Share/Save/Bookmark
 
شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۲۵
کد مطلب : 8091
 

تخم مرغ فله هنوز پرطرفدار است
با وجود آنکه سال‌ها تلاش شده فرهنگ استفاده ازتخم مرغ‌های شناسنامه دار در کشور نهادینه شود اما هنوز 97 درصد از این محصولات بدون نام و نشان و بسته بندی مناسب عرضه شده و به فروش می‌رسد.
مرجع : دامپزشکی ایران
 
تخم مرغ فله هنوز پرطرفدار است
به گزارش دامپزشک؛ هنوز بسیاری از مصرف‌کنندگان نمی‌دانند که تخم مرغ روی پوسته خود هشت هزار روزنه دارد که قادر است تمام آلودگی‌های محیط را به درون تخم مرغ انتقال دهد. این عدم اطلاع نیز سبب شده ضرورت استفاده از تخم مرغ‌های بسته بندی برای مردم آشکار نشود.
بحث داشتن شناسنامه نیز یکی دو سالی است که برای تخم مرغ داغ شده ولی هنوز خیلی‌ها با کارآیی آن آشنایی ندارند و نمی‌دانند، در صورتی که تخم مرغی دارای برچسب باشد، تولیدکننده و توزیع‌کننده آن قابل شناسایی و ردگیری است. همچنین نمی‌دانند کنترل قیمت تخم مرغ تنها از طریق شناسنامه دار کردن آن امکان پذیر است. تخم‌مرغ‌های شناسنامه‌دار از زمان تولید، بسته‌بندی و عرضه رصد شده و با درج تاریخ تولید، انقضا و کد واحد تولید‌کننده احتمال تخلف به شدت پایین می‌آید.
تخم‌مرغ‌های فله‌ای پس از مرغداری وارد یک مرکز مجاز بسته‌بندی شده و تخم‌مرغ‌های ترک‌دار، کثیف، شکسته، بدشکل و نوک زده و. . . جدا شده و تولیدات سالم پس از کنترل توسط دامپزشکانبسته بندی می‌شوند.
اما برای این سوال که چرا مردم علاقه‌ای به مصرف تخم مرغ شناسنامه دار و بسته بندی شده ندارند تنها می‌توان این پاسخ را یافت: قیمت. تفاوت قیمت تخم مرغ شناسنامه دار و فله تنها عاملی است که مردم را از خرید محصول اتیکت دار منصرف می‌کند.
اضافه هزینه‌ای برای خرید سلامتی
این در حالی است که فرزاد طلاکش دبیر انجمن صنفی تولید‌کنندگان تخم‌مرغ شناسنامه‌دار ایران، معتقد است: تخم‌مرغ‌های شناسنامه‌دار حداکثر 15 درصد گران‌تر از تخم‌مرغ‌های فله‌ای هستند که این رقم در قبال امنیت بهداشتی و سلامتی که محصولات بسته بندی شده دارد، ناچیز است. از سوی دیگر تخم‌مرغ شناسنامه‌دار حداکثر سالانه سه‌بار تغییر قیمت دارد درصورتی که تخم‌مرغ‌های فله‌ای هر روز با قیمت متفاوت عرضه می‌شوند.
او اما با انتقاد از دستگاه‌های دولتی اظهار کرد: دستگاه‌های نظارتی علاقه‌ای به اجباری‌کردن شناسنامه‌دار‌کردن تخم‌مرغ ندارند، چراکه معتقدند با شناسنامه‌دار ‌شدن، این محصول گران می‌شود.
شأن تخم مرغ حفظ نشد
به رغم اینکه ایران به‌عنوان دهمین تولید‌کننده‌ تخم‌مرغ در جهان شناخته می‌شود اما هنوز به متوسط سرانه‌ مصرف این محصول نرسیده است درصورتی‌که سرانه مصرف در جهان سالانه 180 عدد بوده و در کشور‌هایی همچون دانمارک و ژاپن 350 عدد و در آمریکا، فرانسه و ایتالیا نیز 280 عدد است، میزان مصرف سرانه در کشور ما 155 عدد (10 کیلوگرم) برآورد شده که علاوه بر عقب بودن از مصرف سرانه‌ جهان با سوء‌مصرف هم مواجه است، چراکه معمولا در کشور ما بیشترین مصرف تخم مرغ به عنوان ماده اولیه در انواع غذاهاست و به صورت مستقیم مصرف نمی‌شود.
از سوی دیگر 25 درصد مصرف تخم‌مرغ در صنایع غذایی بوده و به شیرینی، شکلات، سس، فرآورده‌های قنادی و. . . تبدیل می‌شود که جایگاه غذایی ندارد.
درحالی‌که تخم‌مرغ یکی از کامل‌ترین غذاهای پروتیینی است و بعد از شیر، جایگاه دوم را در اقشار مختلف جامعه می‌تواند داشته باشد، هنوز در جامعه شأن کافی ندارد.