|
سه شنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۲۷
کد مطلب : 5327
رئيس سازمان دامپزشكي كشور: مشاركت با 3 دستگاه براي جلوگيري از بروز مجدد آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان
|
رئيس سازمان دامپزشكي كشور گفت: اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از بروز مجدد آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در كشور با همكاري 3 دستگاه داخلي و خارجي انجام ميشود.
سيدمحسن دستور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس در پاسخ به اينكه اخيراً سازمان خوار و بار جهاني (فائو) در مورد احتمال شيوع آنفلوآنزاي حاد پرندگان هشدار داده آيا اقدامات پيشگيرانه در اين مورد انجام ميدهيد؟ گفت: در مناطقي كه احساس ميشود در معرض خطر بيشتر باشد و يا در مسير پرندگان باشد و يا مرغهاي بومي آن محل احتمال ابتلاي بيشتري داشته باشد پايش انجام ميشود.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور افزود: همكاري با دستگاههاي ديگر مانند سازمان محيط زيست و استانداريها نيز انجام ميشود، سعي ميشود هماهنگيها بيشتر و مرتب باشد و اگر موارد مشكوك و غير طبيعي مشاهده شد كنترل و اگر نياز به نمونهبرداري هم باشد انجام ميشود.
دستور در پاسخ به اين سؤال كه آيا تاكنون به موارد مشكوكي برخورد كرديد، گفت: تاكنون با موارد مشكوكي مواجه نشدهايم اما پايش را مرتب انجام ميدهيم.
از دستور سؤال شد كه آيا مشكل آنفلوآنزاي مرغي كه در مرغداريها شيوع پيدا كرده بود كامل ريشه كن شد، گفت: آنفلوآنزاي
” همكاري با فائو و كشورهاي ديگر براي مقابله با آنفلوآنزا “
معمولي كه بيماريهاي تنفسي ايجاد ميكند همراه با بعضي عوارض تنفسي در مرغداريها وجود دارد اما موردي از آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در كشور مشاهده نشده است.
از رئيس سازمان دامپزشكي كشور سؤال شد با توجه به اينكه گفته ميشود انتقال بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان بيشتر از طريق پرندگان مهاجر است آيا ارتباط و هماهنگي با كشورهاي ديگر هم داريد، گفت: با كشورهاي ديگر و همچنين با سازمان خوار و بار جهاني (فائو) هماهنگ و در ارتباط هستيم.
وي افزود: در كشور نيز با سازمان حفاظت محيط زيست هماهنگي كامل داريم و مذاكراتي داشتيم تا آنها هم پايش پرندگان را انجام دهند.
*مردم و مسولان مراقب آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان باشند
رئيس سازمان دامپزشكي تأكيد كرد: بايد مراقبت لازم از بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان انجام شود زيرا كشور ما و برخي كشورهاي ديگر در معرض خطر اين بيماري هستند.
وي افزود: اين مراقبتها بايد هم از سوي دستگاههاي متولي و هم از سوي توليدكنندگان مرغ انجام شود و چون بيماري مشترك بين انسان و دام است مردم نيز بايد مراقبت كنند.
دستور تصريح كرد: ما نميتوانيم بگوييم در معرض خطر اين بيماري نيستيم.