Share/Save/Bookmark
 
پنجشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۴۱
کد مطلب : 5830
 

اختصاصی / مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران كشور:
افزایش قیمت نهاده ها و هزینه تمام شده علت گرانی بهای مرغ در بازار است / كمبود عرضه نداریم
مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران كشور با بیان اینكه كمبود عرضه مرغ در بازار وجود ندارد؛ گفت: افزایش قیمت نهاده ها و هزینه تمام شده تولید، باعث گرانی قیمت مرغ در بازار مصرف شده است.
مرجع : خبرگزاری ايرنا
 
افزایش قیمت نهاده ها و هزینه تمام شده علت گرانی بهای مرغ در بازار است / كمبود عرضه نداریم
'حسین مقدم نیا' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا مشكل نوسانات نرخ ارز، كاهش سرمایه در گردش مرغداری ها و گشایش اعتبارات بانكی را از دیگر مشكلات تولیدكنندگان مرغ گوشتی دانست و افزود: طی دو ماه گذشته قیمت نهاده های طیور از جمله كنجاله سویا و ذرت افزایش داشته است.

وی اظهارداشت: هم اكنون تولیدكنندگان گوشت مرغ در تامین نهاده های طیور به دلیل افزایش قیمت ذرت با مشكل مواجه شده اند.

وی با بیان اینكه سال گذشته نرخ هر كیلو گرم كنجاله سویا حدود 480 تومان بوده است، ادامه داد: طی چند روز گذشته نرخ كنجاله سویا در بازار به قیمت 1300 تا 1600 تومان و همچنین قیمت ذرت آرژانتینی 600 تومان و ذرت اكراینی حدود 580 تومان به فروش می رسد.

مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی یكی دیگر از عوامل افزایش قیمت مرغ را متاثر از افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار برشمرد و گفت: با گرانی قیمت گوشت قرمز، مصرف كنندگان به سمت مصرف گوشت مرغ گرایش پیدا كرده اند كه این امر نیز در افزایش قیمت گوشت مرغ نیز بی تاثیر نبوده است.

مقدم نیا با اشاره به اینكه سال گذشته مرغ زنده در مرغداری هركیلو گرم 2 هزارو 700 تومان خریداری می شد، تصریح كرد: هم اكنون مرغ در مرغداری 3 هزارو 145 تومان خریداری می شود.

وی اضافه كرد: قیمت مرغ در عمده فروشی ها، میادین میوه و تره بار تا خرده فروشی ها بین چهار هزار و 900 تومان تا پنج هزارتومان در هر كیلوگرم است كه این تفاوت نرخ باعث ضرر تولیدكنندگان و مصرف كنندگان نهایی می شود.

مقدم نیا به واردات و ذخیره سازی ماهانه بیش از 400 تا 500 هزارتن نهاده طی سال های گذشته اشاره كردو گفت: هم اكنون برای تامین نهاده های صنعت طیور كشور اقداماتی صورت گرفته است.

وی اظهارداشت:در بحث واردات نهاده های دامی با ارز دولتی 1226 تومان برای اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی كشور حدود 163 میلیون دلار در نظر گرفته شد، كه با پیگیر یهای انجام شده از طریق وزارت صنعت، معدن وتجارت تاكنون این مشكل برطرف نشده است.

وی ادامه داد: هم اكنون به دنبال این هستیم تا با واردات مرغ از طریق ارز دولتی بخشی از نیاز مرغداری های كشور را مرتفع كنیم.

وی به حجم سرمایه در گردش مرغداران كشور اشاره كردو افزود: هم اكنون مرغداران برای اداره مرغداری های خود به سرمایه در گردش قابل توجهی نیاز دارند كه همین امر نیز باعث كاهش انگیزه و حتی ضرر و زیان مرغداری های شده است.

وی افزود: طی سال های گذشته یك مرغداری 20 هزار قطعه ای حدود 40 تا 50 میلیون سرمایه در گردش اداره می شد، در حالی كه امروز یك مرغداری 20 هزار قطعه ای با 70 میلیون تومان سرمایه در گردش نیز اداره نمی شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: با توجه به شرایط موجود به یك سیستم بازرسی و نظارتی در تنظیم بازار نیاز است تا با حذف دلالان و واسطه گران مرغ با قیمت مناسب به دست مصرف كننده برسد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی كشور با بیان اینكه ماهانه بیش از 85 میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغی كشور انجام می شود افزود: سالانه حدود یك میلیارد قطعه مرغ گوشتی در 17 هزارو 500 واحد مرغدارای كشور تولید و به بازار مصرف عرضه می شود.