Share/Save/Bookmark
 
پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۱۷
کد مطلب : 6859
 

توزیع 80 میلیون دز واکسن برای طیور کردستان/تامین امنیت غذایی در اولویت
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان از توزیع 80 میلیون دز واکسن برای واکسیناسیون طیور در مرغداری های سطح این استان در شش ماهه نخست امسال خبرداد.
مرجع : خبرگزاری مهر
 
توزیع 80 میلیون دز واکسن برای طیور کردستان/تامین امنیت غذایی در اولویت
به گزارش خبرنگار مهر، کامران زیباکردار بعد از ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان کردستان در سنندج اظهار داشت: در شش ماهه اول سال جاری 12 میلیون و 600 هزار قطعه جوجه در مرغداری های سطح استان کردستان جوجه ریزی شد که برای واکسینه شدن آنها 80 میلیون دز واکسیناسیون صورت گرفت.

وی افزود: طرح سراسری واکسیناسیون طیور در بین تمامی مرغداری های سنتی و صنعتی برای جلوگیری و مقابله با 11 نوع بیماری مشترک بین انسان و دام انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی کردستان با اشاره به نقش و جایگاه دامپزشکی ادامه داد: دامپزشکی به عنوان متولی تامین بهداشت دام و فرآورده های آن نقش مهمی در سلامت غذا برای افراد جامعه دارد و به همین منظور واکسینه کردن دام و طیور برای شیوع بیماری های واگیردار ضروری است.

زیباکردار بیماری های دامی را مهمترین معضل صنعت دامپروری عنوان کرد و یادآور شد: سالانه خسارات فراوانی از طریق تلفات دام ها، کاهش تولید، افت کیفیت محصولات تولیدی ایجاد می شود.

وی مهمترین قابلیت ها در زمینه توسعه فعالیت های دامپزشکی را توان افزایش کیفیت فرآورده های خام دامی و رسیدن به استانداردهای بین المللی به منظور توسعه صادرات و تامین درجات بالاتر بهداشت عمومی و سلامت دانست.

مدیرکل دامپزشکی کردستان بیان کرد: توانایی کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام برای نزدیک شدن به مرحله ریشه کنی، امکان صادرات خدمات دامپزشکی و فرآورده های دامی به کشورهای منطقه و دیگر کشورها را فراهم می کند.

بهداشت عمومی و امنیت غذایی در اولویت

زیباکردار در بخش دیگری از سخنان خود به اهداف و اولویت های دامپزشکی اشاره کرد و گفت: ایجاد بهداشت عمومی و امنیت غذایی، مقابله با بیماری های واگیردار و جلوگیری از بیماری های خارجی و مقابله با بیماری های قابل انتقال و مشترک بین انسان و دام که روز به روز در حال گسترش است از مهمترین اهداف این اداره کل است.

وی به انجام برنامه واکسیناسیون سراسری علیه 11 نوع بیماری مورد هدف در استان اشاره کرد و افزود: بررسی و مراقبت با بیماری های دام به ویژه بیماری های واگیردار و مختل کننده، شناسایی دام های مبتلا به بیماری های مشترک انسان و دام مانند سل، تب مالت و مشمشه، نظارت بر فرآورده های خام دامی و مراکز تهیه و توزیع، کنترل وضعیت بهداشتی مراکز دامی و نظارت بر فرآورده های خام دامی از اولویت های اداره کل دامپزشکی کردستان است.

مدیرکل دامپزشکی کردستان با بیان اینکه در طول سال های اخیر بسیاری از وظایف دامپزشکی استان به بخش خصوصی واگذار شده است، اظهار داشت: استان کردستان خوشبختانه در سال های اخیر در زمینه کاهش تلفات بیماری های واگیردار موفق بوده چرا که تلفات ناشی از بیماری ها می تواند خسارت های زیادی وارد می کند.

موفقیت کردستان در مقابل بیماری های مشترک انسان و دام

زیباکردار افزود: استان کردستان در زمینه فرآورده های خام دامی نسبت به سال های گذشته و در مقایسه با استان های کشور بهداشتی تر عمل می کند.

وی بیماری هاری را خطرناک ترین بیماری دنیاعناون کرد و اظهار داشت: این بیماری متاسفانه درمان ندارد و خوشبختانه در این زمینه با همکاری بین بخشی اقدامات مناسبی صورت گرفته است.

مدیرکل دامپزشکی کردستان تب مالت و تب خونریزی دهنده کنگو، آنفولانزای پرندگان و مشمشه را از دیگر بیماری های مشترک انسان و دام استان عنوان کرد و ادامه داد: خوشبختانه فرهنگ غذایی در چند سال گذشته از مصرف مرغ زنده به سمت مرغ های بسته بندی شده و گوشت بسته بندی شده سوق داده شده است.

زیباکردار با اشاره به تلاش های این اداره به منظور جلوگیری از بیماری های مشترک میان دام و انسان، یادآور شد: در سال جاری نمونه ای از بیماری تب خونریزی دهنده کنگو در کردستان مشاهده نشده است.

72 هزا بازدید از مراکز عرضه تولیدات دامی

وی بیان کرد: هر ساله بیش از 150 هزار نوبت بازدید از مراکز عرضه و تولید فرآورده های خام دامی صورت می گیرد که در شش ماهه اول سال جاری نیز 72 هزار نوبت بازدید انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: شش کشتارگاه طیور صنعتی، یک کشتارگاه دام صنعتی و هشت کشتارگاه دام سنتی در سطح استان کردستان فعالیت می کنند که بازرسان بهداشتی این اداره در تمامی این کشتارگاه ها بر نحوه کشتار و تولید گوشت در آنها نظارت می کنند

زیباکردار در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در سال جاری طرح پایش طیور در مقابل آنفولانزای فوق حاد پرندگان اجرا شد که از این طریق دو هزار و 300 نمونه برداری و بیش از شش هزار آزمایش صورت گرفت که نتایج آن حاکی از این بود که هیچ ردپایی از این بیماری در استان کردستان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه افزایش دکل های مخابراتی مختلف و پدیده گرد و غبار، تاثیرات منفی بر روی زنبورهای عسل گذاشته است، یادآور شد: زنبورهای عسل در مقابل بیماری ها آسیب پذیرتر شده اند و برای مقابله با بیماری کنه وارول در زنبورهای عسل استان کردستان 60 هزار نوار ضد انگل توزیع شده است.