|
دوشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۱
کد مطلب : 7826
کشتار غیر بهداشتی مرغ زنده تهدیدی برای سلامت جامعه
|
سرپرست مرکز بهداشت و درمان کهگیلویه گفت: دلیل عمده جلوگیری از توزیع مرغ زنده به عدم رعایت بهداشت در مراحل ذبح و پرکنی در محل کشتار مرغ برمیگردد.
به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، ساماندهی مراکز عرضه مرغ زنده از سوی شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه از جمله اقدامات این شبکه درمانی در راستای صیانت از سلامت عمومی به شمار میآید.
در گفتوگو با سرپرست مرکز بهداشت شهرستان ، دلیل توصیه به عدم خرید مرغ زنده را مورد بررسی قرار دادیم تا مردم بدانند مرغ زنده از چه لحاظ سلامت آنها را به خطر میاندازد.
محمدهاشم طاعتیپور، مهمترین دلیل جمع آوری عرضه مرغ زنده را عدم رعایت بهداشت در محل کشتار این مرغها دانست و گفت: در مراحل ذبح و پرکنی به هیچ عنوان بهداشت رعایت نمیشود و هیچ گونه نظارتی از سوی کارشناسان دامپزشکی در محل کشتار مرغ زنده زنده صورت نمیگیرد.
وی با بیان اینکه تجهیزات ذبح و پرکنی تمامی این نوع مرغها مشترک بوده و هر مرغی که ذبح میشود در خونابه مرغ قبلی پرکنی میشود، افزود: در عین حال مرغهای کشتار روز در کشتارگاههای صنعتی هم از نظر بهداشتی و هم ذبح شرعی مورد نظارت هستند.
طاعتیپور فضولات ناشی از ذبح مرغها را عامل تجمع درندگان و حشرات در محدوده مرغداری دانست و افزود: در محل مرغفروشی مگس،حشرات و حیوانات ولگرد ازدحام دارند.
سرپرست مرکز بهداشت کهگیلویه، احتمال انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام را از دیگر علل جلوگیری از توزیع مرغ زنده بهشمار آورد و خاطرنشان کرد:در محل کشتار مرغها بهداشت رعایت نمیشود و این امر تهدیدی علیه بهداشت عمومی است.
طاعتیپور با اشاره به مصوبه مورخ 11/11/91 شورای سلامت شهرستان مبنی بر الزام شبکه بهداشت و درمان و دامپزشکی به جمعآوری مرغ زنده ابراز داشت: پیرو این مصوبه تعداد 23 واحد مرغفروشی تاکنون در سطح شهرستان تعطیل شدهاند.
وی انتقال مابقی مرغ فروشیها به اطراف شهر را گامی دیگر در راستای اجرای این مصوبه و به منظور جلوگیری از انتقال بیماریهای مشترک انسان و طیور دانست و اذعان داشت: این واحدهای فروش مرغ زنده تا شعاع چهار کیلومتری اطراف شهر منتقل شدند.
این مسئول حوزه بهداشت توزیع و فروش مرغ زنده را تهدیدی علیه سلامت مردم خواند و تصریح کرد: طیور زنده باید در کشتارگاههای صنعتی و بهداشتی و با نظارت بازرسان بهداشتی کشتار، سالمسازی و بستهبندی شده و گوشت استحصالی پس از نظارتهای بهداشتی عرضه شود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه با بیان اینکه مردم نقش موثری در برخورد با این معضل دارند اذعان داشت: اگر مردم به جای مرغ زنده از مرغ کشتار روز استفاده کنند این مرغ فروشی ها خود به خود جمع آوری خواهند شد.
وی از شهروندان خواست با توجیه ارزان بودن قیمت، از خرید مرغ زنده و کشتار در محل عرضه به طور جدی خودداری کنند چرا که علاوه بر تهدید سلامت خود افراد، سلامت عمومی جامعه نیز با مخاطره مواجه میشود.
در گفتوگو با چند تن از مسئولان بهداشت به این نتیجه رسیدیم که تهدید سلامت از سوی مرغ زنده به مرحله ذبح آن بر میگردد و چنانچه مرغ زنده در منزل توسط خود افراد ذبح شود مشکلات ناشی از عدم رعایت موارد بهداشتی مرتفع میشود.
این کارشناسان همچنین اذعان داشتهاند در پارهای اوقات خود نیز از خریداران مرغ زنده هستند و کشتار آن را به صورت بهداشتی و شرعی در منزل انجام میدهند.
به گفته برخی شهروندان دلیل جلوگیری از توزیع مرغ زنده عدم سلامت جسمی این مرغها عنوان میشود و ادعای برخی متقاضیان مرغ زنده از ناسالم بودن مرغها حکایت دارد .آنان میگویند؛ این مرغها از نظر جسمی در سطح مطلوب نیستند و پس از کشتار و پرکنی رنگ غیر طبیعی و شکستگی در اندام آنها مشاهده میشود.
اما طاعتیپور با رد این ادعا میگوید: مرغها از نظر تغذیه مشکلی ندارند و هرگونه افزودنی در خوراک مرغها و تزریق آنتیبیوتیک جهت رشد سریع آنها در تمامی مرغها وجود دارد و مختص مرغ زنده نیست بلکه مرغهای کشتار روز نیز به همین منوال تغذیه میشوند.