|
يکشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۰۴
کد مطلب : 4552
مديركل طيور وزارت جهاد كشاورزي: ضعف ساختار مرغداريها سبب افزايش قيمت مرغ ميشود
|
مديركل طيور وزارت جهاد كشاورزي گفت: يكي از عواملي كه سبب ميشود قيمت تمامشده مرغ در كشور بالا باشد، ضعف ساختاري مرغداريهاست.
به گزارش خبرگزاري فارس از طرقبه، احمد تركاشوند در جمع مديران شركت تعاونيهاي مرغداران و مسئولان امور دام خراسان رضوي اظهار داشت: يكي از عواملي كه سبب ميشود قيمت تمامشده مرغ در كشور بالا باشد، ضعف ساختاري مرغداريهاست به طوري كه 18 هزار واحد مرغداري كشور هركدام به صورت فردي تصميمگيري كرده و مديريت يكساني براي آنها اعمال نميشود.
مديركل طيور وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به واسطههاي موجود در اين عرصه اظهار داشت: تنوع و فراواني واسطهها هم در كشور بسيار بالاست و سود كلان به جاي توليدكننده نصيب آنها ميشود.
تركاشوند در زمينه بهينهسازي مصرف سوخت در مرغداريها گفت: اين طرح از 8 سال پيش در وزارت جهاد كشاورزي كليد خورده بود و در برخي از واحدها به اجرا درآمده بود، اما بعد از اجراي هدفمندي يارانهها به صورت عملي در كل كشور كليد خورد.
مديركل طيور و امور دام وزارت جهاد كشاورزي تصريح كرد: پروژه اصلاح ساختاري مرغداريها توسط وزارت جهاد كشاورزي در راستاي بهينهسازي مصرف سوخت و كاهش ميزان مصرف انرژي در كشور اجرا ميشود.
وي افزود: ايران در صنعت مرغداري رشد قابل توجهي را بعد از انقلاب داشته است و از نظر ظرفيتهاي ايجاد شده براي توليد گوشت مرغ رتبه حائز اهميتي را در كشورهاي دنيا داريم.
تركاشوند درباره ظرفيت ايجاد شده افزود: در كشور بيش از 20 هزار واحد مرغداري و پرورش طيور ايجاد شده است كه حدود يك ميليون و 700 هزار تن، توليد گوشت و حدود 780 هزار تن توليد تخممرغ را به دنبال داشته است كه از نظر جايگاه جهاني و بر اساس اطلاعات منتشر شده ما رتبه هفتم جهاني را در توليد گوشت مرغ در دنيا داريم.
وي اين جايگاه را براي ايران به نظر نسبي يك افتخار دانست و اظهار داشت: يك واقعيتهايي در صنعت طيور وجود دارد كه بايد به آن توجه داشته باشيم كه آن هم جايگاه ايران در بازارهاي جهاني توليدات طيور است.
مديركل طيور و امور دام وزارت جهاد كشاورزي جايگاه ايران در بازار جهاني را ضعيف دانست و افزود: با توجه به رتبه بسيار خوب ما در توليد اما جايگاه مناسبي در بازار جهاني نداريم در صورتي كه اگر از اين بعد جايگاه ويژهاي داشتيم، ظرفيت ايجاد شده ايران خيلي بيشتر از وضع كنوني بود.
تركاشوند افزود: در حال حاضر كشور تركيه كه 15 سال پيش شرايط مشابه ما را داشت با اصلاح ساختار صنعت خود و تبيين سياستهاي جديد توانسته علاوه بر فائقآمدن بر اين مشكلات از جايگاه ممتازي در بازارهاي جهاني برخوردار شود.
وي به علاقه كشورهاي مسلمان جهت واردات گوشت از تركيه اشاره كرد و بيان داشت: معمولاً كشورهاي مسلماننشين اروپايي حتي در مورد غذاي حلال تمايل بيشتري براي واردات از كشور تركيه نشان ميدهند.
تركاشوند تصريح كرد: به دليل اينكه توليد طيور در كشور ما رقابتي نيست، ما نتوانستهايم در سطح جهاني از نظر بازرگاني طيور جايگاه داشته باشيم.
مديركل طيور و امور دام وزارت جهاد كشاورزي گفت: ما بايد توليدي داشته باشيم كه بتوانيم در خارج از مرزها با قيمت كمتر و كيفيت مناسبتر محصولات خود را وارد بازار جهاني كرده قدرت رقابت با ديگر كشورها را داشته باشيم.
وي افزود: نبايد به علت حمايت از توليد داخل، قيمت را براي استفاده مردم بالا برد، هرچند كه توجه به توليد داخل فقط بحث حمايت از توليد كننده نيست بلكه اشتغالزايي و سرمايهگذاريهاي ملي نيز در نظر گرفته ميشود.
تركاشوند اظهار داشت: توليد داخل بسيار مهم است و بايد به آن توجه شود و حتي در صورت نياز يارانه به آن تعلق بگيرد و ما از توليد داخل دفاع خواهيم كرد.
تركاشوند بيان داشت: بايد با تغيير در مصرف و بهينهسازي در مصرف انرژي تلاش كنيم تا در صورت حذف يارانههاي دولت از اين بخش، قيمت تمام شده را كنترل كنيم.
وي موفقيت توليدكنندگان بخش طيور را در اصلاح ساختارهاي فيزيكي مرغداريها دانست و افزود: با كاهش 30درصدي در مصرف سوخت، سالانه 500 ميليارد تومان صرفهجويي نصيب كشور ميشود.