Share/Save/Bookmark
 
سه شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۵۰
کد مطلب : 6958
 

توليد مرغ سايز در استان فارس در آينده اي نزديك
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهادكشاورزي فارس از توليد مرغ گوشتي منطبق بر سايز استاندارد در استان فارس خبر داد.
مرجع : خبرگزاری ایانا
 
توليد مرغ سايز در استان فارس در آينده اي نزديك
به گزارش ایانا دكتر محمدجعفر صادقي با اعلام اين خبر اظهار داشت: امروزه توليد پروتئين از طريق پرورش طيور، شيوه اي ساده، آسان و امكان پذير نسبت به پرورش ساير دام هاست به گونه اي كه در حال حاضر پرورش طيور به يك صنعت عظيم و پيشرفته در دنيا تبديل شده است.
وي خاطر نشان كرد: حجم سرمايه گذاري در صنعت مرغداري ايران پس از صنعت نفت و پتروشيمي كشور قرارداشته و سهم بالايي را در توليد ناخالص ملي و اشتغالزايي در كشور به خود اختصاص داده است.
صادقي يادآور شد: سرانه توليد گوشت مرغ در استان فارس در سال جاري حدود بيست وشش مميزشش 6/26 كيلوگرم است در حاليكه سرانه مصرف آن در استان فارس بيست و يك مميزشش 6/21 كيلوگرم مي باشد.
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهادكشاورزي فارس كاهش هزينه هاي توليد (از نظر مصرف مواد غذايي و انرژي) براي مرغدار و بهره وري از نهاده هاي توليدي را از مهمترين مزاياي توليد مرغ سايز استاندارد عنوان كرد و ادامه داد: تضمين امنيت غذايي جامعه، افزايش كيفيت و كميت گوشت مرغ توليدي، زمينه سازي براي صادرات از طريق استانداردسازي توليد گوشت مرغ ايراني از ديگر مزاياي اين نوع مرغ مي باشد.
صادقي افزود: در توليد اين گوشت، مصرف آنتي بيوتيك به حد اقل رسيده و هزينه هاي واكسيناسيون كاهش مي يابد و ضريب تبديل غذا را از 2/2 به يك مميز هفت 7/1 كاهش داده كه موجب كاهش قيمت تمام شده
محصول مي گردد. همچنين اين سيستم منجر به افزايش تعداد دوره هاي پرورش جوجه و در نتيجه افزايش توليد بدون نياز به سرمايه گذاري مجدد مي شود.
صادقي تصريح كرد: توليد مرغ سايز سبب تعديل قيمت جوجه يكروزه در بازار و همچنين ايجاد تعادل بين توليد جوجه يكروزه و توليد گوشت مرغ در كشور خواهد شد.
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهادكشاورزي فارس با بيان اينكه فرهنگ سازي و آموزش توليد و مصرف سايزهاي استاندارد مرغ گوشتي هم براي مصرف كننده و هم توليدكنندگان يك ضرورت است، اظهار داشت: در حيطه توليدكنندگان بايستي تلاش هاي آموزشي بر آن باشد تا طول دوره پرورش از 50 روز به 35 الي 40 روز كاهش يابد تا از اين طريق بتوان مرغ استاندارد با وزن زنده معادل يك مميز هشتصد 800/1 و وزن لاشه يك مميز دويست 200/1 تا يك مميز سيصد 300/1 توليد كرد كه اين نوع گوشت چربي و ضايعات كمتري داشته و به سلامت مصرف كننده كمك مي نمايد
اين مقام مسئول با بيان اينكه متأسفانه امروزه بيشتر مصرف كنندگان به خريد مرغ هايي با وزن بيشتر از 2 كيلوگرم تمايل دارند يادآور شد: بايستي با اطلاع رساني، فرهنگ سازي عمومي و ارائه آموزش هاي بهينه عموم جامعه را نسبت به مضرات مصرف مرغ غير استاندارد آگاه ساخته تا مصرف كنندگان نسبت به خريد مرغ هاي با سايز استاندارد ترغيب شوند.