Share/Save/Bookmark
 
يکشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۵۹
کد مطلب : 7415
 

سه راه حل در سال جدید برای کاهش بهای نهاده
 
سه راه حل در سال جدید برای کاهش بهای نهاده
در حال حاضر هیچ نشانه ای مبنی بر بهتر بودن سال جدید میلادی نسبت به سال قبل وجود ندارد و در صورتیکه همانند سال گذشته باشد اکثر تولید کنندگان در صنعت مرغداری همچنان با چالش پرداخت هزینه های گزاف خوراک مواجه هستند . چگونگی کاهش هزینۀ خوراک در زمان بحران ، برای تداوم کسب و کار و تجارت، همیشه از اهمیت خاصی برخوردار است که همزمان بازدهی و عملکرد حیوان را نیز کاهش ندهد . در اینجا ما سه تدبیر را ارائه می دهیم .
1 – کاهش اتلاف خوراک : اولین گام ، تشخیص میزان ضایعات و اتلاف خوراک از آخور و ظروف خوراک حیوان است . رقم بالای 5 درصد غیر قابل قبول است اما حقیقت این است که بسیاری از مزارع رقمی بالای 30 – 20 درصد دارند . برای تشخیص میزان اتلاف بایستی از یک کارشناس دعوت به عمل آید و یا از محوطۀ آخور و غذاخوری حیوان و اطراف آن عکس گرفته شود . دومین اقدامی که می توان در این زمینه انجام داد تغییراتی است که در دریچه های ورود غذا می توان انجام داد . تعویض کامل این دریچه ها معمولاً توصیه نمی شود اما هنگامیکه بهای خوراک بسیار بالاست و اتلاف هم زیاد است ، این راه هم بایستی اجرا شود .
2 – کاهش هزینۀ مواد مغذی : فرمولاسیون کلی اکثر رژیم های غذایی معمولاً برای انواع مختلف مزارع مناسب است . اکثر آنها شامل مواد مغذی نظیر اسیدهای آمینه هستند . یک کارشناس مجرب مواد غذایی می تواند با ارزیابی مجدد این رژیم های غذایی بازدهی حیوان را در مقابل کاهش تدریجی مقدار مواد مغذی – تا جاییکه تأثیر چشمگیری روی بازدهی نداشته باشد – بیازماید . به هر حال ، در صورتیکه با این روش کاهش هزینه های خوراک قابل توجه و چشمگیر باشد ، یک کاهش جزئی در عملکرد و بازدهی حیوان قابل چشم پوشی است .
3 – کاهش مصرف مکمل ها : اکنون زمان خوبی است که در خصوص میزان استعمال مکمل ها در رژیم غذایی با کارشناس تغذیه مشورت کنید . البته بهتر است از مکمل هایی که به منظور پیشگیری از بیماری ها استفاده می شوند شروع کنید تا فراورده هایی که به منظور ارتقاء تولید استفاده می شوند . باقی ماندن مکمل ها در رژیم غذایی بایستی مبنی بر سوددهی و برگشت سرمایه به طرز چشمگیر باشد . مسلماً مکمل هایی که قیمت خیلی بالایی ندارند بیشتر توصیه می گردند.