Share/Save/Bookmark
 
پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۵۵
کد مطلب : 6855
 

از ابتدای امسال تاکنون صورت گرفت
عرضه بیش از 1100 تن مرغ بدون آنتی‌بیوتیک در اصفهان
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و 117 تن مرغ بدون آنتی‌بیوتیک در سطح بازار‌های استان عرضه شده است.
مرجع : خبرگزاری فارس
 
عرضه بیش از 1100 تن مرغ بدون آنتی‌بیوتیک در اصفهان
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، سید اکبر حسینی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه با بیان اینکه 14 مهر‌ماه به عنوان روز ملی دامپزشکی است، اظهار کرد: به صورت معمول فعالیت‌های مجموعه دامپزشکی در سطح جامعه نا‌پیدا بوده و هنوز برای مردم و مسئولان تبیین نشده است.

وی دامپزشکی را علم شناخت بیماری‌های دامی، شناخت بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان و علم پیشگیری و درمان بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان دانست و ادامه داد: همچنین دامپزشکی ضامن توسعه پایدار کشور و توسعه امنیت غذایی و بهداشت و سلامت مردم محسوب می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت یک هزار و 709 عامل بیماری‌زا برای انسان شناخته شده است، تصریح کرد: البته 832 مورد از عوامل بیماری‌زای انسان‌ها منشأ حیوانی از جمله دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل دارد.

وی با تاکید بر اینکه 49 درصد از عوامل عفونی بیماری‌زای انسان‌ها از بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان است، اضافه کرد: مبارزه با بیماری‌های مشترک میان انسان و دام از جمله رسالت‌های اصلی مجموعه دامپزشکی است که این بیماری‌ها به دو دسته بیماری‌های قدیمی مانند تب مالت، هاری، سل و بیماری‌های نو‌پدید و باز‌پدید مانند تب کریمه کنگو تقسیم می‌شود.

حسینی با بیان اینکه این مجموعه برای دستیابی به اهداف خود از جمله توسعه پایدار کشور باید در چهار جایگاه اصلی حضور فعال داشته باشد، تاکید کرد: دامداری‌ها به عنوان نخستین جایگاه مشخص شده برای حضور مجموعه دامپزشکی است و در دامداری‌ها برای دستیابی به توسعه پایدار و امنیت غذایی کشور برنامه‌های مختلفی اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون دام‌ها از جمله این برنامه‌ها تلقی می‌شود، افزود: به صورت معمول هر ساله حدود 13 میلیون نوبت سر واکسیناسیون دام در دامداری‌های استان انجام می‌شود و 800 میلیون دوز واکسیناسیون در بیش از دو هزار واحد مرغداری در استان در اختیار مرغ‌داران قرار می‌گیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: حدود 450 هزار مورد از دام‌های استان از دام‌های سنگین مانند شتر، گاو و گوساله و بیش از سه میلیون دیگر نیز از دام‌های سبک مانند گوسفند هستند.

وی با بیان اینکه از دیگر اقدامات مجموعه دامپزشکی در بخش دامداری انجام آزمایش‌های سنگین برای تشخیص بیماری‌های دام‌ها و حذف دام‌های بیمار است، اظهار کرد: انجام آزمایش سل بر اساس یک جدول زمان‌بندی در دامداری‌ها از رایج‌ترین این آزمایش‌ها به شمار می‌رود.

حسینی تصریح کرد: هر ساله دامداری‌های صنعتی، روستایی و عشایری استان زیرپوشش طرح مبارزه با بیماری‌های انگلی دام قرار می‌گیرند و بیماری‌های انگلی دام برای کشور خطرناک است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه به صورت معمول بیماری‌های انگلی از لحاظ اقتصادی خسارت‌های بسیاری را در بر دارند، اضافه کرد: همچنین بیماری‌های انگلی از بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان محسوب می‌شوند که این بیماری‌ها ناقل بیماری‌های انگلی دیگر هستند.

وی مبارزه با بیماری انگلی کنه‌ها را از راهکار‌های مقابله با رخداد بیماری تب کریمه کنگو در میان انسان‌ها دانست و تاکید کرد: از ابتدای امسال تاکنون یک میلیون رأس دام و حدود سه میلیون مترمربع از اماکن دامی موجود در سطح استان مورد سمپاشی قرار گرفته‌اند.

حسینی به کشتار حدود 55 میلیون قطعه طیور در سطح کشتار‌گاه‌های استان در هر سال اشاره کرد و افزود: البته تمام این طیور توسط دامپزشکان معاینه می‌شوند و طیور دارای بیماری ضبط می‌شوند و در حال حاضر 18 کشتار‌گاه صنعتی طیور در سطح استان وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه همچنین در حال حاضر 32 کشتارگاه دام در سطح استان وجود دارد که یک میلیون و 900 هزار دام سبک و سنگین در این کشتارگاه‌ها کشتار می‌شود، گفت: البته حدود 350 تن لاشه و بخشی از لاشه این دام‌ها به دلیل بیماری‌های مختلف ضبط می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان به فعالیت بیش از 6 هزار و 500 واحد صنفی عرضه‌کننده محصولات دامی در سطح استان اشاره و اظهار کرد: صادرات و واردات تولیدات دامی از دیگر فعالیت‌های دامپزشکی به شمار می‌رود و در حال حاضر استان صادرکننده محصولات دامی مانند عسل، پا و پنجه مرغ و پرندگان زینتی است.

وی با تاکید بر اینکه هر ساله 4 هزار تن پا و پنجه مرغ از استان به کشور‌های آسیای شرقی صادر می‌شود، ادامه داد: دامپزشکی دارای دو نقش اقتصادی در راستای توسعه پایدار و حفظ سرمایه دامی کشور و تضمین بهداشت جامعه و مبارزه با بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان است.

حسینی با اشاره به اینکه عرضه مرغ بدون آنتی‌بیوتیک یکی از مباحثی محسوب می‌شود که دامپزشکی استان جزو پیشگامان اجرای آن در سطح کشور بوده است، تصریح کرد: مرغ بدون آنتی‌بیوتیک به معنای این است که در طول دوران پرورش آن هیچ دارویی به آن داده نشده باشد.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و 117 تن مرغ بدون آنتی‌بیوتیک در سطح بازار‌های استان عرضه شده است، افزود: در حال حاضر 20 مرغداری در سطح استان زیرپوشش اجرای این طرح قرار گرفته‌اند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تاکید کرد: استان در راستای عرضه مرغ بدون آنتی‌بیوتیک در بازار طی شش ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت زمان مشابه آن در سال گذشته با رشد 300 درصدی مواجه بوده است.

وی با اشاره به اینکه حدود یک هزار فارغ‌التحصیل دامپزشکی در رده‌های مختلف در بخش غیر‌دولتی در استان فعالیت می‌کنند، اضافه کرد: همچنین در حال حاضر 119 باب داروخانه، 151 باب درمانگاه و کلینیک، 26 آزمایشگاه و 60 مرکز واکسیناسیون با مجوز و پروانه دامپزشکی در این بخش به صورت خصوصی فعالیت می‌کنند و دامپزشکی یکی از پیشگامان واگذاری وظایف تصدی‌گری به بخش غیر‌دولتی بوده است.