فسفر: - فسفر گران ترین ماده معدنی پرمصرف افزوده شده به جیره غذایی گاوها بوده و بیش ترین وظایف شناخته شده در بدن را دارا می باشد. - در فسفو لیپیدها، فسفوپروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک و متابولیسم انرژی نقش دارد. - برای سنتز پروتئین میکروبی و هضم سلولز توسط میکروارگانیسم های شکمبه نیاز می باشد. - کمبود فسفر با باروری ضعیف و اختلال در عملکرد تخمدان ها همراه است. - شایع ترین و و مهم ترین مورد از عوارض مربوط به به مواد معدنی در مورد دام های در حال چرا می باشد و به دلیل چرای انتخابی، کمبود فسفر در گاوها نسبت به گوسفندان شایع تر می باشد. - غلظت فسفر در پلاسمای خون گاوهای بالغ 4 تا 6 میلی گرم بر دسی لیتر و برای حیوانات در حال رشد 6 تا 8 میلی گرم بر دسی لیتر می باشد.
کلسیم: - بخشی از سلول های زنده و مایعات بافتی است. - برای انتقال پیام های عصبی، انقباض ماهیچه ها و انعقاد خون ضروری می باشد. - مصرف بالای کلسیم می تواند در جذب عناصر کم مصرف (به ویژه روی) اختلال ایجاد نماید. - غلظت طبیعی کلسیم در پلاسمای خون گاو بالغ 9 تا 10 میلی گرم بر دسی لیتر و در گوساله ها اندکی بالاتر می باشد.
سدیم: - کاتیون اصلی پلاسمای خون و دیگر مایعات خارج سلولی بدن است و در تنظیم فشار اسمزی نقش دارد. - در انتقال پیام های عصبی، جذب قند و اسیدهای آمینه از دستگاه گوارش نقش دارد. - سدیم یک جزء عمده از نمک های بزاق است که برای خنثی کردن اسیدهای حاصل از تخمیرات شکمبه ای لازم می باشد. - غلظت طبیعی سدیم در پلاسمای خون در حدود 150 میلی اکی والان بر لیتر می باشد.
پتاسیم: - به همراه کلر و بی کربنات در تنظیم فشار اسمزی و تعادل اسید- باز نقش ایفاء می کند و الکترولیت اصلی داخل سلولی می باشد. - در تحریک عصبی، ماهیچه ای و متابولیسم کربوهیدرات، جذب اسیدهای آمینه و ساخت پروتیین نقش دارد. - بیش بود آن در جذب و متابولیسم کلسیم و منیزیم (به ویژه برای گاوهای نزدیک زایش) اختلال ایجاد می کند. - غلظت طبیعی پتاسیم در پلاسمای خون بین 5 تا 10 میلی اکی والان بر لیتر می باشد.
گوگرد: - در اسیدهای آمینه متیونین، سیستئین، هموسیستئین و تورین وجود دارد. - در ویتامین های بیوتین، تیامین یافت شده و نیز در انسولین و کوآنزیم آ حضور دارند. - کندرویتین سولفات موجود در غضروف، استخوان، زردپی و دیواره عروق دارای گوگرد می باشد. - در تعیین ساختمان چهارم پروتئین ها نقش دارند. - مقدار گوگرد مورد نیاز در جیره به منظور اطمینان از بیشینه کردن ساخت پروتئین میکروبی در شکمبه می باشد. - گوگرد به صورت عنصر توسط بسیاری از میکروارگانیسم های شکمبه مورد استفاده قرار نمی گیرند. - بالا بودن مقدار گوگرد جیره در جذب سایر عناصر به ویژه مس و سلنیوم اختلال ایجاد می نماید.
منیزیم: - معمول ترین فعال کننده آنزیمی در هر مسیر عمده متابولیکی می باشد. - در هدایت پیام عصبی، عملکرد عضله، در تشکیل استخوان، نقش دارد. - برای متابولیسم کربوهیدرات و لیپید ضروری بوده و در تنفس سلولی و عملکرد سلولی نقش دارد. - جذب منیزیم وابسته به سدیم و پتاسیم می باشد. - غلظت طبیعی آن در پلاسمای خون گاوها بین 8/1 تا 4/2 میلی گرم بر دسی لیتر می باشد.