Share/Save/Bookmark
 
پنجشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۱۷
کد مطلب : 5126
 

رييس جهاد دانشگاهي واحد لرستان خبر داد:
راه‌اندازي مرکز مهندسي ژنتيک دام در راستاي اصلاح نژاد دامي
رييس جهاد دانشگاهي واحد لرستان گفت: امسال سه برنامه توسعه مرکز رشد، توسعه مرکز گياهان دارويي و راه‌اندازي مرکز مهندسي ژنتيک دام در راستاي اصلاح نژاد دامي را در اولويت کاري خود قرار داده‌ايم.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
راه‌اندازي مرکز مهندسي ژنتيک دام در راستاي اصلاح نژاد دامي
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه لرستان، سيدعلي نادر دهقاني در ديدار کارکنان جهاد دانشگاهي لرستان با نماينده ولي فقيه در استان ضمن تبريک فرا رسيدن ماه مبارک رمضان و سالروز تشکيل جهاد دانشگاهي با اعلام اين خبر اظهار كرد: جهاد دانشگاهي يکي از نهادهاي انقلابي، عمومي و غير دولتي است که در سال 59 به فرمان امام خميني(ره) به عنوان بازوي اجرايي شوراي عالي انقلاب فرهنگي تشکيل شد و به فعاليت خود ادامه داده است.

وي با بيان اين‌که جهاد دانشگاهي در حال حاضر داراي 99 سازمان، واحد، پژوهشکده، پژوهشگاه، مرکز و موسسه بوده که در راستاي تحقق اهداف اين نهاد تلاش مي‌کنند، افزود: جهاد دانشگاهي يک نهاد پژوهشي فرهنگي است که در فعاليتهاي پژوهشي بسيار موثر بوده و در اين راستا خدمات مهمي انجام داده است.

دهقاني با اشاره به فعاليت‌هاي پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي اظهار كرد: کار اين پژوهشگاه توليد و تکثير سلول‌هاي بنيادي است و انواع سرطان‌ها، بيماري‌هاي مزمن خوني و ضايعات نخاعي توسط اين پژوهشگاه درمان مي‌شود.

دهقاني خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي در بخش گياهان دارويي، برق و الکترونيک، دکل‌هاي حفاري نفت و بخش‌هاي مخابراتي پيشگام بوده و در عرصه‌هاي هسته‌اي، مخابراتي و... نيز ورود پيدا کرده است.

رييس جهاد دانشگاهي واحد لرستان گفت: بخش فرهنگي جهاد دانشگاهي داراي 8 مرکز از جمله ايسنا، ايکنا، ايسپا و... بوده و در بخش آموزشي در سطح ملي نيز دانشگاه علم و فرهنگ فعاليت دارد که در مقطع دكتري دانشجويان خود را از پژوهشکده‌هاي جهاد انتخاب مي‌کند.

وي با بيان اين‌که در حال حاضر در دانشگاه علمي کاربردي جهاد دانشگاهي در سطح کشور 120 هزار نفر در مقاطع مختلف تحصيلي مشغول به تحصيل هستند، اظهار كرد: بخش آموزشي جهاد دانشگاهي سالانه 500 هزار نفر را در زمينه آموزش‌هاي کوتاه مدت آموزش مي‌دهد.

دهقاني تصريح كرد: اين نهاد در بخش اشتغال نيز فعال بوده و پژوهش‌ها و آموزش‌هاي کارآفريني را اجرا مي‌کند.

رييس جهاد دانشگاهي واحد لرستان افزود: جهاد دانشگاهي لرستان در سال 81 با 22 سال تاخير نسبت به ساير استان‌ها تاسيس شده است.

وي گفت: در مدت 8 سال فعاليت جهاد دانشگاهي لرستان حمايت‌هاي دولت از اين نهاد محدود بوده به طوري كه تنها 500 ميليون تومان از ما حمايت شده، اين در حالي است كه در اين مدت جهاد دانشگاهي لرستان، 2.5 ميليارد تومان صرف خريد ساختمان، 2 ميليارد تومان حقوق کارکنان و يک ميليارد تومان ديگر نيز براي خريد تجهيزات هزينه کرده است.

دهقاني با اشاره به فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در لرستان تصريح کرد: در حال حاضر مرکز علمي کاربردي جهاد دانشگاهي با 2 هزار نفر دانشجو و 22 کد رشته بزرگترين مرکز علمي کاربردي در استان است، آموزش‌هاي کوتاه مدت اين نهاد در استان سالانه به 5 هزار نفر رسيده و اين آموزش‌ها در مراکز آموزش کوتاه مدت خرم‌آباد، بروجرد و کوهدشت ارائه مي‌شود.

رييس جهاد دانشگاهي واحد لرستان با اشاره به فعاليتهاي فرهنگي جهاد دانشگاهي استان يادآور شد: اين نهاد داراي خبرگزاري‌هاي دانشجويان ايران(ايسنا) و ايکنا بوده که خبرگزاري قرآني ايکنا 2 سال پياپي است در کشور حائز مقام اول مي‌شود و خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) نيز روزانه 30 خبر توليدي را منعکس و به عنوان تنها خبرگزاري منطقه‌اي در استان فعاليت دارد.

دهقاني با بيان اين‌که سال گذشته چندين همايش ملي و منطقه‌اي از جمله «هجوم خاموش» از سوي اين نهاد در استان برگزار شده که در راستاي بررسي معضلات و مشکلات و آسيب‌هاي اجتماعي و جنگ نرم بوده، اظهار كرد: در بخش پژوهش نيز در زمينه‌ آسيبهاي اجتماعي و گياهان دارويي سه مرکز در استان فعاليت دارند.

وي با اشاره به راه‌اندازي دفتر بانک خون بند ناف در جهاد دانشگاهي لرستان، خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي واحد استان اين قابليت را دارد که بخشي از فعاليت پژوهشگاه رويان را با حمايت‌هاي مسوولين در اين استان توسعه دهد.

دهقاني يادآور شد: لرستان فاقد يک پارک علم و فناوري است و جهاد دانشگاهي اولين نهادي بود که مبادرت به راه‌اندازي اولين مرکز رشد در استان طي يك دوره 9 ماهه کرده و در حال حاضر 4 شرکت فناور در اين مرکز مستقر هستند.

رييس جهاد دانشگاهي واحد لرستان با بيان اين‌که همچنين شعبه‌اي از جهاد دانشگاهي لرستان در شهرستان بروجرد راه‌اندازي شده، تصريح کرد: امسال نيز سه برنامه توسعه مرکز رشد، توسعه مرکز گياهان دارويي و راه‌اندازي مرکز مهندسي ژنتيک دام در راستاي اصلاح نژاد دامي را در اولويت کاري خود قرار داده‌ايم.