Share/Save/Bookmark
 
پنجشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۳۳
کد مطلب : 6768
 

ضرر میلیونی مرغداران گلستانی در هر دوره تولید
گرگان - خبرگزاری مهر: هزینه های بالای تولید، کمبود و گرانی نهاده ها، حمایت نشدن، مشکلات سرمایه در گردش و تامین نقدینگی سبب شده تا مرغداران گلستانی با ضرر میلیونی در هر دوره تولید مواجه شوند.
مرجع : خبرگزاری مهر
 
ضرر میلیونی مرغداران گلستانی در هر دوره تولید
به گزارش خبرنگار مهر، 750 واحد مرغداری در استان گلستان فعالیت دارند که سال گذشته 314 هزار تن گوشت مرغ در آنها تولید شد که 65 درصد در استان مصرف شد، همچنین 42 واحد مرغ مادر به ظرفیت یک میلیون و 200 هزار قطعه در استان فعالند که توان تولید 100 میلیون قطعه جوجه گوشتی را دارند.

در حال حاضر مشکلات فراوان و گرانی و کمبود نهاده ها سبب شد تا مرغداران گلستانی به ازای تولید هر کیلوگرم مرغ، 200 تومان ضرر دهی داشته باشند که این میزان در یک واحد مرغداری 75 هزار قطعه ای در هر دوره بالغ بر، 400 میلیون ریال می شود.

جمعی از فعالان صنعت مرغ گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات فرآوری، خواهان تدبیر و حمایت مسئولان از این صنعت شدند.

کارشناس مهندسی دامپروری و تولید کننده و پرورش دهنده مرغ در آق قلا با بیان اینکه گلستان سومین تولید کننده مرغ در کشور است، گفت: این صنعت در استان موفق و از نظر بیماریها پاک است و نیاز به حمایت بیشتر مسئولان وجود دارد.

سهیل نمردوی به گرانی قیمت نهاده ها اشاره و اضافه کرد: قیمت ذرت سال گذشته 400 تا 450 تومان به ازای هر کیلوگرم بود که در حال حاضر به 800 تومان افزایش یافته است.

وی اظهار داشت: همچنین قیمت دیگر نهاده ها دو برابر شد و کنترلی روی قیمت نهاده ها وجود ندارد و دولت باید روی این بخش نظارت بیشتری داشته باشد.
وی عنوان کرد: اکنون قیمت تمام شده مرغ در استان به ازای هر کیلوگرم سه هزار تومان است که در این شرایط به ازای هر کیلوگرم تولید مرغ، 200 تومان ضرردهی داریم.

نمرودی با اشاره به واردات مرغ گفت: در کشورهای دیگر به تولید کننده و پرورش دهنده یارانه داده می شود ولی اکنون این یارانه به وارد کننده مرغ ارائه می شود.

عضو اتحادیه شرکتهای تعاونی مرغداری گوشتی و صنایع وابسته گلستان گفت: دولت به جای اینکه به تولید یارانه دهد، برای مرغ وارداتی یارانه می دهد و آن را وارد می کند در حالیکه دولت به جای اینکه حجم زیادی مرغ را وارد کند، تفاوت نرخ ارز مرجع را به تولید دهد تا تولیدکننده بتواند نهاده های مورد نیاز را تامین کند.

فرهاد بشارتی کارشناس و پرورش دهنده مرغ در بندرگز افزود: هزینه های مختلف مانند سوخت، دان، جوجه، دارو و ... مشکلات متعددی را برای فعالان صنعت مرغ ایجاد کرده است.

وی اظهار داشت: به ازای هر قطعه، نیم لیتر سوخت به مرغداران داده می شود که این میزان در تابستان کفایت می کند ولی در زمستان مجبوریم 50 درصد سوخت را آزاد تهیه کنیم.

وی عنوان کرد: بیشترین میزان اشتغال در صنعت مرغداری استان وجود دارد و شمار زیادی را به صورت مستقیم و غیرمسقیم مشغول به کار می کند و نیاز است تا حمایت بیشتری از این صنعت صورت گیرد.
بشارتی بیان داشت: بازار مرغ، بازار رقابت کامل است و قیمت را عرضه و تقاضا تعیین می کند و دولت باید حمایت های منطقی و اصولی از این بخش داشته باشد.

این تولید کننده و پرورش دهنده مرغ در گلستان اظهار داشت: در حال حاضر تسهیلاتی که مرغداران داده می شود با نرخ 20 تا 24 درصد بوده که به صرفه نیست و بیشتر مرغداران از نظر سرمایه در گردش با مشکل مواجه هستند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر 30 درصد ظرفیت مرغداریها خالی است و در فصل زمستان که هزینه ها بیشتر می شود، حدود نیمی از ظرفیتها خالی می ماند.

بشارتی با اشاره به خسارتها و تلفات ناشی از حوادث و بیماریها یادآور شد: متاسفانه حمایتهای بیمه ای مناسب نیست و بیمه تنها یک پنجم هزینه ها را تامین می کند.

محمد ناظری، مرغدار گنبدی نیز گفت: تسهیلات با نرخ 22 درصد بانک کشاورزی به هیچ وجه برای تولیدکننده مرغ توجیه ندارد.

وی اظهار داشت: ذرت و سویا اکنون با نرخ مرجع در اختیار وارد کننده قرار می گیرد که قیمت جهانی ذرت سه دهم دلار یعنی حدود 362 تومان به نرخ کنونی است درحالیکه این ذرت به قیمت حدود هزار تومان به دست مرغدار می رسد.

وی اظهار داشت: وارد کننده نهاده ها را با نرخ ارز مرجع تهیه می کند ولی تولید کننده مجبور است این نهاده ها را قیمت آزاد تامین کند.

وی به کیفیت بسیاری از نهاده ها اشاره کرد و گفت: بسیاری از کنسانتره های وارداتی کیفیت پایینی دارند که باید در این زمینه تدبیر اصولی اندیشیده شود.

مهدی اورسجی مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی مرغداری گوشتی و صنایع وابسته گلستان گفت: شرایط مطلوب برای پرورش و تولید مرغ در استان مهیا نیست و باید این زمینه ها فراهم شود.

وی اظهار داشت: مشکل اصلی این است که وضعیت تولید و مصرف را نمی توانیم ساماندی کنیم و در یک دوره جوجه ریزی بالاتر از مصرف است و در دوره دیگر به دلیل کمبود نهاده ها با افت تولید مواجه می شویم.
وی عنوان کرد: این شرایط را با کنترل های دولتی در امور خاص می توان ساماندهی کرد و باید به عنوان نمونه برنامه زمانبندی جوجه ریزی در استان مشخص و بررسی شود که مرغدار چقدر تولید کند.

وی به سهمیه بندی دان اشاره و اضافه کرد: نتوانستیم نیاز را تامین کنیم و بخشی از این مشکل ناشی از نداشتن اطلاعات تولید است.

اورسجی افزود: شرکت پشتیبانی امور دام باید حمایتهای اصولی تر داشته باشد و اکنون بسیاری از قراردادها با مرغداران یکطرفه بوده و متناسب با شرایط مرغدار نیست.

وی افزود: باید ضریب و نیاز مصرف مردم را بدانیم و در این زمینه برنامه ریزی داشته باشیم و با ارائه طرح های مناسب از تولیدکنندگان حمایت کنیم.

وی تعداد اعضای اتحادیه شرکتهای تعاونی مرغداری گوشتی و صنایع وابسته گلستان را 125 نفر اعلام کرد و گفت: میانگین تولید حدود چهار میلیون قطعه جوجه ریزی است.