Share/Save/Bookmark
 
دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۲۷
کد مطلب : 8125
 

رییس رازی از ساخت واکسن جدید تب برفکی خبر داد
مرزهای شرقی بلای جان ایران
دامپزشک: رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: واکسن ویروس تحت تیپ A تب برفکی که سال گذشته به کشور وارد شده بود، بوسیله این موسسه ساخته شده است.
مرجع : دامپزشکی ایران
 
مرزهای شرقی بلای جان ایران
به گزارش دامپزشک، هادی فامیل قدکچی در نشستی خبری که در این موسسه برگزار شد، اظهار داشت: واکسن تب برفکی برای جلوگیری از بیماری تب برفکی است که در نشخوارکنندگان آسیب زیادی به کشور وارد می‌کند. این بیماری در کشور بومی شده است.
وی افزود: همیشه از مرزهای شرقی مورد تهدید هستیم. سال گذشته یک ویروس تحت تیپ A جدید وارد کشور شد. دامپزشکی با توجه به اینکه واکسن های قدیمی برای دام ها ایمنی ایجاد نمی کرد، متوجه ورود سویه جدید تب برفکی به کشور شد.
رییس موسسه واکسن و سرم سازی رازی خاطر نشان ساخت: با انجام بررسی های لازم، واکسن سویه جدید تب برفکی واکسن تهیه شد. این واکسن به خارج ارسال شده و توسط نهادهای بین المللی مورد تایید قرار گرفته است.
وی ادامه داد: واکسن جدید، واکسن تک گانه علیه A2013 است. در حال حاضر نیاز کشور برای این واکسن 500 هزار دوز است که تولید شده و در سردخانه آماده تحویل است.
قدکچی تصریح کرد: در مرحله بعدی واکسن جدید به مجموعه واکسن های قبلی اضافه می شود و سویه های قبلی حذف خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در واکسن های انسانی فلج اطفال، سرم درمانی ضد مار و عقرب گزیدگی تولید می شود، گفت: رازی 95 درصد نیاز کشور در حوزه دامی را تامین می کند. در حوزه طیور نیز 55 تا 60 درصد نیاز کشور در این موسسه تولید می شود.
رییس موسسه واکسن و سرم سازی رازی بیان داشت: طرح کلان دانش فنی تولید 30 واکسن دام، طیور و آبزیان در حال پیگیری است.
وی اضافه کرد: در حوزه واکسن های انسانی دو سه پروژه مهم داریم که در برنامه کاری ما قرار دارد. تا کنون تایید وزارت بهداشت گرفته شده است. معاونت فن آوری ریاست جمهوری نیز برای تولید این واکسن ها تسهیلاتی در نظر گرفته است.
قدکچی از فعال سازی مجدد سایت سرم های درمانی ضد مارگزیدگی خبرداد و افزود: به زودی این سایت آماده بهره برداری خواهد بود.
وی اذعان داشت: در حال حاضر بالغ بر 100 هزار آمپول ضد مار و عقرب در کشور تولید می شود. این تولیدات نیاز کشور را به طور کامل تامین می کند.
رییس موسسه واکسن و سرم سازی رازی ادامه داد: از امسال تولید مازاد در این حوزه داریم بنابراین به دنبال بازار صادراتی منطقه هستیم. در کشور حاشیه، بازار خوبی برای ایران وجود دارد. هر آمپول ضد مار و عقرب گزیدگی در کشورهای عربی بین 90 تا 100 یورو خریداری می شود.
وی از آمادگی رازی برای صادرات بین پنج تا 10 هزار آمپول ضد مار و عقرب گزدیدگی در سال جاری خبرداد.
قدکچی گفت: سایت صادراتی واکسن MMR به زودی به بهره برداری می رسد. با راه اندازی این سایت علاوه بر رفع نیازهای کشور، قادر خواهیم بو د نیازهای منطقه را نیز برآورده کنیم.
یک میلیارد واکسن گامبرو تولید می کنیم
رییس موسسه واکسن و سرم سازی رازی از تولید 400 میلیون دز واکسن گامبرو در کشور خبرداد.
وی افزود: نیاز کشور به این واکسن بالغ بر یک ونیم میلیارد دوز است. آماده تولید تا یک میلیارد دوز واکسن در شعبه مشهد و تهران هستیم اما باید بازار و کشش آن را در نظر داشته باشیم.
قدکچی خاطر نشان ساخت: در تولید واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک از سال گذشته تولید شده است.
وی ادامه داد: امسال با توجه به نیاز بازار هدف اولیه ،دو میلیون دوز واکسن تولید کردیم. اما نیاز کشور 10 میلیون دز است.
رییس موسسه واکسن و سرم سازی رازی هزینه واردات هر دوز واکسن را تقریبا نزدیک به نیم دلار دانست و افزود: کشور برای واردات 10 میلیون دز، 5 میلیون دلار باید هزینه کند.
وی از راه اندازی مجدد خط تولرید واکسن لارنگوتراکنیت پس از پنج سال خبرداد و گفت: به دلایل فنی تولید این واکسن متوقف شده بود.
قدکچی اذعان داشت: امسال 500 هزار دوز واکسن بروسلولز قطره چشمی تولید و به بازار عرضه خواهیم کرد. این واکسن بر اساس تقاضای دامپزشکی تولید شده است.
وی در پاسخ به اظهارات مطرح شده در زمینه وارداتی بودن مواد اولیه تولید واکسن، تصریح کرد: طرح کلان دستیابی به دانش فنی تولید ماده اولیه واکسن و سرم به شورایعالی فن آوری کشور ارسال شده است. ظرف سه سال پس از تصویب طرح، نهایی قادر خواهیم بود دانش فنی تولید ماده اولیه را بدست آوریم. برای صنعتی شدن یک پروسه پنج ساله نیاز است.
رییس موسسه واکسن و سرم سازی رازی در پاسخ به انتقادات مطرح شده در زمینه بی اثر بودن واکسن ها، اظهار داشت: اگر شرایط بهداشت محیطی بوسیله تولیدکننده رعایت نشود، واکسن تاثیرگذار نخواهد بود.
وی ادامه داد: در حوزه طیور بر اساس شرایط خاص ترجیحا باید از قطره چشمی و اسپری استفاده شود. اما برخی تولیدکنندگان برای اینکه هزینه نکنند، واکسن را به آب اضافه می کنند. آب به دلیل درجه سختی املاح سنگین دارد یا در ظروف فلزی قرار گرفته است. این شرایط زمینه بی اثر شدن واکسن ها را فراهم می کند.
قدکچی در پایان گفت: کیفیت واکسن های وارداتی بوسیله موسسه واکسن و سرم سازی رازی کنترل می شود.