمرغ کم‌لطف بود.

وی افزود: در حال حاضر توجه دولت به این صنعت بیشتر شده، اما بانک‌ها هنوز آن‌گونه که باید از صنعت شترمرغ حمایت نمی‌کنند و این امر در اولویت آنها قرار ندارد.

رضازاده اضافه کرد: کشت و صنعت معین طرح بسیار بزرگی در زمینه صنعت شترمرغ و صادرات را به صندوق توسعه ملی ارائه کرده که مورد استقبال مسئولان صندوق نیز قرار گرفته ولی هنوز حمایت از آن عملی نشده است؛ با وجود این مسئولان تا حدودی پی برده‌اند که این صنعت و صادرات آن می‌تواند بسیار درآمدزا باشد.

وی با اشاره به خروج برخی از فعالان قدیمی‌ صنعت شترمرغ از بازار گفت: این صنعت تا رسیدن به سوددهی به فرایند زمان‌بری نیاز دارد به ویژه اگر قرار به جوجه‌کشی و پروار کردن آن داخل مزرعه باشد به همین دلیل برخی نمی‌توانند در صنعت پرورش شترمرغ دوام بیاورند.

عضو هیئت‌مدیره کشت و صنعت معین افزود: این شرکت با حدود 17 سال سابقه فعالیت، دارای شترمرغ‌های مولد است و کار جوجه‌کشی و پروار کردن جوجه‌ها داخل خود مزرعه صورت می‌گیرد.

رضازاده بیان کرد: تحریم‌های اقتصادی ضربه بزرگی به مزرعه‌های پرورش شترمرغ در ایران وارد کردند به گونه‌ای که شرکت کشت و صنعت معین در دوره‌ای حتی نتوانست سویا را وارد غذای پرنده‌ها کند و این امر بر شترمرغ‌های مولد و تخم‌گذاری آنها تاثیر منفی گذاشت.

وی افزود: با وجود این واحد تحقیق و توسعه شرکت به سرعت ماده جدیدی را جایگزین آن کرد که از داخل کشور قابل تامین بود. این امر روند تخم‌ریزی پرندگان را بهبود بخشید و مانع از بروز مشکل در زمینه نطفه‌دار بودن تخم‌ها شد.

این فعال صنعت شترمرغ تاکید کرد: با اجرایی شدن برجام و رفع تحریم‌ها این صنعت آمادگی لازم برای ورود به بازارهای جهانی را دارد چرا که با توجه به اقلیم آب و هوایی کشور، شرایط مناسب برای پرورش این پرنده مهیاست و بیشترین راندمان تولید که به میزان نطفه‌دار بودن تخم‌ها و توانایی جوجه‌کشی از آنها گفته می‌شود، در کل دنیا متعلق به ایران است.

رضازاده ادامه داد: کشت و صنعت معین سال گذشته موفق شد با افزودن مکمل‌ها و ویتامین‌های کاملا طبیعی به غذای یک پرنده مادر حدود 100 جوجه از آن پرورش دهد و میانگین جوجه‌کشی از هر مرغ نیز در این مزرعه 65 جوجه است در حالی که ایده‌آل آن را در جهان برای رسیدن به سوددهی 25 تا 40 جوجه می‌دانند.

عضو هیئت‌مدیره کشت و صنعت معین گفت: این شرکت در حال حاضر به دو کشور ایتالیا و روسیه در زمینه چرم رنگ نشده صادرات دارد اما هنوز مجوزی برای صادرات گوشت ارائه نشده چرا که ابتدا باید نیاز داخل کشور تامین شود.

به گفته وی این امکان وجود دارد که با تاسیس کارخانه‌ای، گوشت شترمرغ به سوسیس، کالباس یا همبرگر تبدیل و صادر شود.