به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از دانشمندان در موسسه فناوری جورجیا و دانشگاه جورجیا امیدوارند که تحقیقات آنها درباره درک زبان ماکیان بتواند شرایط بهتری برای زندگی ماکیان فراهم کرده، هزینه های پرورش دهندگان را کاهش داده و بهره وری بالاتری را ایجاد کند.
محققان یک سری آزمایشهایی در مرغداریهای صنعتی انجام
” محققی ازموسسه تحقیقات و فناوری جورجیا و استاد علوم ماکیان برای ضبط صدای مرغها آماده می شوند “
دادند، آنها کار خود را با ضبط پایه ای از محیطهای پرسروصدای پرندگان آغاز کردند. در مرحله بعدی با بهره گیری از عواملی که برای مرغها استرس خفیفی ایجاد می کرد صدای آنها را ضبط کردند. درمیان این عوامل استرس زا برای مرغها می توان به افزایش دمای هوا با افزایش سطح آمونیاک مرغداری برای چند ساعت اشاره کرد.
محققان با استفاده از رایانه اقدام به تحلیل کیفیت صداها چون سرعت، حجم و بالا و پایین رفتن صداها کردند تا توانستد تغییرات خاصی را که در نتیجه عوامل استرس زا ایجاد شده را
” دیوید اندرسون در دانشکده مهندسی الکترونیک و رایانه دانشگاه جورجیا درحال تحلیل صدای مرغها “
شناسایی کنند.
یکی از چالشهای پیش روی آنها این بود که بتوانند صدای مرغها را درمیان صدای پنکه های صنعتی که برای جا به جا کردن هوا در مرغداری به کار می رود شناسایی کنند. اگرچه آنها از طریق به کار گیری الگوریتمهای پردازش سیگنال در بسیاری از بخشها بر این مشکل فائق آمدند.
اگرچه این تحقیق هنوز تا مرحله تکمیل فاصله دارد، اما این گروه تحقیقات امیدوار است که در نهایت این نتایج بتوانند یک سیستم خودکاری اجرایی شود که یک نرم افراد به طور مرتب صدای مرغداری را تحلیل کند تا اگر
” محققان دانشگاه جورجیا و موسسه فناوری جورجیا صدای ضبط شده دسته کوچکی از مرغها را در مرکز تحقیقات ماکیان دانشگاه جورجیا بررسی میکنند “
نرم افزار تغییر در صدای مرغها گزارش داد مشکل مرغها شناسایی شده و سیتم کنترل وارد عمل شود و وضعیت را اصلاح کند.
برای مثال اگر نرم افزار اعلام کرد که صدای مرغها در اثر گرما تغییر کرده سیستم کنترل مرغداری به طور خودکار دمای هوای مرغداری را کاهش دهد.
درحال حاضر نیز سیستمهای کنترل خودکار درمرغداری ها استفاده می شود اما عملکرد آنها ارتباطی به دریافت بازخورد از مرغهای مرغداری ندارد.
اگر این تحقیقات موفقیت آمیز باشد در نتیجه مرغهای شادتری پرورش می یابند مرغهایی که بزرگتر می شوند، چالاکتر بوده و نیاز کمتری به درمان و دارو خواهند داشت.
موفقیت آمیز بودن این تحقیقات می تواند به پرورش مرغهای سالمتر و چاقتر کمک کند