|
دوشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۵۲
کد مطلب : 7389
وفور تخممرغ در کشور
|
در حالی که در نیمه نخست امسال تولیدکنندگان تخممرغ با دپوی کالا مواجه بودند در حال حاضر تخممرغ به وفور در کشور تولید و اجازه صادرات رسمی آن داده شده است.
مصیب محمدیان شمالی، مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی ذخیرهسازی تخممرغ اظهار کرد: به حدی تولیدات تخممرغ در کشور زیاد است که اجازه صادرات رسمی آن نیز صادر شده است.
وی ادامه داد: در نیمه نخست امسال کلیهی واحدهای تولیدی با دپوی کالا و عدم فروش مواجه بودند که قیمتهای آنها زیر 2000 تومان در هر کیلوگرم برای فروش در بازار بوده است.
او با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان تخممرغ مدعی هستند که در شش ماه نخست امسال متضرر شدهاند و از نظر ما نیز ادعای آنها واهی نیست، خاطر نشان کرد: قیمت تخممرغ در نیمه نخست امسال پایین و توزیع آن نیز زیاد بود. در حال حاضر نیز هرچند با توجه به شرایط جوی مصرف تخممرغ زیاد شده است، ولی تولیدات داخلی نه تنها جوابگوی بازار داخل است، بلکه امکان صادرات آن نیز وجود دارد.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام دربارهی فرآیند واردات نهادههای دامی تصریح کرد: فرآیند واردات مبتنی بر میزان تعرفههاست و براساس قانون بهرهوری محصولات کشاورزی طی دو سال پیش یک مانع غیرتعرفهای نیز ایجاد شد.
وی ادامه داد: براساس این مانع غیرتعرفهای هر کسی که میخواهد محصولات کشاورزی وارد کند حتما باید وزارت جهاد کشاورزی مجوز ورود را به غیر از تعرفهها صادر کند.
محمدیان شمالی با بیان اینکه خود فرآیند واردات مراحل مختلفی دارد، اظهار کرد: مسوول تعیین میزان تعرفهها کمیسیونی است که دبیرخانه آن هرچند در وزارت صنعت، معدن و تجارت مستقر است ولی اعضای آن شامل وزارتخانههای مختلف مثل وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت جهاد کشاورزی هستند.
وی گفت: در این کمیسیون تصمیم جمعی گرفته میشود که چه کالایی با چه تعرفههایی و در چه سقفی وارد کشور شود.
او در پایان بیان کرد: از آنجایی که تصمیمات به صورت جمعی در این کمیسیون گرفته میشود نمیتوان گفت وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت یا وزارت جهاد کشاورزی به تنهایی متولی واردات نهادههای دامی هستند.