Share/Save/Bookmark
 
دوشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : 5661
 

مرغداران همدان در انتظار دریافت بسته های حمایتی
همدان - صنعت پرورش مرغ در همدان با داشتن 624 واحد فعال مرغداری گوشتی و تولید سالانه 62 هزار تن گوشت مرغ, جایگاه ویژه ای را در كشور به خود اختصاص داده است.
مرجع : خبرگزاری ايرنا
 
مرغداران همدان در انتظار دریافت بسته های حمایتی
به گزارش ایرنا, با وجود كسب رتبه 15كشوری در تولید برای استان همدان، صنعت پرورش مرغ این استان در اثر نوسانات قیمت شامل افزایش هزینه های تولید به خصوص در بخش نهاده های مصرفی نظیر جوجه یك روزه و دانه در سال های اخیر در سراشیبی سقوط قرار گرفته است.

صاحبنظران بخش كشاورزی استان همدان علت بروز مشكلات مرغداری ها را نبود تقارن قیمت ها از یك سو و افزایش بهای نهاده ها از سوی دیگر و همچنین شیوع بیماری های ویروسی نظیر برونشیتریا، نیوكاسل ، نرخ بالای تسهیلات بانكی، ورود سلیقه ای وزارت بازرگانی و عرضه مرغ وارداتی به بازار در زمان های خاص می دانند.

برخی از كارشناسان نیز دلیل گرانی مرغ را واسطه‌هایی معرفی می كنند كه در هر كیلوگرم دو هزار ریال سود می‌برند.

یكی از تولید كنندگان مرغ گوشتی شهرستان همدان با انتقاد از قیمت پایه مرغ در بازار با وجود هزینه تمام شده بالای تولید اظهار داشت: قبل از هدفمندی یارانه ها قیمت مرغ در بازار 35 هزار ریال بود در حالی كه این رقم اكنون نیز با وجود افزایش قابل توجه هزینه های تولید تثبیت شده است.

'رضا هیرسایی' در ادامه با اشاره به تاثیر پذیری قیمت ذرت و سویا از بازارهای جهانی افزود: در شرایطی كه قیمت ذرت و سویا در بازارهای جهانی افزایش می یابد، تولیدكننده داخلی نیز مایل به فروش محصول خود با قیمت های كمتر نیست.

وی اضافه كرد: قیمت هر كلیو گرم ذرت سه هزار و 400 ریال و هر كیلو گرم سویا چهار هزار ریال بود در حالی كه این قیمت اكنون به شش هزار ریال رسیده است.

هیرسایی بیان كرد: با وجود هزینه های بالای تولید, قیمت مرغ به جای اینكه بالا رود پایین آمده و این موجب متضرر شدن صنعت پرورش مرغ استان شده است.

وی با اعلام اینكه افزایش بهای حامل های انرژی یك اثر مداوم و آزار دهنده دارد اظهار داشت: نرخ گازوئیل از لیتری 165 ریال هم اینك به یك هزار و 500 ریال رسیده است.

وی یكی دیگر از مشكلات مرغداران را وارد كردن مرغ های منجمد از كشورهای مختلف و عرضه آن با قیمت پایین در بازار عنوان كرد.

هیرسایی در ادامه با اشاره به خسارت های زیاد وارد شده به این بخش گفت: از دولت عدالت محور درخواست می شود برای تخمین قیمت منصفانه و عادلانه مرغ در بازار و جلوگیری از تحمیل خسارت بیشتر به این بخش از تولید, برنامه های حمایتی ارایه دهد.

رییس اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان نیز گفت: برابر نبودن عرضه با تقاضا، پایین آمدن قدرت خرید مردم و افزایش قیمت ذرت و سویا و همچنین افزایش هزینه تولید از مهمترین مشكلات مرغداران این استان است.

'قربانعلی شكری' اضافه كرد: قیمت تمام شده هر كیلوگرم مرغ زنده 24 هزار ریال است در حالی كه در بازار به قیمت 21 هزار ریال عرضه می شود.

وی ادامه داد: قیمت تولید جوجه یك روزه 45 هزار ریال تمام می شود در حالی كه در بازار به قیمت 20 تا 25 هزار ریال به فروش می رسد.

وی اظهار داشت: افزایش قیمت سوخت گازوئیل از 165ریال به یك هزار و 530 ریال كه حدود 10 برابر است و در كنار آن افزایش هزینه كارگری، حمل و نقل قیمت تمام شده را بالا برده به طوری كه هم‏ اكنون در هر كیلو گرم مرغ تولید‌ كننده مبلغ قابل توجهی ضرر می‌كند.

شكری یكی دیگر از مشكلات مرغداران همدان را بهره های بالای وام ها و توان اندك مرغداران در بازپرداخت آن عنوان كرد و افزود: با توجه به كمبود نقدینگی مرغداران اكنون تمدید مدت زمان بازپرداخت وام ها دنبال می شود و این در حالی است كه این اقدام نیز حاصلی جز افزایش بهره های وام ها ندارد.

وی مهمترین مشكل سیستم تولید بخش كشاورزی استان همدان را بی نظمی و كم و زیاد شدن تولید و عرضه آن در بازار عنوان كرد.

رییس اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان همچنین تصریح كرد: همه جای دنیا از بخش كشاورزی حمایت می شود به دلیل اینكه این بخش نقش بسیار حیاتی در استقلال كشور و تامین موادغذایی موردنیاز مردم دارد.

شكری ادامه داد: با توجه به اهمیت و جایگاه بخش كشاورزی و به طور خاص مرغداری ها در تامین امنیت غذایی انتظار می رود دولت عدالت محور و خدمتگذار راهكارهای حمایتی خاصی اتخاذ كند.

وی یكی از راهكارهای پیشنهادی خود را برابری تولید با مصرف و همچنین برنامه ریزی برای صادرات مازاد تولید داخلی عنوان كرد.

شكری همچنین كاهش بهره های بانكی و ارایه وام های بلاعوض و یا پرداخت یارانه را به بخش تولید مهمترین راهكار حمایت از صنعتگران و تولید كنندگان داخلی دانست.

وی در ادامه با اشاره به اینكه حدود سه هزار نفر در صنعت پرورش مرغ استان همدان مشغول به كار هستند از مسوولان اجرایی خواست راهكار مناسبی برای رفع مشكل كنونی مرغداران اتخاذ كنند.

رییس اداره پرورش طیور و زنبور عسل سازمان جهاد كشاورزی استان همدان گفت: مازاد گوشت مرغ تولیدی در این استان سالانه 20 هزار تن است.

'محمد نظرپور' افزود: سرانه تولیدی گوشت مرغ در استان 36 كیلوگرم و سرانه مصرف نیز 23 گیلوگرم است.

وی با اشاره به میزان زیاد مرغ مازاد بر نیاز استان ضمن تاكید بر اهمیت زمینه سازی برای صادرات محصول اظهار داشت: در صورت جمع آوری و خرید مرغ مازاد بر نیاز استان قیمت مرغ در بازار به میزان منطقی خود می رسد.

نظرپور همچنین از ارایه بسته های حمایتی هدفمندی یارانه ها در بین مرغداران استان خبر داد و گفت: تسهیلات یارانه ای برای بهینه سازی واحدها از نظر سیستم گرمایشی، عایق كاری و تهویه و همچنین تهویه مناسب برای خرید سوخت پرداخت می شود.

وی در ادامه از فعالیت 650 واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت هفت میلیون و 823 هزار و 450 قطعه در استان خبر داد و افزود: سالانه 62 هزار تن گوشت مرغ معادل 6/2 درصد كل تولیدات كشور در استان همدان تولید می شود.

نظرپور همچنین با بیان اینكه سالانه 25 هزار تن تخم مرغ خوراكی معادل 5/2 درصد كل تولیدات كشور در استان همدان تولید می شود, گفت: سرانه تولید تخم مرغ در استان 15كیلوگرم و سرانه مصرف آن 10 كیلوگرم است كه در این زمینه نیز استان دو هزار تن مازاد تولید دارد.

وی اظهار داشت: همدان در تولید گوشت مرغ در كشور رتبه 11 و در منطقه غرب كشور رتبه دوم و در تولید تخم مرغ نیز همدان در كشور رتبه نهم را در كشور و رتبه سوم را در منطقه دارد.

وی از اشتغال مستقیم و دایمی چهار هزار و 200 نفر در زمینه پرورش طیور در استان همدان خبر داد و گفت: 75 درصد شاغلان این بخش دیپلم و زیر دیپلم هستند.

استان همدان دارای 650 واحد مرغداری گوشتی فعال با ظرفیت هفت میلیون و 823 هزار و 450 قطعه است.