Share/Save/Bookmark
 
سه شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۵۶
کد مطلب : 6711
 

سویا و کنجاله ارزان قیمت درمان درد بیکاری مرغداران
کرج – خبرگزاری مهر: استان البرز 12 درصد مرغ کشور را تامین می کند و تغییر در قیمت مرغ که به دلیل قیمت بالای سویا و کنجاله ایجاد شد، دولت را وادار به واردات مستقیم مرغ به جای تامین مواد اولیه آن کرد. این واردات سبب کاهش قیمت مرغ و تهدیدی جدی برای بیکاری مرغداران داخلی خواهد بود.
مرجع : خبرگزاری مهر
 
سویا و کنجاله ارزان قیمت درمان درد بیکاری مرغداران
به گزارش خبرنگار مهر، یک مرغدار نمی توان سویا و کنجاله را با قیمت بالا از بازار تامین کند و سپس مرغ خود را ارزان بفروشد، در صورتی که دولت با واردات مرغ ارزان قیمت از کشورهای خارجی به طور غیر مستقیم و مستقیم تیشه به ریشه مرغداران داخلی می زند.

دولت به جای واردات مستقیم مرغ باید به فکر تامین سویا و کنجاله ارزان قیمت برای مرغداران داخل کشور باشد نه اینکه با واردات مستقیم سبب بیکاری مرغداران کشور شود.

ناتوانی مرغداران در تامین سویا و کنجاله مرغ ها سبب شده تا مرغ های آنها وارد فاز جدید رژیم غذایی شوند و همین امر به صورت زنجیره وار به روی عادت غذایی شهروندان نیز تاثیر گذاشته است.
یکی دیگر از علت های اصلی بروز سونامی گرانی در بازار که در گذشته در خصوص مرغ و اقلام ضروری شاهد آن بودیم، عدم همراهی مردم و ایجاد جو کاذب است.

در کشورهای پیشرفته زمانی که یک شهروند متوجه می شود کشورش طی یک دوره زمانی با کمبود یک کالا مواجه است برای آن دوره زمانی برنامه ریزی می کند تا کمتر مصرف کند به عنوان مثال وقتی متوجه می شود که کشورش به مدت یک ماه با کمبود تخم مرغ مواجه است میزان مصرف خود را از آن کاهش می دهد اما این موضوع در ایران دقیقاً‌ بر عکس است.

هنگامی که شهروند ایرانی متوجه می شود مرغ در بازار نایاب شده است برای خرید مرغ و ذخیره آن برای روز مبادا اقدام می کند که این امر سبب می شود تا قیمت مرغ به صورت کاذب و نجومی در بازار افزایش پیدا کند این عمل شهروند نتیجه ای جز دامن زدن به مشکل سود دیگر نخواهد داشت.

مسئولان نیز به جای فرهنگ سازی و آرام کردن فضا با جملات و مصاحبه های مختلف جو را نا آرام تر می کنند.

سزای تولید کننده این وضعیت نیست

رئیس اتحادیه مرغداران استان البرز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: سزای تولید کننده مرغ این وضعیت نیست که دولت ایجاد کرده است.

حسین شعبانی افزود: در حال حاضر قیمت ذرت، سویا و کنجاله نوسانات فراوانی در بازار داشته است و بی ثباتی قیمت در بازار سبب شده تا مرغداران با مشکلات فراوانی مواجه شوند.

مدیر عامل تعاونی مرغداران وحدت ساوجبلاغ ادامه داد: قیمت سویا تا کیلویی 2 هزار تومان نیز رسید ولی هم اکنون کیلویی یک هزار و 300 تومان است. در صورتی سویا در بهمن سال 90 کیلویی 481 تومان بود.

کارشناس ارشد امور دامی گرایش طیوراضافه کرد: در حال حاضر ادارات بازرگانی در این کار ورود پیدا کرده است و کاری کرده مردم به جای یک مرغ، چندین مرغ در یخچال خود ذخیره کنند.

وی گفت: در حال حاضر بازرگانی می خواهد بر اساس میزان تولید به هر مرغداری سویا و کنجاله دهد، در صورتی که میزان تولید هر مرغداری بستگی به میزان نهاده ها دارد، مرغداری ها هر چقدر بیشتر مصرف کنند، تولید نیز به تناسب افزایش پیدا می کند.

شعبانی با اشاره به اینکه این کار ادارات بازرگانی سبب سلب اعتماد در بازار شده است، اظهار داشت: مرغداری ها در بازار خریدهایی می کنند و بعد از تولید و فروش نسبت به پرادخت بدهی خود اقدام می کنند ولی امروزه میزان اعتماد در بازار کاهش پیدا کرده است.

کارشناس ارشد امور دامی گرایش طیور اظهار داشت: در گذشته قیمت ذرت کیلویی 446 تومان بود ولی هم اکنون ذرت آرژانتین 715 تومان در بندر بدون محاسبه هزینه حمل و نقل و ذرت اکراینی نیز 800 تومان است.

مدیر عامل تعاونی مرغداران وحدت ساوجبلاغ ادامه داد: امنیت در بازار تولید وجود ندارد و برخی از مسئولان با تولید کننده ها به گونه ای برخورد می کنند که در شان آنها نیست.

شعبانی با بیان اینکه اگر روند به همین منوال پیش برود تولید ما نابود خواهد شد، اضافه کرد: مهر ماه سال جاری قیمت مرغ به شدت کاهش پیدا می کند و همین امر به ضرر مرغداری ها خواهد بود.

وی افزود: نمی توانیم ذرت کیلویی 700 تومان به مرغ بدهیم ولی از طرف دیگر مرغ را ارزان به بازار عرضه کنیم.

برخی مرغداری ها گلستان به تعطیلی کشیده شده است

رئیس اتحادیه مرغداران استان البرز از تعطیلی برخی از مرغداری ها گلستان خبر داد و گفت: بیماری و ویروس های شایع در مرغداری ها نیز سبب ضرر و زیان به مرغداران شده است.

وی گفت: اگر به صورت ایده آل تولید کنیم 12 درصد تلفات خواهیم داشت و اگر به مشکل و بیماری برخورد کنیم تلفات به 20 درصد نیز می رسد.

مدیر عامل تعاونی مرغداران وحدت ساوجبلاغ ادامه داد: بیمه در خصوص تلفات به ازای هر 100 جوجه یک هزار و 500 تومان غرامت پرداخت می کند.

کارشناس ارشد امور دامی گرایش طیور تاکید کرد: یک تولید کننده مرغ نباید استرس تولید را داشته باشد ولی متاسفانه امروزه باید ما استرس تامین نهاده ها و فروش و ... را داشته باشیم.

شعبانی تصریح کرد: اگر وضعیت ذرت و نهاده های مرغداری ها به همین منوال پیش برود در آینده با کاهش جوجه ریزی مواجه خواهیم شد.

گندم جایگزینی خوبی برای غذای مرغ نیست

وی با بیان اینکه گندم جایگزینی خوبی برای غذای مرغ نیست، اضافه کرد: اگر بخواهیم از گندم به جای ذرت و سویا استفاده کنیم باید دستگاه پلت خریداری کنیم و گندم را حرارت دهیم که چنین کاری هزینه اضافی در بر دارد.
مدیر عامل تعاونی مرغداران وحدت ساوجبلاغ اظهار داشت: قیمت نهاده های مرغ هر روز در حال تغییر است و مرغدار نمی داند که چه زمانی باید خرید کند.

رئیس اتحادیه مرغداران استان البرزگفت: دولت اقدام به واردات مرغ از کشورهایی مانند ترکیه و برزیل کرده است که اگر واردات زیاد باشد به وضعیت کنونی مرغداران ضربه خواهد زد.

30 الی 40 درصد مرغداری های استان البرز فعال هستند

مدیر عامل تعاونی مرغداران وحدت ساوجبلاغ با اشاره به اینکه در حال 12 درصد مرغ کشوردر استان البرز تولید می شود، اضافه کرد: هم اکنون 280 مرغداری در استان البرز وجود دارد که همه آنها فعال نیست و 30 الی 40 درصد مرغداری های استان فعال هستند.

کارشناس ارشد امور دامی گرایش طیور ادامه داد: 70 درصد مرغداری غیر فعال و به صورت چرخشی فعالیت می کنند و در دوره ای از سال غیر فعال هستند.

شعبانی گفت: این 280 مرغداری استان البرز هم اکنون حدود یک هزار و 500 نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی ایجاد کرده است و حدود 5 الی 6 هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال کرده است.

شیوع بیماری و ویروس و عدم توجه مسئولان مهم ترین چالش مرغداران است

یکی از مرغداران استان البرز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: شیوع بیماری و ویروس و عدم توجه مسئولان مهم ترین دغدغه و چالش مرغداران استان البرز است.

مهدی واشقانی فراهانی افزود: چالش مهمی که امروزه در برابر صنعت مرغداران وجود دارد مسئله بیمارها و شیوع ویروس است که 30 درصد زحمت و تلاش مرغداران را به هدر می دهد.

این مرغدار البرزی ادامه داد: از سال 86 تاکنون با مشکل بیماری و شیوع ویروس در مرغداری ها درگیر هستیم که آنفولانزای فوق حاد یک دوره ای در بین مرغداران شدید شد و از آن زمان تاکنون وضعیت بدتر شده است و هم اکنون با بیماری نیوکاسل و کمپلکس مشکل داریم.

واشقانی فراهانی افزود: یکی دیگر از مشکلات مرغداران استان البرز این است که هیچ واکسن موثری برای واکیسنه کردن جوجه های خود پیدا نمی کنند و مشکل دیگر این است که توزیع واکسن از طرف دستگاه های مسئول به صورت منظم انجام نمی گیرد.
این مرغدار اظهار داشت: برخی از مواقع مجبور می شویم از دوستان و استان های همجوار واکسن تهیه کنیم.

وی تصریح کرد: تعداد افراد اندکی در کشور اقدام به وردات نهاده های مرغ می کنند که معلوم نیست دلار را با چه نرخی محاسبه می کنند که قیمت ها متفاوت و زیاد است.

وی گفت: متاسفانه امنیت و ثبات قیمت در بازار وجود ندارد و امروزه بالای 100 هزار تن نهاده مرغ از کشورهای آرژانتین و برزیل و برخی از مواقع هند وارد می شود.

واشقانی فراهانی افزود: اخیراً جلسه ای با صندوق بیمه محصولات کشاورزی داشتیم که مسئول این صندوق بیان کرد از 200 میلیون جوجه 40 درصد تلفات داشته ایم که 80 میلیون جوجه می شود و از آن 160 هزار تن مرغ تولید می شود.