Share/Save/Bookmark
 
چهارشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۰
کد مطلب : 10646
 

مرغ، مشمول مشوق صادراتی می‌شود/ پیگیری مشکلات مرغداران در ۹ بند
وضعیت مازاد تولید مرغ در کشور به گونه‌ای است که اکثر فعالان این صنعت با مشکلات عدیده‌ای دست‌و پنجه نرم می‌کنند. یکی از مواردی که می‌تواند به حل این مساله کمک کند، بحث صادرات و خروج مازاد از کشور است.
مرجع : ایانا
 
مرغ، مشمول مشوق صادراتی می‌شود/ پیگیری مشکلات مرغداران در ۹ بند
وضعیت مازاد تولید مرغ در کشور به گونه‌ای است که اکثر فعالان این صنعت با مشکلات عدیده‌ای دست‌و پنجه نرم می‌کنند. یکی از مواردی که می‌تواند به حل این مساله کمک کند، بحث صادرات و خروج مازاد از کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) در دیدار وزیر جهادکشاورزی با اعضای هیات مدیره و مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی، ضمن پیگیری مسائل و چالش‌های بخش، مواردی در ۹ بند تنظیم شد که تامین مشوق‌های صادراتی به منظور کمک به خروج سرریز مرغ و گرفتن بازارهای صادراتی در کشورهای منطقه، یکی از مهم‌ترین قسمت‌های آن است.

در این دیدار محمود حجتی از تولیدکنندگان خواست برای کمک به مدیریت تولید و بازار ضمن ایجاد هماهنگی بین تشکل‌های مختلف، با به‌کار گیری حمایت‌های وزارتخانه برای تنظیم تولید تلاش کنند. بنابراین مدیریت و کنترل جوجه‌ریزی برای تنظیم بازار متناسب با تقاضا، ایجاد غرفه‌های عرضه مرغ توسط اتحادیه‌ها برای فراهم کردن زمینه عرضه مستقیم و حمایت وزارتخانه برای ترویج و اطلاع‌رسانی عمومی مزایای مصرف مرغ از بندهایی بود که در امتداد سفارش وزیر از طرف مرغداران عنوان شد.

وزیر جهادکشاورزی گفت: با توجه به خودکفایی کامل کشور در تامین مرغ طی دو سال گذشته، از واردات این محصول جلوگیری شده و علاوه بر آن مقرر است از محل تصویب بودجه یارانه صادرات، سهم بخش کشاورزی را در ردیف اول اولویت کالاها قرار دهند.

البته حمایت‌های دولت، تنها به سخنان حجتی محدود نشده و در این راستا تعیین تکلیف ذخایر انباشتی شرکت پشتیبانی با کمک و همکاری اتحادیه‌ها و تامین تضامین مورد نیاز آن از طرف وزارتخانه، حمایت از ورود اتحادیه‌ها در خرید و فروش مرغ و همچنین استمهال وام‌های سررسید به واسطه زیان‌های ناشی از عدم تعادل هزینه‌ها و درآمدهای تولیدکنندگان، از دیگر موارد مهمی بود که بین مرغداران و وزیر جهادکشاورزی مطرح شد.

برنامه‌ریزی برای گسترش حلقه بازار به منظور استفاده حداکثری از سرمایه‌گذاری صورت گرفته در واحدهای مرغداری که ظرفیت اسمی آن بیش از ۸/۲میلیون تن تخمین زده می‌شود و ضرورت ایجاد اطلاع‌رسانی شفاف در سطح تولید و بازار برای ایجاد فضای مناسب تولید و رقابت، مسائل طرح شده دیگری بود که رسیدگی به آنها در دستور کار قرار گرفت.

ناگفته نماند که پس از پایان جلسه، معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی به همراه مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، طی نشستی با بخش خصوصی، مقرر شد ابلاغیه‌های لازم جهت پیگیری استمهال وام‌ها از دو طریق استانی و ملی صورت گرفته و راهکارهای عملی برای مباشری خرید و فروش مرغ توسط اتحادیه‌ها تدوین شود. همچنین باید در راستای مدیریت جوجه‌ریزی، جلسه مشترکی با دامپزشکی و معاونت تولیدات دامی در آینده نزدیک برگزار شود تا بسته کاری لازم برای این منظور شکل بگیرد.

قرار است شرکت پشتیبانی اقدام جدی و عملی برای واگذاری و راه‌اندازی میدان تهرانپارس توسط اتحادیه‌ها را به عمل آورد.