Share/Save/Bookmark
 
پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۴۶
کد مطلب : 6918
 

تولید مرغ در ايلام وضعيت مطلوبي دارد
مدیر کل دامپزشکی استان گفت: تولید مرغ در استان از لحاظ کمی وضعیت مطلوبی دارد اما تا رسیدن به نقطه مطلوب از نظر کیفیت، فاصله داریم.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
تولید مرغ در ايلام وضعيت مطلوبي دارد
"وهاب پیرانی" در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار کرد: بررسي راهكاري‌ها و اجراي طرح تضمين كيفيت و سلامت فرآورده‌هاي دامي در استان یک ضرورت است که باید به آن توجه جدی شود.

وی با بیان اینکه تولید مرغ در استان دارای ظرفیت خوبی است، افزود: در حال حاضر ضروري است كه در خصوص كيفيت محصول توليدي اقداماتي انجام شود تا فرآورده‌هاي سالم به دست مصرف‌كنندگان برسد.

پیرانی با اشاره به اینکه در مرحله اول باید مرغ داری‌ها به عضویت اتحادیه درآیند، خاطر‌نشان کرد: همکاری و همراهی اتحادیه مرغ‌داران با دستگاه‌های اجرایي نقش بسیار مهمی در بهبود تولید دارد.

وی با بیان اینکه بیش از 288 واحد تولیدی مرغ در استان فعال هستند، اضافه کرد: ظرفیت هر دوره پرورش مرغ در مرغداری‌های استان بیش از 4 میلیون و 400 هزار قطعه است.

پیرانی اضافه کرد: برای اجرای این طرح در سطح مرغداری‌های استان اقدام به آموزش صاحبان مرغ‌داریها خواهیم کرد تا به بهترین شکل ممکن این طرح اجرا شود.

دکتر"شهرام باسامی" مسوول مبارزه با بیماری‌های طیور دامپزشکی استان در رابطه با اجرای طرح ارتقاء کیفیت مرغداری‌های استان به ایسنا، گفت: بیشترین بیماری مرغداری‌های استان تنفسی وعفونتی است که مرغداران به خصوص در فصل تابستان بیشتر به آن توجه کنند.

وی به با تاکید بر توجه جدی مرغداران استان به کانون‌های بیماری تنفسی در مرغداری‌ها، خاطرنشان کرد: رعایت دستورالعمل‌های دامپزشکی، بهداشتی و واکسیناسیون به موقعه از تلفات طیور آنها جلوگیری خواهد کرد که باید در این زمینه بیشتر توجه کنند.

باسامی از پایان یافتن طرح پايش آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان در استان خبرداد و گفت: در راستاي دستور العملهاي سازمان دامپزشكي كشور طرح پايش آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان به مدت یک ماه در استان انجام شده است.

وی اظهار کرد: در طي اين مدت به صورت تصادفي سيستماتيك از طيور بومي در روستاهاي استان و واحدهاي مرغداري صنعتي تعداد 400 نمونه خون اخذ و با انجام 1270 مورد آزمايش سرمي و 62 مورد آزمايش مولكولي صورت گرفت و در نتیجه هيچ موردي از بيماري آنفلوانزاي فوق حاد در واحد‌هاي پرورش طيور بومي و صنعتي مشاهده نشد.

مسوول مبارزه با بیماری‌های دامپزشکی استان با بیان اینکه به منظور اجراي سيستم مراقبت غير فعال از واحد هاي روستايي و صنعتي، زيستگاه پرندگان وحشي، كشتارگاه‌هاي صنعتي طيور، مراكزعرضه پرندگان بازديد هاي مستمر انجام مي‌گيرد، ادامه داد: درشش ماهه اول امسال بیش از 1790 مورد بازديد از واحدهاي مذكور انجام شده است.