|
يکشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۶
کد مطلب : 8262
افزایش تولید تخم مرغ با استفاده از مدیریت برنامههای نوری
|
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی گفت: بخش تحقیقات علوم دامی ایستگاه ملکان، موفق به افزایش تولید تخم مرغ با استفاده از مدیریت برنامههای نوری شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ملکان، حسن منیریفر صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران، با بیان اینکه ایستگاه تحقیقاتی ملکان با دارا بودن 67 هکتار، از اراضی بسیار مستعد منطقه و یکی از ایستگاههای کاملا فعال در مباحث تحقیقاتی (پرورش و تولید غاز، باغبانی و زراعت) و درآمدزایی است، اظهار کرد: هم اینک در زمینه تحقیقات غاز، با توجه به دستیابی به جمعیت اصلاح شده غاز در این ایستگاه، طرحهای تحقیقی و ترویجی حاوی یافتههای قابل انتقال در حال اجرا است و در برنامههای آینده در نظر است که نسبت به ترویج استفاده از نهادههای ارزان قیمت همانند سیلاژ ذرت در تغذیه غاز برنامهریزیهای عملی با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه بخش تحقیقات علوم دامی در این ایستگاه، موفق به افزایش تولید تخم مرغ با استفاده از مدیریت برنامههای نوری شده است، افزود: انجام این تحقیقات به عنوان یکی دیگر از موفقیتهای این ایستگاه محسوب میشود.
منیریفر با بیان اینکه کلکسیون انگور ایستگاه ملکان با دارا بودن 91 رقم و کلن محلی و چند رقم خارجی یک کلکسیون کمنظیر در سطح استان است که فاقد هر نوع آفت و بیماری بوده و دارای محصولات ارگانیک میباشد ادامه داد: همچنین در سال جاری نسبت به توسعه این کلکسیون و جمعآوری تمام ارقام و ژنوتیپهای انگور استان فعالیتهای کاملا مستمری با همکاری بخش نهال و بذر صورت خواهد پذیرفت.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی افزود: برنامههای اصلاح خاک ایستگاه ملکان نیز از سوی محققان مرکز و ایستگاه در حال تدوین و نهایی شدن است.
ایستگاه تحقیقات ملکان در سال 1372 برای انجام امور تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی در مورد غاز و همچنین گیاهان دارویی و صنوبر تاسیس شده است.
مساحت ایستگاه 76 هکتار میباشد و در هشت کیلومتری شهر ملکان در نزدیکی روستای لکلر در طول شرقی 46 درجه و 4 دقیقه و عرض شمالی 37 درجه و 8 دقیقه واقع شده است که ارتفاع آن از سطح دریا هزار و 285 متر و نزدیکترین رودخانه به ایستگاه رودخانه مردق بوده که فاصله آن تا ایستگاه پنج کیلومتر است.