Share/Save/Bookmark
 
دوشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۲۷
کد مطلب : 7858
 

ذخیره سازی مرغ برای رمضان/ تولید 2 میلیون تن مرغ در سال 92
مدیرکل امور طیور وزارت جهاد کشاورزی از پیش بینی تولید 2 میلیون تن و صادرات 80 هزار تنی مرغ در سالجاری خبر داد و گفت: با توجه به وجود 10 هزار تن تولید مازاد مرغ، خرید و ذخیره سازی تولیدات بعد از تعطیلات عید آغاز شده است
مرجع : خبرگزاری مهر
 
ذخیره سازی مرغ برای رمضان/ تولید 2 میلیون تن مرغ در سال 92
به گزارش مهر، رضا ترکاشوند در نشست خبری با حضور جمعی از تولیدکنندگان و مدیران اتحادیه های مرغ با بیان اینکه تقریبا همه نیاز مردم به مرغ و تخم مرغ از طریق تولیدات داخلی تأمین می شود، اظهار داشت: با رشد 6 درصدی، میزان تولید پیش بینی شده برای تولید مرغ در سالجاری بیش از 2 میلیون تن است که در صورت حمایت یا عدم حمایت از تولید این سقف قابلیت افزایش یا کاهش 4 تا 5 درصدی دارد.

وی با بیان اینکه محقق شدن برنامه های مربوط به تولید زمان بر است و تولیداتی که امروز به بازار عرضه می شود نتیجه برنامه ریزی‌های انجام گرفته از 2 سال قبل است، ادامه داد: برای سالجاری صادرات ماهیانه 7 هزار تن مرغ مجموعا 70 تا 80 هزار تن تا پایان سال پیش بینی شده است.

این مقام مسئول میزان تولید مرغ در سال گذشته را یک میلیون و 900 هزار تن با سرانه مصرف 25 کیلو گرم عنوان کرد و ادامه داد: سال گذشته بعد از افزایش قیمت مرغ و رسیدن قیمت آن به کیلویی 8 هزار تومان در بخشی از نقاط شهر که بازتاب های سیاسی و منفی به همراه داشت، کمیته تخصصی تعامل و تعادل از تولید به مصرف تشکیل شد که ریاست جمهوری دبیری آن را عهده دار شد. در قالب اهداف این کمیته تفاهم نامه هایی برای تأمین نهاده، تولید، خرید و تنظیم بازار صورت گرفت.

ترکاشوند با بیان اینکه کمیته مذکور در حال حاضر فعالیت نمی کند و تولیدکنندگان خواستار فعالیت مجدد این کمیته هستند، با انتقاد از اظهارنظرهای مختلف درباره گرانی مرغ و مقصر قلمداد کردن تولیدکنندگان بابت این گرانی، گفت: وقتی مرغداران نهاده را با قیمت بالا تهیه می کنند و تولید را با هزینه بالا انجام می دهند ، مردم فکر می کنند مرغ گران شده است در صورتی که افزایش قیمتها ناشی از افزایش هزینه های تولید است.سال گذشته در آستانه ماه مبارک رمضان، قیمت کنجاله سویا 2.5 برابر یعنی بیش از 50 درصد افزایش یافت در حالی که قیمت مرغ به 5 هزار تومان نرسیده بود.

به گفته این مقام مسئول، وضعیت تولید در سال گذشته به گونه ای بود که از محل تولید 74 هزار تن ذخیره سازی انجام گرفت و با سفارش های وارداتی این میزان به 110 هزار تن تا پایان سال 91 رسید.

نگرانی های تولیدکنندگان در سال 92

مدیر کل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با نگرانی تولیدکنندگان این بخش در سالجاری گفت: تأمین به موقع نهاده برای تولیدکنندگان و تأمین امنیت بازار برای فروش به موقع و بدون ضرر تولیدات، مهمترین دغدغه فعالان این صنعت در سالجاری است. اگر این موارد مهیا شود زیرساختها برای تولید به اندازه کافی وجود دارد. در سالجاری نیاز به واردات 4/5 میلیون تن نهاده داریم.

وی تضمین فروش تولیدات و تعیین قیمت کف و سقف خرید و فروش تولیدات را در مدیریت شرایط بسیار مهم و لازم دانست و ادامه داد: درصدد هستیم مانع افزایش قیمت تولیدات این بخش شویم تا در گام اول مردم و در گام بعدی تولیدکنندگان متضرر نشوند. در واقع در طولانی مدت این مردم هستند که ضرر می کنند، چرا که تولید کننده در صورت تداوم زیان، تولید را متوقف می کند. همانطور که باید به آستانه تحمل مصرف کننده توجه داشت، باید به آستانه تحمل تولیدکننده نیز توجه کرد.

ذخیره سازی مرغ برای ماه مبارک رمضان

ترکاشوند با بیان اینکه تقریبا بعد از عید بحث ذخیره سازی مرغ در دستور کار قرار گرفته است، اظها رداشت: خریدها برای ذخیره سازی با قیمتهای شهریور ماه یعنی 4600 تا 4800 تومان انجام می گیرد اما تولید کننده راضی به فروش محصول خود با این قیمتها نیست چرا که تولید کننده با زیان تولید خود را می فروشد. در چنین شرایطی تولید کننده دیگر نمی تواند انگیزه تولید مجدد و جوجه ریزی داشته باشد.

وی با اشاره به مازاد 10 هزار تنی مرغ و ذخیره سازی آن، ادامه داد: سال گذشته با مشکلاتی که در بازار بوجود آمد، بخشنامه ای صادر شد که صادرات متوقف شود اما با پیگیریهایی که انجام گرفت، توقف صادرات برداشته شد. اقداماتی که انجام شده باعث کاهش قیمتهایی که تا 6 هزار تومان افزایش یافته بود، شد. این کاهش باعث مازاد تولید شد که البته این مازاد در آستانه ماه مبارک رمضان کمتر می شود و شاید اصلا مازاد تولید نداشته باشیم.

صادرات 10 هزار تن تخم مرغ در فروردین 92

ترکاشوند با اشاره به تولید 912 هزار تن تخم مرغ در سال گذشته و صادرات 45 هزار تن آن به کشورهای منطقه به واسطه تولید بیش از حد بیش بینی شده، تصریح کرد: طبق پیش بینی ها، قرار بود میزان تولید تخم مرغ در سال 91 ، 850 هزار تن باشد که به واسطه اقدامات ویژه ای که برای فعال سازی مجدد واحدهای تولید، ارائه تسهیلات ویژه، استفاده از منابع داخلی و واردات جوجه یک روزه مادر و تخم گذار که از نیمه اول سال 90 آغاز شده بود، در سال گذشته شاهد افزایش روند تولید بودیم.

وی، قیمت کف خرید تخم مرغ از در مرغداریها را 2700 تومان تا سقف 3100 تومان و قیمت کف فروش به مصرف کنندگان را 3100 تا سقف 3700 تومان در سال 91 عنوان کرد و گفت: در سال 91 وضعیت تولید تخم مرغ نسبت به سالهای گذشته برای تولیدکننده و مصرف کننده قابل قبول بود و همین امر باعث شد که 45 هزار تن صادرات تخم مرغ داشتیم.

مدیر کل طیور وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه با توجه به وجود زیرساخت های لازم اگر منابع درست مدیریت شود، حتما می توانیم به تولیدات بیشتری دست یابیم ، ادامه داد: برنامه های حمایتی برای تداوم صادرات تخم مرغ موجب شد حتی فروردین 92 اتحادیه میهن 10 هزار تن تخم مرغ صادر کند و تا زمانی که قیمت تخم مرغ تحت کنترل ما باشد و زیانی نداشته باشد ، صادرات همچنان ادامه دارد؛ هر چند اولویت ما تأمین نیاز داخل است اما امکان افزایش تولید و صادرات فراهم است.

ترکاشوند با اشاره به افزایش هزینه تولید و به تعویق افتادن اصلاح قیمت کف و سقف تخم مرغ، گفت: قرار بود براساس تفاهم نامه امضا شده میان وزارت جهاد، مجلس و وزارت بازرگانی قیمتها اصلاح شوند اما این کار هنوز انجام نگرفته است.