Share/Save/Bookmark
 
سه شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۸
کد مطلب : 10791
 

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شهربابک گزارش نشده است
رئیس شبکه دامپزشکی شهربابک با اعلام اینکه موردی ازآنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شهربابک گزارش نشده است،گفت:پرندگان وحشی و آبزی به ویژه اردک وحشی از جمله مخازن ویروس این بیماری هستند.
مرجع : خبرگزاری مهر
 
آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شهربابک گزارش نشده است
مجید اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب اظهار کرد:‌ این بیماری ویروسی دارای سه تیپ A، B، C، است که تنها تیپ A آن می‌تواند موجب بیماری در طیور شود.

وی ادامه داد: بی‌حالی شدید، پژمردگی، علائم حاد تنفسی، مرگ سریع، افت ناگهانی شدید تولید روزانه، تولید تخم مرغ با پوست نرم، سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا را از جمله علائم این بیماری عنوان کرد.

اسدی پرندگان وحشی و آبزی به ویژه اردک وحشی را از جمله مخازن ویروس این بیماری برشمرد و اضافه کرد: بوقلمون، اردک، کبوتر، غاز، پرندگان وحشی، خوک، انسان و مرغ نیز می‌توانند میزبان‌های این بیماری باشند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهربابک با اشاره به انتشار بیماری در پرندگان، بیان کرد: تماس با پرندگان وحشی به ویژه پرندگان مهاجر، پراکنده شدن کود مرغداری آلوده در اطراف، امحای غیربهداشتی طیور آلوده تلف شده، انتقال از طریق بازار عرضه پرندگان زنده و همچنین عدم ضدعفونی وسایل و تجهیزات که به مرغداری‌ها وارد می‌شود از جمله موارد انتشار این بیماری است.

وی عنوان کرد: آنفولانزای فوق حاد پرندگان دارای پیامدهای زیادی از جمله تلفات شدید و بالا در مرغداری‌ها، تحمیل هزینه‌های گزاف معدوم سازی کانون‌های بیماری و همچنین شیوع بیماری به عنوان یک معضل بهداشتی که انسان را نیز مبتلا می‌کند.

اسدی به راهکارهای پیشگیری از وقوع این بیماری اشاره کرد و گفت: جلوگیری از تماس طیور اهلی با پرندگان وحشی، ضدعفونی و پاکسازی مزرعه تا قبل از جوجه ریزی، رعایت فاصله سه الی چهار هفته بین جوجه ریزی در هر دوره، عدم فروش مرغ به فروشندگان دوره گرد، عدم رفت آمد و غیر ضروری به مکان‌های آلوده و یا تراکم بالای پرنده از جمله راه‌های کنترل این بیماری است.

وی تأکید کرد: لازم است در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیر عادی در طیور، مراتب از طریق شماره تماس ۳۴۱۱۲۰۳۴ اطلاع داده شود.