|
پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۰۸:۱۸
کد مطلب : 3078
مديركل دامپزشكي آذربايجان غربي: موردي از آنفلوانزاي مرغي در آذربايجان غربي مشاهده نشده است
|
مديركل دامپزشكي آذربايجان غربي گفت: تاكنون هيچ مورد مثبتي از سويههاي مختلف بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان در اين استان مشاهده نشده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از اروميه به نقل از اداره كل دامپزشكي آذربايجان غربي، شهرام ديلمقاني با تشريح اقدامات انجام شده براي پيشگيري از سويههاي مختلف بيماري فوق حاد پرندگان اظهار داشت: در شش ماه نخست امسال بيش از 10 هزار مورد نمونهبرداري از جمعيت طيور و پرندگان استان انجام شده كه در هيچ يك از آنها مورد مثبتي ديده نشده است.
وي اضافه كرد: در همين مدت 280 مورد بازديد از تالابهاي و زيستگاههاي پرندگان بومي و مهاجر استان انجام گرفته و از 10 هزار مورد خبرگيري نيز گزارشي از مرگ و مير مشكوك پرندگان و طيور استان نرسيده است.
اين مسئول اضافه كرد: حدود يك ميليارد و 539 ميليون ريال به 384 نفر از صاحبان لاشههاي ضبطي در آذربايجان غربي به عنوان غرامت پرداخت شده است .
وي افزود: در راستاي حمايت از صنعت دامپروري و مرغداري استان و بالا بردن بهداشت عمومي جامعه و تأمين بخشي از خسارات وارده به صاحبان لاشه هاي ضبطي دام و طيور از محل درآمدهاي حاصل از كشتارگاههاي استان در طول شش ماه نخست سال 89 بالغ بر 539 ميليون ريال به عنوان غرامت به صاحبان لاشههاي ضبطي در كشتارگاههاي دام و طيور استان (268 نفر مرغدار، 61 نفر گاودار و 32 نفر گوسفنددار ) پرداخت كرده است.
بنا به گفته اين مسئول همچنين در طول مدت مذكور از محل اعتبارات طرح ملي سل و بروسلوز بالغ بر يك ميليارد ريال به عنوان غرامت به 23 نفر از صاحبان دامهاي مبتلا به سل و بروسلوز گاوي پرداخت شده است.
استان آذربايجان غربي با داشتن تالابهاي فراوارن و آبگيرهاي گسترده يكي از مهمترين زيستگاههاي پرندگان بومي و مهاجر ايران است كه سالانه صدها هزار قطعه پرنده از نقاط مختلف كرده زمين براي زمستانگذراني و توليد مثل به سواحل و جزاير درياچه اروميه و تالابهاي اقماري آن مهاجرت ميكنند.
اين استان با توليد سالانه نزديك به 60 هزار تن گوشت سفيد يكي از قطبها مهم پرورش مرغ در كشور است.