Share/Save/Bookmark
 
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۰
کد مطلب : 9189
 

افزایش ۴۰۰ تومانی تخم‌مرغ در آینده نزدیک
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، قیمت جدید اقلام عمده خوراک دام و طیور از جمله ذرت، کنجاله، سویا و جو را اعلام کرد.
مرجع : افکار نیوز
 
افزایش ۴۰۰ تومانی تخم‌مرغ در آینده نزدیک
به گزارش افکارنیوز، عبدالرحمن چراغعلی با اعلام این خبر اظهار داشت: قیمت هر کیلوگرم ذرت ۹۵۰ تومان و کنجاله سویا ۱۸۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم است که تحویل آن البته در مبادی ورودی و یا تحویل از انبار استان با احتساب هزینه حمل از مبادی ورودی است.

وی گفت: قیمت هر کیلوگرم جو ۸۵۰ تومان به ازای هر کیلوگرم تحویل از انبار استان جهت دامداران، مرغداران و عشایر است.

این قیمت گذاری در حالی صورت گرفته است که باید گفت به زودی شاهد افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ در کشور خواهیم بود.

رییس اتحادیه مرغداران میهن درباره تاثیر افزایش قیمت نهاده‌های دامی و طیور اظهار داشت: نهاده‌ها سهمی ۷۰ تا ۷۵درصدی در تولید مرغ و تخم‌مرغ دارند و هر چه قیمت آنها بالا رود، بر روی افزایش قیمت محصول نهایی نیز تاثیر خواهد داشت.

هدایت اصغری با بیان این مطلب افزود: در کنار این مساله باید افزایش ۱۰درصدی نهاده‌های جانبی مانند مکمل‌ها، ریز مغذی‌ها و... را نیز در نظر گرفت.

وی گفت: در مجموع هرگونه افزایش قیمت نهاده‌ها سهمی بین ۷۵ تا ۸۵درصد در افزایش قیمت محصول نهایی خواهد داشت.

اصغری توضیح داد: پیش از این ذرت کیلویی ۷۰۰ تا ۸۰۰تومان بوده و اکنون به هزار تا ۱۱۰۰ تومان رسیده و سویا نیز کیلویی ۱۶۲۰ تا ۱۷۲۰ بوده و حالا ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۰ تومان شده است.

اصغری درباره تاثیر این مساله در قیمت نهایی تخم‌مرغ بیان کرد: با افزایش قیمت نهاده‌ها به حتم شاهد افزایش ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومانی هر کیلو تخم‌مرغ خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه تولید تخم‌مرغ هیچ‌گونه کمبودی نداریم و اگر روند فعلی ادامه یابد، به زودی صادرات این محصول را آغاز می کنیم.

این مسوول درباره مشکلاتی که در تامین تخم‌مرغ سبد کالا به وجود آمد، توضیح داد: تخم‌مرغ محصولی است که از محل تولید روز تامین می‌شود و دولت برای تامین میزان مورد نیاز سبد کالا باید ۲۰روز قبل اصلاع‌رسانی کند تا بتوانیم آن را تامین کنیم. در کنار آن باید گفت که سبد کالای مرحله نخست مصادف با زمستان بود و سرمای هوا و بدی شرایط جوی ما را با مشکلاتی در زمینه حمل و نقل و... مواجه ساخت.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخم‌گذار کشور گفت: مشکل تنها کمبود کالا نبود، بلکه به لحاظ موقعیت مکانی مرغداری‌ها که خارج از شهر واقع شده‌اند، ماشین‌های حمل امکان تردد نداشتند، بنابراین مشکلاتی برای تامین تخم‌مرغ سبد کالا به وجود آمد.

وی خاطرنشان کرد: در کنار آن با ۱۴۰۰واحد تولیدی در سرتاسر کشور موفق شدیم تخم‌مرغ مورد نیاز ۱۳ میلیون و ۲۰۰هزار خانوار را تامین کنیم.

اصغری درباره وضعیت تولید تخم‌مرغ در استان‌های کشور توضیح داد: ۶ استان خراسان‌رضوی، آذربایجان‌شرقی، البرز، قم، اصفهان و قزوین دارای مازاد تولید هستند که اضافه محصول خود را به ۲۱ استان کشور می‌فرستند. در کنار آنها ۴ استان نیز در زمینه تولید تخم‌مرغ خودکفا شده‌اند. برای نمونه مشهد تامین کننده تخم‌مرغ مورد نیاز استان خوزستان است و محصول مورد نیاز استان هرمزگان نیزاز طریق استان‌های تهران، قزوین و قم تامین می‌شود.

وی درباره تاثیر فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در صنعت مرغ و تخم‌مرغ کشور بیان کرد: اگر هدفمندی به معنای واقعی و به درستی اجرایی شود، در افزایش قیمت‌ها تاثیر معنادار نخواهد داشت. اما اگر رویه سال‌های ۹۱ و۹۲ از سوی دولتمردان دنبال شده و هدفمندی یارانه‌ها در برخی جاها اجرا و در برخی مواد مسکوت ماند و در اجرای آن غفلت شود، شاهد ایجاد مشکلات فراوان در بخش تولید خواهیم بود.

رییس اتحادیه مرغداران میهن اظهار داشت: دولت در تامین نهاده‌های دامی نقش ۷۵درصدی دارد، بنابراین باید شرایط را برای تخصیص ارز برای ما تسهیل کند. اما متاسفانه در چند ماه گذشته ۳ کشتی حاوی نهاده‌ها ۳ ماه معطل ماند و به جای ۳۰ تا ۴۰میلیون تومان هزینه انبار مجبور شدیم ۲۰۰میلیون تومان پرداخت کنیم؛ در حالی که با این مبلغ می‌توانستیم به بخشی از تولید کمک کنیم.

وی خواستار شد: دولت برای از بین بردن مشکلات باید قدرت خرید مردم را افزایش داده و در مقابل قیمت تمام شده را کاهش دهد.

اصغری عنوان کرد: دولت برای حمایت از تولید کنندگان باید خدمات سهل و ارزان اختصاص دهد.

وی گفت: اکنون پول کلانی در صندوق توسعه ملی داریم که دولت باید برای حل مشکلات آن را در اختیار تشکل‌ها و ... قرار دهد.

اصغری در پایان خاطرنشان کرد: اگر دولت واقعا خواستار اجرای اقتصاد مقاومتی است، باید سیاست‌های اجرایی و عملیاتی خود را تغییر دهد.