|
پنجشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۱۳
کد مطلب : 5938
رئیس اتحادیه تعاونیهای مرغداران استان قم: چرا به درد دل مرغداران رسیدگی نمیشود
|
: رئیس اتحادیه تعاونیهای مرغداران استان قم گفت: با توجه به مشکلات پیش آمده برای مرغداران در زمینه تامین خوراک طیور، سرمایههای ملی مرغداران در حال نابودی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهرستان قم، محمد خداپرست اظهار داشت: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام سال حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است، متاسفانه به دلیل عدم حمایت از مرغداران، سرمایههای عظیم آنان که همان سرمایه ملی نیز است، در حال نابودی است.
وی خطاب به مسئولان بیان داشت: اگر دلتان برای مرغدار نمیسوزد، حداقل برای سرمایههای ملی که در حال از بین رفتن است دلتان بسوزد و هر چه سریعتر نسبت به رفع مشکلات مرغداران اقدام کنید.
رئیس اتحادیه تعاونیهای مرغداران استان قم در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه تخم مرغ یکی از عمدهترین منابع پروتئینی غذایی مشترک بین همه اقوام و ملل جهان است تصریح کرد: هر آمریکایی در سال بیش از 300 عدد تخم مرغ، هر اروپایی به طور میانگین 270 عدد تخم مرغ، در ترکیه 140، پاکستان و عراق 120 عدد و ساکنان قاره آفریقا 110 عدد تخم مرغ در سال مصرف میکنند و جالب است بدانید که مصرف سرانه تخم مرغ در ایران هم در حدود 110 عدد در سال است.
وی تصریح کرد: تخم مرغ یک ماده پروتئینی حیوانی است که 5/12 درصد پروتئین دارد و به عبارت دیگر هر کیلو تخم مرغ 15 برابر یک کیلو گوشت قرمز پروتئین دارد و قیمت آن بسیار ارزان است.
خداپرست با اشاره به اینکه مصرف بالای تخم مرغ در کشورهای پیشرفته اتفاقی نیست گفت: کشورهای پیشرفته آگاهانه و با تحقیق و با مطالعه تخم مرغ را وارد برنامه غذایی خود کردهاند و مصرف میکنند، اگر در آفریقا مصرف تخم مرغ کم است به علت شرایط نامناسب تولید است ولی در ایران که شرایط مناسب است، چرا سرانه مصرف همانند کشورهای آفریقایی است؟
وی با اشاره به اینکه ما از نظر تولید در جهان مقام سیزدهم را داریم ولی مصرف سرانه ما مطابق یک کشور آفریقایی و بدون تولید است افزود: این در حالی است که سرمایهگذاری کلان و عظیمی در مدت 30 سال گذشته در این بخش انجام گرفته است و در حال حاضر ایران توان تولید 900 هزار تن تخم
” سرمایههایمان در حال نابودی است “
مرغ در سال را دارد.
رئیس اتحادیه تعاونیهای مرغداران استان قم با اشاره به اینکه سیاستهای اجرا شده در این بخش تبدیل به شمشیر دو لبه شده است اظهار داشت: سه ماه است مرغداران تولید خود را زیر قیمت و با ضرر عرضه میکنند.
وی اضافه کرد: 80 درصد مواد غذایی طیور وابسته به خارج است و واردکنندگان نیز در این مدت چه بلاهایی که به سر مرغداران نیاوردهاند.
خداپرست گفت: از طرفی مرغدار تولید خود را به ضرر میفروشد و از طرف دیگر سویا را کیلویی یک هزار و 650 تومان از بازار سیاه میخرد و فروشندگان پول را میگیرند ولی سویا را نمیفرستند.
وی خاطر نشان کرد: مجموعه این مشکلات موجب میشود که مرغدار از کیفیت تخم مرغ بکاهد و چون تخم مرغ کیفیت ندارد مصرفکننده رغبتی به مصرف آن ندارد و در نتیجه مرغداران از دو طرف ضربه میخورند.
رئیس اتحادیه تعاونیهای مرغداران استان قم خطاب به مسئولان گفت: چرا به درد دل مرغداران رسیدگی نمیشود؟
وی افزود: نوسان قیمت در طول سال چندین بار اتفاق میافتد و هر بار هم سبب میشود تا زنجیره تولید که از جوجه یک روزه تا مرغ مادر را در بر میگیرد دچار بحران شود.
خداپرست با اشاره به اینکه تولید ملی در حال نابودی است اضافه کرد: نوسان قیمت تخم مرغ و بالا بودن قیمت علوفه شدیدترین ضربه را به صنعت مرغداری زده است.
رئیس اتحادیه تعاونیهای مرغداران استان قم با اشاره به اینکه دلالان بازار خوراک طیور را قبضه کردهاند اضافه کرد: وقتی که قیمت تخم مرغ از 2 هزار و 200 تومان به 1200 تا 1400 سقوط میکند و علوفه سویا به سه برابر قیمت از کیلویی 500 تومان به 1650 تومان میرسد، یعنی یک نوسان 50 درصدی رخ داده است و از طرف دیگر اگر با این قیمت بالا هم سویا خریداری کنیم، معلوم نیست که به موقع وارد مرغداری شود.
وی با اشاره به اینکه هیچ یارانهای به مرغدار برای علوفه داده نشده است گفت: دولت باید در زمانی که تولید بالاست وارد بازار شود و تولید را به حداقل قیمت بخرد و در زمانی که قیمت بالا میرود، محصولات خریداری شده را در بازار عرضه کند.