Share/Save/Bookmark
 
دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۵
کد مطلب : 9244
 

۱۰ هزار تن مازاد تولید مرغ و تخم‌مرغ/ برنامه برای صادرات مرغ و تخم‌مرغ به کشورهای همسایه
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تولید مازاد ۱۰ هزار تنی تولید مرغ و تخم‌مرغ در هر ماه درصدد تسهیل شرایط برای صادرات به کشورهای همسایه هستیم.
مرجع : خبرگزاری فارس
 
۱۰ هزار تن مازاد تولید مرغ و تخم‌مرغ/ برنامه برای صادرات مرغ و تخم‌مرغ به کشورهای همسایه
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، پیش از ظهر امروز حسن رکنی معاون وزیر جهاد کشاورزی از بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ‌ماشین‌آلات و صنایع بسته‌بندی که در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شده است، بازدید کرد.

در حاشیه بازدید از نمایشگاه، حسن رکنی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به کشور فرانسه چه دستاوردی داشته است؟ گفت: در این سفر کاری، وزیر جهاد کشاورزی ایران و وزیر کشاورزی فرانسه با هم دیدار داشتند، در حالی که این دیدار بعد از 35 سال بین دو وزیر کشاورزی صورت گرفت.

وی افزود: در این سفر نشستی بین دو کشور انجام شد و در این نشست، کلیات موضوع و تفاهم‌نامه‌ای در ارتباط با بحث‌های آموزشی، تحقیقاتی و تبادل تجربیات که منجر به افزایش دانش کشاورزی در کشور ما می‌شود، مطرح شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: در این نشست در مورد صادرات محصولاتی که برای دو کشور به عنوان مزیت محسوب می‌شود، صحبت شد.

رکنی بیان داشت: بازدید امروز من از برخی غرفه‌های این نمایشگاه پیرو مباحثی بوده که در فرانسه راجع به آنها صحبت کرده‌ایم.

وی افزود: از جمله مباحثی که در مورد آن در کشور فرانسه صحبت شد، تبادل اطلاعات در حوزه ژنتیک دام سنگین و سبک بود که در این بازدیدها امروز پیرو همان موضوع با یکی از غرفه‌ها صحبت‌هایی به عمل آمد.

رکنی بیان داشت: یک شرکت فرانسوی اعلام کرده که تمایل دارد مایع‌های ژنتیکی نژاد بز شیری را دراختیار کشور ایران قرار دهد که بهره‌گیری از این نژاد هم برای خانواده‌های روستایی و تأمین معاش آنها سودمند است و هم از لحاظ اقتصادی برای کشور به صرفه است.

وی افزود: با به کارگیری نژادهای مرغوب، یک بازنگری در بخش دامپروری و ارتقاء سطح دامپروری کشور حاصل خواهد شد.

رکنی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه یارانه اختصاص‌یافته به شیر که سال 92 برای دامداران درنظر گرفته شده بود به کجا رسیده است؟ گفت: آنچه که مربوط به سال 92 بود با رویکرد مثبت دولت انجام و یارانه سال 92 پرداخت شد.

وی افزود: دولت در اختصاص یارانه شیر، هم نگاه به مصرف‌کننده و هم نگاه به تولید‌کننده دارد بنابراین با رویکرد حمایت از مصرف‌کننده و اختصاص یارانه از افزایش قیمت‌ها جلوگیری می‌کند و با اختصاص یارانه به شیر در تولید شیر و اقتصادی کردن این تولید به دامداران کمک می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: موضوع قیمت شیر در کارگروه ستاد تنظیم بازار بررسی و پیشنهادهای اولیه مطرح و به دولت ارائه شده است. تصمیم نهایی در مورد قیمت شیر حتما با تامین منافع تولید‌کننده و مصرف‌کننده لحاظ می‌شود.

رکنی بیان داشت: اگر در تصمیم‌گیری نهایی یارانه‌ای به شیر اختصاص یابد ممکن است قیمت شیر تغییر نکند و اگر یارانه اختصاص نیابد، قطعا با شیب ملایم افزایش قیمت خواهیم داشت.

وی افزود: رویکرد دولت نسبت به تعیین قیمت شیر مثبت است، زیرا شیر یک ماده خوراکی ارزشمند محسوب می‌شود و همه جامعه باید بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه یارانه شیر به صورت مستقیم به دامدار در سال جاری پرداخت می‌شود یا مانند سال 92 از طریق کارخانجات به دامداران اختصاص می‌یابد، اظهار داشت: سال گذشته یارانه شیر به وزارت صنعت و معدن اختصاص پیدا کرد و بعد از طی مراحل به کارخانه‌ها داده می‌شد و کارخانه‌ها نیز بر اساس یکسری اسناد و مدارک آن را به دامدار پرداخت می‌کردند، بنابراین کارخانه ملزم بود که پول را با تأیید متولی کار یعنی تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها تحویل دامدار دهد.

رکنی اظهار داشت: کلیات کار ارزشمند بود، ولی شیوه کار نیازمند رفع نواقص احتمالی است که اگر قرار شد امسال یارانه‌ای به شیر تعلق بگیرد، این نواقص قطعا رفع خواهد شد.

وی افزود:‌از مبلغ 300 میلیارد تومان یارانه اختصاص داده شده به شیر در سال 92، 200 میلیارد تومان به دامداران پرداخته شده و هنوز صد میلیارد تومان آن پرداخت نشده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: در مورد باقی مانده یارانه شیر مشکلی وجود ندارد و در مراحل کار اداری است و فقط بستگی به سرعت عمل کارخانه‌ها دارد که برای پرداخت آن به دامداران اقدام کنند.

رکنی در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه قیمت تمام‌شده مرغ برای تولیدکننده‌ها به صرفه نیست و چه حمایت‌هایی برای این بخش درنظر گرفته شده است، بیان داشت: ما به دنبال حفظ منافع تولیدکننده و مصرف‌کننده هستیم.

وی گفت: دولت در صنعت طیور به دنبال تغییر ساختار و افزایش بهره‌وری و برای این کار به دنبال تسهیل اختصاص نهاده به تولیدکنندگان است که تحقق این مسأله نیازمند کاهش حلقه‌ها و واسطه‌ها است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: دولت به دنبال کاهش طول دوره پرورش مرغ است و به دنبال تولید مرغ سنگین نیست، زیرا مرغ سنگین هزینه‌ها را افزایش می‌دهد و هزینه اضافی نباید به تولیدکننده و نه به مصرف‌کننده تحمیل شود، بنابراین تولید باید در مسیری قرار گیرد که با بهره‌وری بیشتر محصول کیفی و با قیمت مناسب‌تری عرضه شود.

وی افزود: قیمت مرغ الان در کشور براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و قیمت مرغ در بازار ایران تقریباً با قیمت مرغ در بازارهای کشورهای همسایه مشترک است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: ماهانه 10 هزار تن مازاد تولید در مرغ داریم و درصدد تسهیل صادرات این محصول به 8 کشور همسایه از جمله عراق هستیم و این مسأله نیازمند محصول با کیفیت است، زیرا محصولات عرضه‌شده در بازارهای بین‌المللی باید دارای ویژگی‌هایی خاصی باشند.

رکنی بیان داشت: بخشی از مازاد تولید مرغ به صورت ذخایر استراتژیک در سردخانه‌های شرکت پشتیبانی امور دام برای ماه‌های پرمصرف مثل ماه رمضان نگهداری می‌شود، ولی به دنبال این هستیم که مازاد تولید را صادر کنیم.

وی افزود: متولی صادرات بخش خصوصی است ولی دولت باید شرایط صادرات را روان کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در تولید تخم‌مرغ هم ماهانه 10 هزار تن تولید مازاد در مصرف داریم و برای این محصول هم درصدد تأمین شرایط تسهیل صادرات هستیم.

رکنی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه صادرات مرغ و تخم‌مرغ در ماه رمضان هم ادامه می‌یابد گفت: صادرات باید براساس یک سیاست پایدار انجام شود، بنابراین با توجه به ذخیره‌سازی کافی در ماه رمضان در مورد این دو محصول نگرانی وجود ندارد و صادرات مرغ و تخم‌مرغ در ماه رمضان هم امکان‌پذیر است.