Share/Save/Bookmark
 
سه شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۴۶
کد مطلب : 5739
 

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گیلان:
صدور مجوز واحدهای مرغداری فاقد توجیه اقتصادی است
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گیلان گفت: صدور مجوز برای واحدهای جدید مرغداری در گیلان فاقد توجیه اقتصادی است و مازاد تولید را با چالش مواجه می‌کند.
مرجع : خبرگزاری فارس
 
صدور مجوز واحدهای مرغداری فاقد توجیه اقتصادی است
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، حبیب اسدالله‌نژاد عصر امروز در جمع تعاونی‌ها و اتحادیه‌‌های مرغداران گیلان صنعت مرغداری را دارای مشکلات زیادی دانست و اظهار داشت: صنعت مرغداری دارای فراز و نشیب‌های زیادی در تمام بخش‌هاست.

وی با بیان اینکه نهاده‌ها و قیمت‌های مرغ هر روز دارای نوسانات شدید است، افزود: ضوابط بهداشتی از طریق دامپزشکی رعایت نمی‌شود و شاهد ناکامل بودن یک سری از موارد پایش هستیم که مرغدار را رنج می‌دهد.

این مسئول، نظام فروش را از مشکلات مرغداران عنوان کرد و آمار تولید یک میلیون و 650 هزار قطعه مرغ در کشور را غیر واقعی خواند و بیان کرد: معاون وزیر جهاد اعلام کرده که تولید مرغ در کشور 2 میلیون قطعه است که بهینه‌سازی مصرف سوخت میزان تولید را در واحد سطح افزایش می‌دهد.

اسدالله‌نژاد ظرفیت تولید مرغ کشور را فراتر از 2 میلیون قطعه عنوان کرد و افزود: سرانه مصرف مرغ در کشور 22 کیلوگرم است و شرایط امروزی این مقدار را کاهش داده و مصرف محدود و نبود بازار برای تولید مازاد از مشکلات است.

وی ادامه داد: به دلایل مسایل غیر کیفی و غیرفنی نمی‌توانیم وارد بازار جهانی شویم و باید این معضل به گونه‌ای برطرف شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گیلان با انتقاد از صدور مجوز برای احداث واحدهای مرغداری بیان کرد: بدون کارشناسی مبادرت به مجوز صدور شد.

وی با اشاره به اینکه در گیلان 633 واحد مرغداری وجود دارد، اذعان کرد: گیلان با داشتن ظرفیت تولید بیش از 95 هزار قطعه مرغ در کشور با حدود 13 میلیون قطعه مجوز تولید است که بین 35 تا 40 درصد مازاد تولید دارد.

اسدالله‌نژاد با تصریح بر اینکه برای 8 میلیون قطعه دیگر موافقت شده و به دنبال مجوز هستند، افزود: در صورتی که این مجوز صادر شود مازاد تولید مرغ در گیلان به 85 درصد خواهد رسید.

وی احداث مرغداری را فاقد توجیه اقتصادی مالی و فنی دانست و متذکر شد: تعدادی از واحدها در شرف دریافت مجوزهای مربوطه و یا احداث بنا هستند که قطعا ظرفیت تولید استان را به شدت افزایش داده و تولید کنندگان را بابت فروش اطمینان بخش مرغ تولیدی دچار چالش می‌کند.

این مسئول با اذعان به اینکه فقر گیلان زیر سرسبزی آن پنهان شده است، خاطرنشان کرد: صنعت مرغداری بخش زیادی از اشتغال را به همراه دارد و باید با جدیت به فکر صنعت مرغداری باشیم.

وی با اشاره به نوسانات قیمت مرغ در کشور در سال جاری، یادآور شد: امسال در ساده‌ترین حالت مرغداران 40 میلیارد تومان متضرر شدند و این امر تولید را دچار چالش کرده است.

اسدالله‌نژاد افزایش قیمت ذرت، سویا، حمل و نقل، سوخت و ... را چند برابر دانست و اذعان کرد: سهم مرغ از این افزایش 5.1 درصد بوده است.

وی افزود: نقدینگی مرغداران به خاطر ضررها از دست آنها خارج و تسهیلات قطع شده است و استمرار این روند می‌تواند صنعت مرغداری را نابود کند در حالی که می‌توانیم در بخش تولید هزینه‌ها را کاهش دهیم.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گیلان با اشاره به اینکه مرغداران با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند، تصریح کرد: مرغداران با درد و رنج زیادی مواجه هستند و برخی مسایل از حیطه تحمل خارج است.

وی واگذاری تصدی امور به تشکل‌ها را در بهبود وضعیت صنعت مرغداری تاثیرگذار دانست و خاطرنشان کرد: نباید اجازه داده شود که صنعت مرغداری نابود شود و این صنعت نیازمند حمایت جدی است.