Share/Save/Bookmark
 
جمعه ۱ دی ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۲۶
کد مطلب : 7321
 

وزیر صنعت، معدن و تجارت:
تولید منتظر کمک مالی هدفمندی‌ یارانه‌ها نیست/ از بحران مرغ به صادرات مرغ رسیدیم
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که پس از بحران مرغ، با مدیریت دو جریان پولی ارزی و ریالی اکنون در آستانه صادرات مرغ قرار داریم، خاطرنشان کرد: تولید به هیچ وجه منتظر کمک مالی هدفمندی‌ یارانه‌ها که فساد می‌آورد نیست.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
تولید منتظر کمک مالی هدفمندی‌ یارانه‌ها نیست/ از بحران مرغ به صادرات مرغ رسیدیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهدی غضنفری در مراسم دومین سالروز اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها درباره آثار این قانون بر بخش صنعت اظهار کرد: در سال 90 و دراجرای قانون شاهد آن بودیم که حجم سرمایه‌گذاری و تولید در بخش صنعت افزایش ودر نتیجه صادرات نیز رشد پیدا کرد و در حالی که قیمت حامل‌های انرژی برای بخش صنعت افزایش یافت، رسانه‌ها از عدم اختصاص سهم صنعت گزارش می دادند اما صنعت کار خود را انجام می داد.

وی گفت: در سال 91 در حالی که وارد فاز دوم نشدیم و اتفاق جدیدی رخ نداد با کاستی‌هایی در حوزه صنعت روبرو شدیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که بحران مرغ را در خرداد ماه را سال جاری فراموش نمی کنیم تصریح کرد:‌ اکنون برخی بخش‌های تولیدی با ظرفیت 50 درصد کار می‌کنند و با مشکلاتی روبرو هستند.

غضنفری تاکید کرد: در واقع صنعت و تولید بیش از آنکه به علت اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها دچار کاستی‌هایی شده باشد ، تحت تاثیر فضای کسب و کار است و سال گذشته که فضای کسب و کار مناسب بود بخش صنعت به خوبی کار می کرد.

وی در ادامه اضافه کرد: پس از افزایش قیمت حامل‌های انرژی تولیدکنندگان از سازمان حمایت درخواست افزایش قیمت‌ها را داشتند واحتمالا این اتفاق مجددا با اجرای فاز دوم و افزایش قیمت‌ها خواهد افتاد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که در پی اجرای قانون برخی بخش‌های تولیدی تکنولوژی‌های جدید را به کار گرفتند، اضافه کرد:‌ در واقع اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها برکات و آثار زیادی برای بخش صنعت داشته که این ‌آثار می تواند در فاز دوم ادامه داشته باشد به شرط آن که فضای کسب وکار برای بخش صنعت مناسب باشد.

غضنفری با اشاره به این‌که دو جریان پولی ارزی و ریالی در فضای کسب و کار کشور باید مدیریت شود خاطرنشان کرد:‌ فضای کسب و کار کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به این‌که معرفی ارز از نظر ما باید نرخ واقعی داشته باشد گفت‌:‌درمورد بحران مرغ چهار هزار میلیارد تومان به صورت ریالی و پنج میلیارد دلار به صورت ارزی کمک شد و اکنون در آستانه صادرات مرغ هستیم و این درحالی است که تولیدکنندگان همان تولیدکنندگان قبلی هستند و این امر در پی مدیریت درست دو جریان پولی محقق شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که در اوایل امسال نیز خودروسازان همین درخواست را از ما داشتند اما نتوانستیم جریان پولی وارزی را برای آن ها مدیریت کنیم ادامه داد: اکنون با کاهش تولید افزایش قیمت‌ها و 90 هزار فرصت صادراتی روبرو هستیم که آن‌ها را از دست می دهیم.

وی با اشاره به این‌که هدفمندی‌ یارانه‌ها برکات بسیاری برای اقتصاد و تولید داشته است، تصریح کرد:‌مولفه‌های هدفمندی‌ یارانه‌ها باید به خوبی مدیریت شوند در غیر این صورت ممکن است در اجرای فاز دوم، بخش صنعت در پی نامناسب بودن فضای کسب و کار آسیب ببینند.

غضنفری با بیان این‌که اگر می خواهیم بر تحریم‌ها فائق بیاییم باید جریان ریالی و ارزی را مدیریت کنیم خاطرنشان کرد: می توانیم با اجرا و یا بدون اجرای فاز دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها در سال جاری تولید را به جایی برسانیم که به ارز نفتی نیاز نداشته باشد.

به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، امسال هر کالایی تولیدی در ایران وضعیت صادراتی دارد.

وی با اشاره به اجرای فاز اول قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها گفت: در آن زمان در وزارت بازرگانی کالاهایی را ذخیره کردیم که هیچ مشتری برای آن‌ها وجود نداشت ودر واقع هیچ گاه از تقاضا از عرضه پیشی نگرفت و در این راستا اکنون از دولت طلب داریم.

غضنفری با اشاره به این‌که تولید از فرصت استثنایی و ویژه برخوردار است که با کمک ویژه می توان از آن استفاده کرد خاطرنشان کرد: تولید به هیچ وجه منتظر کمک مالی هدفمندی‌ نیست که فساد را بیاورد بلکه باید ظرفیت افزایش یاید و در واقع اگر صدای تولیدکننده واقعی را منعکس کنیم درخواستی دارد که نتیجه آن افزایش بهره وری است.