|
پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۰۸:۵۰
کد مطلب : 3087
با اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها؛ قيمت محصولات دامي افزايش نمييابد
|
معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي گفت: پيشبيني توزيع به موقع نهادهها و ذخيره لازم صورت گرفته و قيمت نهادهها و محصولات دامي نيز با اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها افزايش نميبابد.
به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر، سعادتالله عباسي پيش از ظهر امروز در نشست مجمع منطقهاي معاونان امور دام منطقه دوم كشور در بوشهر اظهار داشت: در كنار اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها بحث صرفهجوييها را نيز داريم كه اين امر موجب توليد اقتصادي ميشود و تنها در اين صورت است كه امكان رقابت با توليدكنندگان ديگر مناطق را داريم.
وي افزود: قانون هدفمند كردن يارانهها يك طرح اقتصادي مهم است كه اجراي اين طرح زمينه توليد اقتصادي در بخش دام و طيور را در كشور به دنبال دارد.
معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه در اين قانون برنامههاي خوبي ديده شده كه به موقع اعلام ميشود، بيان داشت: يارانههايي كه به شكلهاي مختلف قبلا پرداخت ميشد با اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها مستقيما در اختيار توليدكنندگان قرار ميگيرد و صرفهجويي كه از محل مصرف سوخت و ما به تفاوت افزايش قيمتها بهدست ميآيد در قالب تسهيلات ارزان قيمت به دامداريها پرداخت شود.
عباسي يكي از ضروريات بخش دام و كشاورزي را نقدينگي دانست و افزود: با توجه به خشكساليهاي مكرر بسياري از دامداران جوابگوي وامهايي كه گرفتهاند نيستند و به سيستم بانكي بدهكارند از اين رو در حال پيگيري براي استمهال و پرداخت وامهاي جديد هستيم كه به اين وسيله هم زمينه توليد فراهم ميشود و هم دامداران فرصت پرداخت بدهي خود را نيز مييابند.
وي در ارتباط با جايگاه استان بوشهر نيز گفت: استان بوشهر در زمينه توليدات دامي، تخم مرغ و توليد گوشت مرغ جايگاه خوبي در سطح كشور دارد.
عباسي تصريح كرد: استان بوشهر از نظر ضريب تبديل دان به گوشت مرغ و كيفيت و كوچك بودن لاشه رتبه اول را در كشور دارد و استعداد خوبي در زمينه توليد گوشت مرغ دارد و امروز براي توليد تخم مرغ در استان برنامهريزي ميكنيم.
وي در ارتباط با قيمت تخم مرغ در نيمه دوم سال نيز گفت: به طور معمول افزايش قيمت تخم مرغ را در نيمه دوم سال به دليل افزايش سرما داريم ولي امسال با اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها و تاكيد دولت مبني بر اينكه قيمت مواد پروتيني نبايد افزايش يابد اميدواريم كه اين افزايش قيمت را نداشته باشيم.
عباسي اظهار داشت: هم اينك 19 هزار واحد مرغداري، 2 هزار واحد گاوشيري و 10 هزار واحد پرواربندي گوساله در سطح كشور فعاليت ميكنند كه سالانه يك ميليون و 600 هزار تن گوشت سفيد، 902 هزار تن گوشت قرمز و 9.5 تن شير خام در كشور توليد ميشود.
وي اضافه كرد: در حال حاضر در زمينه توليد شير خام و گوشت مرغ كشور به مرحله خودكفايي رسيده و در بخش گوشت قرمز تنها 10 درصد مايحتاج كشور از خارج تامين ميشود.
معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به توليد 12 ميليون تني توليدات دامي تا پايان برنامه چهارم توسعه خاطرنشان كرد: براساس برنامهريزيها بايد تا پايان برنامه پنجم توسعه ميزان توليدات دامي كشور به 18 ميليون توليد برسد.