|
پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۵۶
کد مطلب : 6856
معاون دامپزشکی گیلان: 725 تن مرغ سبز در گیلان تولید شد
|
معاون فنی مدیر کل دامپزشکی گیلان از تولید 725 تن مرغ بدون آنتیبیوتیک «سبز» در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: گیلان استان برتر کشور در تولید مرغ سبز است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمدتقی عدالتزاده ظهر امروز به مناسبت 14 مهر روز دامپزشکی در جمع خبرنگاران خبرگزاریهای استان با بیان اینکه در این روز ایرانیها از گذشته برای سلامت حیوانات خود دعا میکردند، اظهار کرد: این امر به دلیل اهمیت سلامت حیوانات برای آنها بوده است.
وی افزود: از سال 76 توسط فرهنگستان ایران 14 مهر به عنوان روز دامپزشکی نامگذاری شد.
این مسئول فعالیت دامپزشکی کشور را از سال 84 ذکر کرد و ادامه داد: دامپزشکی یکی از قدیمیترین تشکیلات دولتی است که همواره به ایمنی، بهداشت و سلامت جامعه توجه میکند.
وی درباره فعالیتهای دامپزشکی در سلامت دام ابراز کرد: با فعالیتهایی که دامپزشکی انجام داد، مجامع بینالمللی پذیرفتند که ایران سالمترین محصولات دامی تولید شده دنیا را دارد.
عدالتزاده جایگاه دامپزشکی در اقتصاد ملی و بهداشت عمومی را بسیار مهم خواند و تصریح کرد: از سال 71 بهداشت فرآوردههای دامی به دامپزشکی سپرده شده است.
وی با بیان اینکه دامپزشکی تمام تلاش خود را انجام میدهد تا محصولات پروتئینی شامل گوشت، مرغ و ماهی در بستهبندی و با هویت بهداشتی برای کمک به اقتصاد جامعه و کاهش ضایعات عرضه شود، خاطرنشان کرد: دامپزشکی دارای سه شاخصه مهم کرامت انسانی، بخش خصوصی و تولید است.
معاون فنی مدیر دامپزشکی گیلان مهمترین وظایف این نهاد را کنترل و پیشگیری از بیماریهای دام و طیور ذکر کرد و یادآور شد: ارتقای سلامت بهداشتی از طریق نظارت بر کارخانههای پروتئینی، مرغداری، دامداری، کشتارگاهها، مراکز عرضه وارده فرآوردههای خام دامی از دیگر وظایف مهم دامپزشکی است.
وی با اشاره به اینکه 95 درصد کشتار دام در گیلان به صورت صنعتی انجام میشود ابراز کرد: دو کشتارگاه صنعتی دام در استان وجود دارد که یک کشتارگاه دیگر در لنگرود در حال احداث است.
عدالتزاده با اشاره به تعطیلی 31 کشتارگاه سنتی دام در گیلان خاطرنشان کرد: اکنون پنج کشتارگاه سنتی دیگر در استان باقیمانده که با افتتاح کشتارگاه صنعتی لنگرود آنها نیز به تدریج تعطیل میشوند.
وی این کشتارگاههای سنتی را در شرق گیلان بیان کرد و گفت: سه کشتارگاه سنتی در رودسر و بقیه نیز در املش و لنگرود هستند.
این مسئول وجود کشتارگاههای سنتی در استان را زائد خواند و متذکر شد: با توجه به ظرفیت موجود کشتارگاههای صنعتی دیگر نیازی به کشتارگاههای سنتی در گیلان نیست.
وی درباره تولید مرغ سبز در گیلان افزود: در گیلان 15 واحد مرغداری در زمینه تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک فعالیت دارند که در این راستا رتبه نخست و برتر کشوری را داریم.
عدالتزاده با تصریح بر اینکه 40 درصد مرغ سبز در گیلان مصرف میشود، اذعان کرد: 60 درصد مرغ سبز تولید گیلان دارای متقاضی از دیگر استانهای کشور است.
وی از تولید 724 تن مرغ بدون آنتیبیوتیک در نیمه نخست امسال در گیلان خبر داد و یادآور شد: در این مدت مقدار 8 هزار و 357 تن گوشت قرمز نیز استحصال شد.
معاون فنی مدیر دامپزشکی گیلان تولید 17 هزار و 217 تن مرغ را از دیگر فعالیتهای استان ذکر کرد و متذکر شد: این مقدار مرغ از میزان کشتار 10 میلیون و 35 هزار قطعه طیور استحصال شده و در هنگام بازرسی و کنترل از کشتارگاهها مقدار 339 تن مرغ ضبط شده است.
وی با اشاره به وجود 3 هزار و 400 واحد مراکز عرضه فرآوردههای دامی در گیلان افزود: از این مراکز 26 هزار و 500 مورد بازرسی صورت گرفت و تخلفات برخی از این واحدها به مراجع فضایی معرفی و 107 مورد حکم صادر شد.
به گفته عدالتزاده در مدت مذکور در نتیجه بازرسیهای مراکز عرضه مقدار 37 هزار و 750 کیلوگرم انواع محصولات دامی، پروتئینی و ... ضبط شد.