|
شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۲۶
کد مطلب : 6450
ضرورت تنظيم بازار علوفه و مرغهای تخم گذار مبادا تجربه اخیر مرغ دامنگیر گوشت و تخم مرغ شود
|
اتفاقات اخير در بازار مرغ تجربه تلخ اما گرانبهایی برای مدیران مربوطه بود. تلخ از بابت سختی هایی که برای مردم ایجاد شد و گرانبها از بابت تجربه ای که برای مدیران. اما نکته اینجاست که مبادا این اتفاق در بازار گوشت قرمز و تخم مرغ تكرار شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، داستان افزايش قيمت مرغ از آنجا شروع شد كه وزارت جهاد كشاورزي نتوانست نياز دامداريها به خوراك دام را به خوبي برآورد كند و به همين دليل در اوايل سال دامداران با كمبود خوراك دام مواجه شدند.
اين اتفاق باعث شد كه انبارهاي كشور از خوراك دام شامل ذرت و كنجاله سويا تخليه شود و در پي آن، مرغها اعم از گوشتی و تخم گذار به بازار عرضه شوند.همزمان با كاهش عرضه مرغ و نزديكي به ماه مبارك رمضان كه همیشه رشد تقاضا برای مرغ را به دنبال داشته، افزايش قيمت مرغ كليد خورد، به طوري كه قيمت آن تا 8000 تومان در هر كيلوگرم نيز رسيد.
به هر حال با واردات خوراك دام و همچنین مرغ منجمد طي حدود يك ماه قيمت مرغ در بازار در حال متعادل شدن است، اما مسوولان مربوطه باید مراقب باشند كه اين روند درباره گوشت قرمز و تخم مرغ تكرار نشود.گزارش های رسیده حاکی از آن است كه دامداران هم اكنون با كمبود علوفه مواجهاند و علت آن نيز وارد نشدن علوفه در ماههاي اخير به اندازه كافي بوده است.
همچنين كاهش توليد گياهان علوفهاي به دليل كمبود آب در برخي استانها باعث شده که اين روند تشديد شود. به همين دليل بسياري از دامداران دامهاي گوشتي خود را به دليل نبود غذا كشتار ميكنند.
همچنين دامهاي مادر به دليل عدم تغذيه مناسب در حال تلف شدن هستند و دامداران ترجيح مي دهند گوشت آن ها را روانه بازار كنند.
از سوي ديگر كشته شدن مرغهاي تخم گذار در جريان افزايش قيمت مرغ باعث كاهش توليد تخم مرغ در كشور شده است. همچنين هر ساله با فرا رسيدن فصل پاييز و کاهش دما تقاضا براي تخم مرغ دوباره افزايش مييابد که اين روند ميتواند امسال به افزايش قيمت تخم مرغ دامن بزند.
به نظر ميرسد مسوولان جهاد كشاورزي بايد هر چه زودتر نسبت به تنظيم بازار علوفه مصرفي در كشور و نيز توسعه مرغداريهاي داراي مرغ تخم گذار اقدام كنند تا بازار گوشت قرمز و تخم مرغ به سرنوشت اخیر مرغ دچار نشوند.