|
سه شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۱۵
کد مطلب : 5093
مديرعامل اتحاديه مركزي دامداران: قاچاق دام زنده وضعيت دامپروري را بحرانيتر كرده است
|
مديرعامل اتحاديهي مركزي دامداران تصريح كرد: واردات گوشت قرمز بازار توليد را لطمه ميزند و از سوي ديگر واردات دام زنده به صورت قاچاق از مرزهاي شرقي، سلامت دامهاي كشور را تهديد و وضعيت صنعت دامپروري را بحرانيتر كرده است.
سعيد سلطاني در گفتوگو با خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: واردات گوشت قرمز منجمد با كيفيت پايين، بازار توليدكنندگان را به مخاطره انداخته و افزايش واردات اين محصول و قرار گرفتن از صنايع گوشتي به سبد مصرف خانوار، توليد داخلي را با بهترين كيفيت تحت تاثير قرار داده است.
وي تصريح كرد: درحاليكه دام پرواربندي شده روي دست دامداران مانده و دامداران مجبورند دام خود را بدون دريافت وجه و به صورت مدتدار به چوبداران و واسطهها بفروشند، سال گذشته مجوز قانوني واردات 200 هزار تن گوشت منجمد قرمز صادر شد.
سلطاني افزود: دام زنده نيز به صورت غيرقانوني از مرزهاي شرقي كشور وارد ميشود كه منابع دامي را به مخاطره انداخته و تاكنون خسارات مالي و بيماريهاي گوناگوني براي واحدهاي دامپروري به همراه داشته است.
مديرعامل اتحاديهي مركزي دامداران خاطرنشان كرد: به دليل نپرداختن مطالبات شير فروخته شده به كارخانهها، دامداران از فروش و عرضهي شير به كارخانههاي لبني خودداري كرده و شير توليدي را به شير خشك تبديل يا صادر ميكنند كه اين امر باعث فشار به كارخانههاي لبني شده و كارخانههاي لبني مقابل وزارت بازرگاني تجمع كردهاند.
سلطاني يادآور شد: دامداران به دليل پايينبودن قيمت خريد شير و بالابودن هزينه خوراك دام، نپرداختن پول شير تحويل داده شده از سال گذشته تا كنون و ... با شيوه كاهش تغذيهي دام، شير توليدي واحدها را نيز كاهش دادهاند.
گفتني است؛ كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي در اين هفته وضعيت واردات دام زنده از استان سيستان و بلوچستان را با حضور مسوولان مربوطه بررسي خواهد كرد.