Share/Save/Bookmark
 
سه شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۰۰
کد مطلب : 8808
 

"قيمت مرغ" كاهش نمي يابد/ لزوم كاهش هزينه "توليد" براي ثابت ماندن قيمت
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ داران با اشاره به اينكه کاهش هزینه تولید سبب جلوگیری از زیان تولیدکنندگان و ثبات قیمت مرغ می‌شود، گفت: در غیر این صورت نیاز است قیمت مرغ افزایش یابد.
مرجع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
 
"قيمت مرغ" كاهش نمي يابد/ لزوم كاهش هزينه "توليد" براي ثابت ماندن قيمت
همایون دارابی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: در ۶ ماه اول امسال مشخص نبودن وضعیت ارزسبب ایجاد نگرانی در زمینه کمبود نهاده‌ها وافزایش قیمت آن‌ها شده بود.

وی افزود: با یکسان کردن ارز مرجع و مبادله‌ای و شفاف سازی نرخ ارز واردات روند خوبی پیدا کرد.

دارابی با اشاره به توافق نامه ژنو اضافه کرد: این مسئله باعث شده تا بازار نهاده‌ها به قیمت‌های تعادلی نزدیک‌تر شود.

وی با بیان اینکه چرخه تولید از دو ماه گذشته کلید خورده و تولید با قیمت‌های بالا انجام گرفته است، ادامه داد: طی دو سه ماه گذشته عدم تناسب میان هزینه تولید و قیمت مرغ در بازار سبب زیان تولیدکنندگان شده است.

دارابی با اشاره به روند مساعد تولید طی ماه‌های اخیر افزود: ما درماه‌های مرداد، شهریور، مهر و حتی آبان ۱۰ هزارتن مرغ مازاد نیاز تولید کردیم.

وی اضافه کرد: ستاد تنظیم بازار مصوب کرده این مازاد برای ماه‌های پرمصرف ذخیره شود تا علاوه بر بی‌نیازی از واردات، مشکلی برای تولید ایجاد نشود.

دارابی ادامه داد: هم اکنون باید منتظر بود تا با ثبات یافتن بازار نهاده‌ها هزینه‌های تولید نیز کم شود.

وی در پاسخ به این پرسش که این ثبات چه زمانی اتفاق می‌افتد؟ گفت: خوشبختانه حوزه مرغ گوشتی با سایر حوزه‌های تولید از نظر بازه زمانی متفاوت و پروسه‌ای دوماهه است به همین دلیل می‌توان با تنظیم سیاست‌ها آسیب‌های دوران قبل را در دوره‌های جدید جبران کرد.

عرضه و تقاضا مناسب‌ترین عامل تعیین قیمت است

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ داران کشور با بیان اینکه تعیین قیمت سقف و کف هنوز مطرح است، افزود: من به قیمت سقف و کف اعتقادی ندارم چراکه هر زمان قیمت مرغ از سقف تعیین شده بالا‌تر برود ابزار کنترل آن وجود دارد اما هنگام کاهش قیمت از کف مورد نظردولت به راحتی نمی‌تواند اقدامات مورد نظر را انجام دهد.

دارابی ادامه داد: اعمال قیمت سقف و کف مناسب در ذخیره سازی مرغ و شاخص قرار دادن آن برای قیمت بازاری علاوه بر تنظیم بازار از زیان تولید کننده جلوگیری می‌کند.

وی اضافه کرد: باید اجازه دهیم عرضه و تقاضا حرف اول را در تعیین قیمت مرغ بزند.

دارابی با تاکید بر اینکه باید بر تدوام تولید توجه داشت، افزود: یکی از راه‌های تسهیل این امر کاهش هزینه‌های تولید و ورود به بازارهای منطقه و جهانی است.

وی اضافه کرد: ما با اخذ مجوزهایی برای صادرات تولید مازاد، از یک ماه پیش بخشی از این کالا را به کشورهای منطقه صادر می‌کنیم.

دارابی ادامه داد: قبلا برای صادرات مرغ سقفی تعیین شده بود که ما توانستیم موافقت مسئولین مربوطه را برای حذف این محدودیت اخذ نماییم.

قیمت مرغ کاهش نمی‌یابد

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ داران در پاسخ به این پزسش که با توجه به شرایط کنونی احتمال کاهش قیمت مرغ وجود دارد یا خیر؟، گفت: خیر، برای متوقف ساختن زیان مرغ داران می‌توان سیاست افزایش قیمت مرغ یا کاهش هزینه‌های تولید را اجرا کرد.

وی اضافه کرد: با توجه به این مسئله درصورتی که بتوان با اعمال سیاست‌هایی هزینه تولید را ۱۵ درصد کاهش داد، از زیان تولید کننده جلوگیری شده و قیمت مرغ ثابت می‌ماند.

دارابی تصریح کرد: در غیر این صورت نیاز است تا برای ممانعت از آسیب رسیدن به تولید قیمت مرغ افزایش یابد.

دارابی با بیان اینکه قیمت نهاده‌ها نسبت به دو ماه گذشته بین ۵ تا ۱۰ درصد کاهش یافته است، افزود: مسایل تولید و اقتصاد همیشه چند وجهی است و نمی‌توان از یک زاویه به آن نگاه کرد.

وی اضافه کرد: به تازگی قیمت جوجه یکروزه افزلیش یافته همچنین با نزدیک شدن به فصل زمستان با افزایش قیمت سوخت نیز مواجه خواهیم بود.

به گفته دارابی در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلو مرغ درب مرغ داری ۵۴۰۰ تومان است.