|
پنجشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۱۹
کد مطلب : 4940
در صنعت دامپزشكي؛ بيماريهاي دامي عامل مهم كاهش بهرهوري است
|
دانشجوي دكتراي عمومي دانشكده دامپزشكي دانشگاه فردوسي گفت: بيماريهاي واگيردار در گلههاي دامي عامل مهم كاهش بهرهوري در صنعت دامپزشكي است.
امين نوذري، برنده مدال طلا و ديپلم افتخار نمايشگاه بينالمللي اختراعات و تكنولوژيهاي نوين ژنو، امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد، اظهار داشت: اين دستگاه اختراعي براي تشخيص بيماريهاي عفوني در جمعيت بزرگ مانند گلههاي حيوانات اصلي كاربرد دارد.
دانشجوي دكتراي عمومي دانشكده دامپزشكي دانشگاه فردوسي در مورد اهميت و كاربرد اين دستگاه افزود: بيماريهاي واگيردار در گلههاي دامي در سراسر دنيا وجود دارد كه علاوه بر امكان انتقال به انسان به عنوان يكي از مهمترين عوامل كاهش بهرهوري در صنعت دامپزشكي محسوب ميشود.
وي ادامه داد: تشخيص زودهنگام اين بيماريها بر پايه انجام تستهاي آزمايشگاهي است كه علاوه بر زمانبر بودن، نيازمند صرف هزينه بالاست و به دليل شكاف زماني موجود بين زمان نمونهگيري و پاسخدهي آزمايشگاهي سياست كنترلي حاصل نميشود.
نوذري بيان داشت: اين دستگاه اختراع شده به عنوان يك آزمايشگاه سيار اين امكان را فراهم ميكند كه تستهاي آزمايشگاهي در همان محل گله صورت گيرد و نتايج در زماني كمتر از چند دقيقه حاصل شود و نيازي به انتقال نمونه نيست و اين امر كاهش چشمگيري در هزينهها و زمان براي تشخيص بيماري دارد.
وي در مورد شرايط شركت در اين نمايشگاه گفت: اين نمايشگاه زيرنظر مستقيم سازمان جهاني مالكيت فكري و ايالت شهر ژنو در كنفدراسيون سوئيس سالانه برگزار ميشود كه معمولا شركت در آن توسط نمايندگيهاي فدراسيون جهاني مخترعان در هر كشوري هماهنگ ميشود.
دانشجوي دكتراي عمومي دانشكده دامپزشكي دانشگاه فردوسي افزود: براي شركت در اين نمايشگاه داشتن گواهينامه ثبت اختراع از سازمانهاي معتبر كشورهاي عضو الزامي است كه اختراع من در سازمان مالكيت صنعت كشور به ثبت رسيده است.
نوذري در مورد هدف برگزاري اين نمايشگاه بيان داشت: هدف، ورود اختراعات به بازار است كه اختراعات توسط سه گروه از داوران بينالمللي ارزيابي و امتيازدهي ميشود تا شركتهاي توليد كننده و تجار كه به دنبال ايدههاي نو براي توليد هستند با اطمينان اقدام كنند.
وي ادامه داد: از آنجايي كه هر مخترعي نيز به دنبال تبديل اختراع خود به يك محصول قابل مصرف در بازار است اين نمايشگاه علاوه بر اعتبار علمي براي مخترعان مكاني براي عرضه اختراع به بازار است.
دانشجوي دكتراي عمومي دانشكده دامپزشكي دانشگاه فردوسي گفت: در اين نمايشگاه حدود يكهزار اختراع از 45 كشور دنيا شركت كرده بودهاند كه از كشور ايران نيز يك تيم متشكل از 67 مخترع در زمينههاي مختلف حضور داشتند.
وي در مورد زمان صرف شده براي ساخت اين اختراع گفت: مطالعات تئوريك اين دستگاه حدود سه سال و ساخت نهايي آن حدود يك سال زمان برده است و با توجه به اينكه هدف نهايي از همان ابتداي كار توليد انبوه بوده است به گونهاي طراحي شده است كه بتوان از تكنولوژيهاي موجود در توليد انبوه آن بهره برد.